Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η Κατάλληλη στάση

«Όταν δεις κάποιον να κλαίει επειδή πενθεί, είτε επειδή φεύγει στην ξενιτιά το παιδί του, είτε επειδή έχασε την περιουσία του, πρόσεχε μην παρασύρουν την σκέψη σου τα εξωτερικά αυτά ατυχήματά του, αλλά να έχεις έτοιμη αυτήν εδώ την σκέψη, πως « θλίβεται όχι από αυτό που του συνέβη, (αφού ο άλλος δεν θλίβεται) αλλά από την γνώμη που αυτός σχημάτισε για το συμβάν αυτό»

Και με λόγια, μην φοβάσαι να του συμπαρασταθείς ακόμα και να στενάξεις μαζί του, πρόσεχε όμως μην μεταφέρεις μέσα σου τον στεναγμό. Να θυμάσαι ότι δεν προσβάλει εκείνος που βρίζει ή χτυπά, αλλά η ιδέα ότι αυτά μπορεί να προσβάλουν.

Όταν λοιπόν σε θυμώσει κάποιος, να ξέρεις ότι η σκέψη σου είναι αυτή που σε θύμωσε.

Έτσι λοιπόν, προσπάθησε πριν από οτιδήποτε άλλο να μην παρασύρεσαι από την φαντασία σου. Αν το επιτύχεις μία φορά θα μπορείς στο εξής να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αν κάποιος σου καταγγείλει ότι ο τάδε σε κακολογεί, μην απολογείσαι γι' αυτά που ελέχθησαν εναντίον σου, αλλά απάντησε απλώς: «Θ' αγνοούσε βεβαίως τις άλλες μου κακές ιδιότητες. Διότι δεν θα έλεγε αυτά μόνον»

Τελειώνουν τα παραδοσιακά SMS

Πριν από περίπου 20 χρόνια οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα μέσω των πρωτοποριακών κινητών τηλεφώνων της εποχής, φέρνοντας μια επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την έλευση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των διάφορων εφαρμογών, πλέον οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους πολλές «εναλλακτικές» για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, όπως για παράδειγμα το WhatsApp.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή παρακμή των «παραδοσιακών SMS», με την αναμενόμενη πτώση για φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, να ανέρχεται στα 21 δισεκατομμύρια, λιγότερα από τα μισά από τα 50 δισεκατομμύρια «άμεσα μηνύματα» (IM) που εκτιμάται ότι θα ανταλλάξουν μεταξύ τους οι χρήστες φορητών συσκευών.

Υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί με μεγάλη θρεπτική αξία

Για κάποιους, το μαγείρεμα είναι μια βαρετή διαδικασία που πρέπει καθημερινά να διεκπεραιώσουν, για άλλους μια ενδιαφέρουσα ασχολία, ενώ για λίγους είναι τέχνη. Οι περισσότερες συνταγές μοιάζουν στα βασικά τους σημεία, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοια.

Όλες δίνουν υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς, κάποιες από αυτές έχουν και σημαντική διατροφική αξία.

Λεμόνι στα όσπρια και το σπανάκι. Ας δούμε πρώτα τα όσπρια. Τα όσπρια και το σπανάκι είναι οι πιο 'διαφημισμένες' φυτικές τροφές για τον σίδηρο που περιέχουν. Τα όσπρια και το σπανάκι περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, οι οποίες είναι σε μικρότερο βαθμό αφομοιώσιμες από το σώμα μας σε σχέση με το σίδηρο που προέρχεται από ζωικές πηγές.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο σίδηρος στα όσπρια είναι δεσμευμένος με οξαλικά και άλλα οξέα, τα οποία δεν αφήνουν να απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό μας. Προσθέτοντας λεμόνι (βιταμίνη C ) στα ρεβύθια και στο σπανάκι αποδεσμεύεται ο σίδηρος από αυτά και αυξάνεται (τριπλασιάζεται) η απορρόφησή του.

Για ένα σπίτι άνετο και χαρούμενο.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο στη ζωή σας και να δημιουργήσετε ένα σπίτι που είναι ζεστό, άνετο και χαρούμενο, πετάξτε τα παρακάτω αντικείμενα στο καλάθι των αχρήστων και θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση...

Αποξηραμένα Λουλούδια.Τα αποξηραμένα λουλούδια -συμπεριλαμβανομένων και των ποτ πουρί- δημιουργούν κακό feng shui Αυτό συμβαίνει επειδή αντιπροσωπεύουν την στάσιμη ενέργεια. Όταν έχετε στο χώρο σας αποξηραμένα άνθη, ξαναγυρνάτε αρκετά συχνά στα παιδικά σας χρόνια ή σε πρώην εραστές και μελαγχολείτε. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετή ενέργεια ή να είστε κουρασμένοι ψυχολογικά ή σωματικά. Αγοράστε ένα φρέσκο μπουκέτο λουλούδια ή βάλτε μια γλάστρα με ένα ανθοφόρο φυτό στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού σας που θα σας δίνει ζωντάνια σε καθημερινή βάση.

Εάν είμαστε σε θέση να γελάμε με τα προβλήματα, τότε αυτά φθίνουν

Με το γέλιο τα διάφορα θέματα που προκύπτουν μας αγγίζουν, αλλά δε μας κυριεύουν. Εάν είμαστε σε θέση να γελάμε με τα προβλήματα, τότε αυτά φθίνουν. Αν δεν σου προκύπτει πια τόσο απλά, κάνε αυτή την άσκηση.

