Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

2025 το τέλος του χρήματος.

Μέχρι το 2025 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έξυπνα λειτουργικά των smartphones. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι ειδικοί στο μεγάλο συνέδριο Mobile World Congress που έγινε στη Βαρκελώνη.

Τα νέα συστήματα που είναι ήδη έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία θα ρίξουν το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, και καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στο κράτος.

Το μενού των αρχαίων

Τραχανά, πλιγούρι, αρακά, φακή αλλά και φρούτα όπως βατόμουρα, σύκα, σταφύλια περιελάμβανε η διατροφή των αρχαίων στη βόρεια Ελλάδα κατά τη Νεολιθική εποχή (6500 έως περίπου 3000 π.κ.ε.). Από τα δημητριακά ξεχώριζε ένα είδος σιταριού, που σήμερα καλλιεργείται μόνο στην περιοχή του Καυκάσου, ενώ το λινάρι και η κοκκορεβιθιά χρησιμοποιούνται και για φαρμακευτικούς σκοπούς κατά τους Προϊστορικούς χρόνους.
  
Μιλώντας για τη διατροφή των αρχαίων, ειδικά στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας σήμερα, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Τάνια Βαλαμώτη, ανέφερε ότι σημαντικές πληροφορίες έδωσαν τα υπολείμματα των τροφών που βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στο χώμα της ανασκαφής σε δάπεδα σπιτιών, εστίες, φουρνάκια, μέσα σε αγγεία, αλλά και σε λάκκους απορριμμάτων.

Πόσο μεγάλο genie είσαι;

Ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι. Η γυναίκα γύρω στα 32, όμορφη, ψηλή πραγματική καλλονή. Κι ο άντρας πολύ εμφανίσιμος, γύρω στα 37. Το ζευγάρι έπαιζε γκολφ σε μια περιοχή με πολύ ακριβά σπίτια. Κατα λάθος ρίχνει η γυναίκα μια στην μπάλα και σπάει την πολύ ακριβή τζαμαρία μιας βίλας. Το ζευγάρι μπαίνει μέσα για να ζητήσει συγγνώμη. Μέσα στο σπίτι βλέπει ένα περίεργο τύπο, μαυριδερό με ανατολίτικα χαρακτηριστικά και ντύσιμο. Λίγο πιο κει ήταν ένα παλιό περσικό βάζο σπασμένο. - Χίλια συγνώμη, λέει το ζευγάρι. Θα θέλαμε να σας αποζημιώσουμε για το τζάμι και το βάζο που σπάσαμε.

- Κάθε άλλο, λέει με ενθουσιασμό ο περίεργος οικοδεσπότης. Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι τζίνι. Ημουν 2000 χρόνια φυλακισμένος στο βάζο που σπάσατε. Και για να σας δείξω την ευγνωμοσύνη μου που με ελευθερώσατε θα σας δώσω υγεία και θα πραγματοποιήσω και από μια ευχή στον καθένα σας.

Το δέντρο που έδινε συνέχεια

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά και αγαπούσε ένα αγοράκι. Κάθε μέρα το αγοράκι πήγαινε και μάζευε τα φύλλα της και τα έπλεκε στεφάνι κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της κι έκανε κούνια στα κλαδιά της κι έτρωγε μήλα. Παίζανε και κρυφτό. Κι όταν το αγόρι κουραζόταν, αποκοιμιόταν στον ίσκιο της Και το αγόρι αγαπούσε τη μηλια, πάρα πολύ. Κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη ! Μα πέρασαν τα χρόνια Και το αγόρι μεγάλωσε. Και πολλές φορές η μηλιά έμενε μοναχή. 

Kόσμος χωρίς μέλισσες;

Τα έντομα και ο αέρας είναι οι δύο παράγοντες που εξασφαλίσουν την ύπαρξη των φυτών με την γονιμοποίησή τους. Μια διαδικασία, που τη μάθαμε από το σχολείο μας, την επικονίαση. Η γύρη μεταφέρεται από τους ανθήρες ενός άνθους στο στίγμα του ίδιου ή άλλου άνθους του ίδιου είδους φυτού. Στην συνέχεια συντελείται η εκβλάστηση του γυρεόκοκου, η γονιμοποίηση του άνθους και η ανάπτυξη του καρπού.