Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιός ακριβώς εαυτός, είναι ο εαυτός σου;

Ο εαυτός, μας μάθανε, ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, κάτι που πρέπει να το προστατεύουμε, να είμαστε περήφανοι γι αυτόν, να τον δείχνουμε…   «να είσαι ο εαυτός σου» λένε πολλοί σαν συμβουλή μα, για να δούμε τι πραγματικά είναι αυτός ο τόσο σπουδαίος εαυτός μας.

Ο νέος άνθρωπος έρχεται σ αυτό τον κόσμο, μέσα σε ένα ήδη διαμορφωμένο κοινωνικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον δηλαδή με ήδη υπάρχουσες αξίες και πρότυπα, παραδόσεις και συνήθειες.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέσα στο στενό του κυρίως περιβάλλον, την οικογένεια, τους γονείς… το νέο άτομο αρχίζει να έχει ερεθίσματα από τον κόσμο που βρέθηκε, αρχίζει να συλλέγει ασυνείδητα εικόνες, λόγια, έννοιες…αρχίζει δηλαδή να συλλέγει τις συνήθειες, τα πρότυπα και το αξιακό περιβάλλον των άλλων…

Όλα αυτά, και αφού ακόμα δεν έχει αναπτύξει κριτική ικανότητα και σκέψη, τα «αποθηκεύει» στη μνήμη του. Νοιώθει μονάχα πρωτοεμφανιζόμενα συναισθήματα και έχει την αίσθηση που του αφήνουν όλα αυτά τα ερεθίσματα, αν του είναι δηλαδή ευχάριστα ή δυσάρεστα. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των πρώτων χρόνων του στο σχολείο.

Ο μυστικός δεσμός επιτυχίας και διατροφής

Όταν αναζητάτε την επιτυχία, η καλύτερη λύση για να φτάσετε σε αυτή, είναι να κάνετε ένα βήμα κάθε φορά. Με αυτή την τεχνική μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι μια από τις πιο ευεργετικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, βρίσκεται στη διατροφή σας!

Το είδος των φαγητών που τρώμε, έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και στο πώς αισθανόμαστε συνολικά. Για παράδειγμα, στην εταιρεία Google, τρώνε σούσι για μεσημεριανό και έχουν πάντα καινοτόμες ιδέες που διευκολύνουν τη ζωή μας! Ας δούμε λοιπόν πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Τι πρέπει να τρώμε: Το μυστικό βρίσκεται στα ωμά, άψητα και φυσικά τρόφιμα. Τα άψητα τρόφιμα επιτρέπουν στο σώμα μας να απορροφά καλύτερα όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που έχει να προσφέρει η τροφή.

Οι ωμές τροφές περιέχουν επίσης ένζυμα που είναι πολύ σημαντικά για τη φυσιολογική σωματική λειτουργία. Χωρίς αυτά τα ένζυμα, ένα άτομο μπορεί να νιώθει πνευματική, αλλά και σωματική κόπωση. Πολύ απλά δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σωστά αν δεν έχετε ακολουθήσει τη σωστή διατροφή.

Πώς ο πόλεμος «γέννησε» τις οργανωμένες κοινωνίες

Πώς ο πόλεμος «γέννησε» τις οργανωμένες κοινωνίες: Η στρατιωτική τεχνολογία και η ένοπλη σύγκρουση ήταν η κινητήριος δύναμη που οδήγησε στην εμφάνιση των πρώτων μεγάλων κοινωνιών, δείχνει μελέτη που βασίστηκε σε μαθηματικά μοντέλα και βρίσκεται σε συμφωνία με τα ιστορικά δεδομένα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία θέλησαν να εξηγήσουν πώς οι μικρές ομάδες στις οποίες πιστεύεται ότι ζούσαν οι πρόγονοί μας μετασχηματίστηκαν σε περίπλοκες κοινωνίες ατόμων που δεν είχαν γενετική και πολιτιστική συγγένεια μεταξύ τους.

Μέχρι σήμερα, όλες οι θεωρίες που είχαν προταθεί για αυτή την κοινωνική εξέλιξη ήταν διατυπωμένες με λόγια. Αντίθετα, η νέα μελέτη προσφέρει για πρώτη φορά ποσοτικές προβλέψεις που μπορούν να ελεγχθούν εμπειρικά, επισημαίνει η ερευνητική ομάδα. Το πολιτιστικό εξελικτικό μοντέλο της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS, προβλέπει με σχετική ακρίβεια πότε και πού εμφανίστηκαν τα πρώτα μεγάλα κράτη.

Διακοπή καπνίσματος με Ομοιοπαθητική Μέθοδο

Το κάπνισμα: Είναι γνωστό σε όλους ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία μας. Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος και ευθύνεται για το 87 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα είναι, επίσης, υπεύθυνο για πολλές  μορφές καρκίνου και πολλών  προβλημάτων υγείας.

Αυτά περιλαμβάνουν, ασθένειες των πνευμόνων, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, εγκεφαλικά επεισόδια και  τον  καταρράκτη. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των προβλημάτων. Όσο νωρίτερα το κόψετε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία σας.

Διακοπή καπνίσματος με Ομοιοπαθητική Μέθοδο: Από ένα τσιγάρο σας ή τον καπνό σας ή τον καπνό πίπας, δημιουργούμε το προσωπικό σας ομοιοπαθητικό  διάλυμα, με το οποίο διακόπτετε το κάπνισμα.