Το Γέλιο μας ωφελεί!  Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που μόλις είχαν δει μια κωμωδία τα πήγαν καλύτερη στη λύση σταυρολέξων από αυτούς που είχαν παρακολουθήσει μια ταινία τρόμου ή μια διάλεξη για τη Φυσική. Φαίνεται πως ένα μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται από το γέλιο, και το κέφι είναι ό,τι πρέπει για να μας βοηθήσει να βρούμε έξυπνες λύσεις στα προβλήματά μας.

Το γέλιο μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις συγκρούσεις καλύτερα, γιατί μας δίνει πιο ισορροπημένη προοπτική. Τα προβλήματα μοιάζουν λιγότερο φορτισμένα και ισχυρά.

Ακόμη και ενοχλητικά χαρακτηριστικά ατόμων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή ξαφνικά μοιάζουν λιγότερο σημαντικά και γίνονται ανεκτά (και, γιατί όχι, συμπαθητικά), όταν γελάμε με την ενόχλησή μας για αυτά.

Χαμόγελον αγνοείται

Κάποιες φορές είναι πολύ περίεργο πως μια απλή βόλτα σου δημιουργεί τόσες σκέψεις. Δεν πάνε μέρες από κείνη την μέρα που, για το δρόμο προς την δουλειά και αφημένη στις δικές μου σκέψεις, παρατήρησα πως στην πόλη μου το χαμόγελο χάθηκε. Κοιτάς γύρω σου και στο βλέμμα των περαστικών βλέπεις να περνούν και τα προβλήματα της ζωής τους, άνθρωποι που παραδίνονται στην δική τους θλίψη. Όχι αναίτια.

Δυστυχώς αυτή τη θλίψη την έχει "αυξήσει" κατά πολύ η κατάσταση της χώρας μας. Μνημόνιο, χαράτσια, έξοδα που τρέχουν – έννοιες που τις έχουμε εντάξει στην καθημερινότητα μας καθώς, κακά τα ψέματα, εξαιτίας αυτών η ελληνική οικογένεια έχει γονατίσει. Στο βωμό του μνημονίου…. Οι άνθρωποι έχουμε καταντήσει να δουλεύουμε για να επιβιώνουμε και όχι για να ζούμε αξιοπρεπώς. Το κυρίως θέμα συζήτησης πλέον παντού είναι τα λεφτά, τα έξοδα, το άγχος, η στεναχώρια που προκαλεί αυτή η κατάσταση.

Σε αυτή μου την διαδρομή σκέφτηκα πως στην τελική τι είναι το χρήμα; Απλό χαρτί. Και όμως αυτά τα απλά χαρτιά κουμαντάρουν την ζωή μας, τους δίνουμε τόση αξία που νομίζουμε ότι σηματοδοτούν την ευτυχία μας ή την δυστυχία μας.

Εφικτό το «copy – paste» του DNA

Το δρόμο σε μια νέα εποχή γενετικής ιατρικής ενδεχομένως να ανοίγει μία μέθοδος ταχείας «χειραγώγησης» του DNA κατά βούληση, η οποία αποτελεί ένα είδους «copy- paste» των γονιδίων.

Η εν λόγω τεχνική επιτυγχάνει την ακριβέστερη τροποποίηση (κατευθυνόμενη μετάλλαξη) του γενετικού υλικού ενός ζωντανού οργανισμού και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στη μάχη εναντίον ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και ο αυτισμός. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε μαϊμούδες από κινέζους επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπαραγωγικό βιολόγο Τζιαχάο Σα του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ναντζίνγκ.

Εκάτη η Χθόνια Θεά στην Ελληνική Μυθολογία

Κατά την Ελληνική Μυθολογία η Εκάτη εμφανίζεται σαν χθόνια θεότητα και υπάρχουν τίτλοι της όπως το άγγελος και το φωσφόρος. Με τον δεύτερο τίτλο πολλές φορές ονομάζεται «φορέας του φωτός»(Ευριπίδου-Ελένη).Η Εκάτη, θεά της μαγικής τέχνης στον κάτω κόσμο, ήταν το μοναδικό παιδί των Τιτάνων, Πέρση και της Αστερίας.

Ο ποιητής της Θεογονίας, ο Ησίοδος, αναγνωρίζει στο πρόσωπό της την πανίσχυρη Κυρία των τριών βασιλείων: γης, ουρανού και θάλασσας. Λέει, ακόμη, πως η θεά ασκούσε την κυριαρχία της από την εποχή των Τιτάνων πριν πάρει την εξουσία ο Ζευς και η τάξη του. Ο νέος κυβερνήτης του κόσμου την τίμησε, αφήνοντάς την στο αρχικό μεγαλείο της. Ήταν ακόμη στενά συνδεδεμένη με τα Ελευσίνια μυστήρια.

Η Εκάτη συνήθως απεικονιζόταν σε σχέδια πάνω σε αγγεία κρατώντας 2 πυρσούς. Σε αγάλματα μερικές φορές απεικονιζόταν σε τριπλή μορφή. Άλλο όνομα με το οποίο ήταν γνωστή είναι Περσηίς. Η Εκάτη βοηθά τους πολεμιστές στον πόλεμο και τους βασιλείς στην απονομή της δικαιοσύνης. Φέρνει τιμές στους αθλητικούς αγώνες, παραστέκει τους κυνηγούς και τους ψαράδες και μαζί με τον Ερμή, προστατεύει τα κοπάδια. Τέλος, αποκαλείται κουροτρόφος.