Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ηλιθιότητας

1 (42)
Ο Στρίνερ είχε πει:  «Αν το Κράτος είναι μια κοινωνία ανθρώπων και όχι μια συνάθροιση από Εγώ, τότε το Κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ηθική, πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζεται. Γι’ αυτό, το Κράτος και Εγώ είμαστε εχθροί».

Ο Νίτσε το ερμήνευσε: «Το κράτος οργανώθηκε όταν μια νικήτρια φυλή δημιούργησε καθεστώς τρομερής καταπίεσης του νικημένου λαού, πολυπληθέστερου αλλά ανοργάνωτου. Τα ένστικτα των υποταγμένων κατέληξαν σε εσωστρέφεια.

Η δύναμη της ενέργειας και ο πόθος για δύναμη στράφηκαν ενάντια στον ίδιο τον άνθρωπο. Εμφανίστηκαν έτσι νέα ιδανικά: η απάρνηση του εγώ, ο αλτρουισμός. Η τάση του αλτρουισμού είναι δείγμα ενστίκτου σκληρότητας και οι τύψεις πόθος για βασανιστήρια. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι η ενοχή τους ήταν οφειλή προς τους προγόνους.

Οφειλή που έπρεπε να την αναγνωρίσουν με τη θυσία της υποταγής. Αυτός ο φόβος για τους προγόνους βρίσκεται μεταμορφωμένος στον θεό. Γι’ αυτό η θρησκεία, και κυρίως ο χριστιανισμός, είναι πληγή για την ανθρωπότητα».

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και μπισκότα

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και μπισκότα του Jamie Oliver Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:
200γρ μπισκότα digestive
120gr καρύδια (κατά προτίμηση πέκαν), χοντροκομμένα
120gr φιστίκια αιγίνης (χαλεπιανά), αποφλοιωμένα
10 κόκκινα κεράσια, γλασαρισμένα ζαχαροπλαστικής
2 έτοιμες φωλιές μαρέγκας (κανονικό μέγεθος), σπασμένες στο χέρι
140gr ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup), ή μέλι
200γρ καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα (70%), σπασμένη σε κομμάτια

Προετοιμασία:
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια απευθείας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα πεκάν, τα φιστίκια και τα κεράσια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ.

Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί τοποθετώντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μέχρι το βούτυρο και η σοκολάτα να λιώσουν εντελώς.

Σίδηρος, Με ποια Διατροφή θα τον αυξήσετε;

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που υποφέρουν από ζαλάδες, κόπωση και δεκάδες άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το χαμηλό σίδηρο. Μόνη λύση η σωστή διατροφή που μπορεί να αυξήσει θεαματικά τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό σας ... και σύμμαχο τα ρόδια.

Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο: Η απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό δε γίνεται στον ίδιο βαθμό από όλα τα τρόφιμα. Αυτό οφείλεται στη χημική μορφή με την οποία εμπεριέχεται ο σίδηρος στα διάφορα τρόφιμα. Τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης παρέχουν καλύτερα απορροφήσιμο σίδηρο στον οργανισμό (αιμικό σίδηρο) σε σχέση με τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης (μη αιμικό σίδηρο).

α. Πηγές αιμικού σιδήρου (ποσοστό απορρόφησης 15-35%):
 *Μύδια, στρείδια  *Μπακαλιάρος, πέρκα, σολομός, τόνος, σαρδέλες, γαρίδες  *Κρόκος αυγού. Φροντίστε να περιλαμβάνετε στα κύρια γεύματα της ημέρας ένα τουλάχιστον τρόφιμο από αυτή την ομάδα.

Αλήθεια:η προστάτης της αλήθειας των αρχαίων Ελλήνων

Η Αλήθεια ήταν θεότητα στην Ελληνική Μυθολογία, ιδεατή ανθρωπόμορφη προσωποποίηση της αλήθειας των αρχαίων Ελλήνων φερόμενη προστάτης της έννοιας.

Σύμφωνα με τον Πίνδαρο ήταν κόρη του Δία. Ο Πλούταρχος την αναφέρει ως "Τροφό του θεού Απόλλωνα", μαζί με την Κορυθάλεια....

Σύμφωνα με έναν μύθο του Αισώπου ο Προμηθέας είχε πλάσει την Αλήθεια από πηλό, πριν όμως την ζωντανέψει, o Δόλος έπλασε ένα δεύτερο ομοίωμα, που όμως του τέλειωσε ο πηλός και έτσι άφησε το έργο του χωρίς πόδια.

Το κάστρο της ζωής

Ήταν μια φορά ένας κύριος που έκανε ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Όταν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αγόρασε από το αεροδρόμιο έναν οδηγό με τα κάστρα των νησιών. 

Κάποια είχαν συγκεκριμένες μέρες επισκέψεων και άλλα πολύ αυστηρό ωράριο. Αλλά αυτό που του τράβηξε την προσοχή, ήταν ένα που παρουσιαζόταν με τη φράση «Η επίσκεψη της ζωής σου».

Στις φωτογραφίες τουλάχιστον, φαινόταν ένα κάστρο ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο εντυπωσιακό από τα άλλα, αλλά είχε ιδιαίτερες συστάσεις…

Ο οδηγός εξηγούσε πως για λόγους που θα γίνονταν κατανοητοί αργότερα, οι επισκέπτες δεν πλήρωναν είσοδο εκ των προτέρων αλλά ήταν απαραίτητο να κλείσουν από πριν ραντεβού δηλαδή ημέρα και ώρα.

Η διαφορετική αυτή πρόταση του είχε κινήσει την περιέργεια, και το ίδιο απόγευμα ο άνθρωπος τηλεφώνησε από το ξενοδοχείο του και έκλεισε ραντεβού.

Όλα λειτουργούν πάντα με τον ίδιο τρόπο στον κόσμο. Αρκεί να έχει κάποιος ένα σημαντικό ραντεβού κάποια συγκεκριμένη ώρα και ανάγκη να είναι ακριβής, για να μπερδευτούν όλα.