Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Γαλήνη ή Αλήθεια;


«Οι αισθήσεις δεν τον βοηθούν καθόλου, διότι δεν του είναι χρήσιμες παρά μόνο για να παρατηρεί ένα μικρό μέρος του κόσμου και όχι για να κατανοήσει τον κόσμο. Είμαστε περιορισμένοι από τις αισθήσεις μας. Το καλό και τα κακό υπάρχουν μόνο μέσα στον άνθρωπο και όχι έξω του. Ο σοφός άνθρωπος πρέπει να ξεχωρίζει το κακό μέσα στους ανθρώπους και να το αποφεύγει. Το καλό πρέπει να το βρει μέσα του και όχι να το περιμένει από τον έξω κόσμο.

Αν ο άνθρωπος θέλει τη γαλήνη, πρέπει να ζήσει μια ζωή τακτική, με ολιγάρκεια, χωρίς πολλές προσδοκίες, με στοχασμό, και με αγάπη προς τους άλλους.

Αν αναζητεί τη γνώση και την αλήθεια, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να περάσει από πολύ μεγάλες ταλαιπωρίες και βάσανα και μοναξιά και μεγάλες θυσίες, με αμφίβολα αποτελέσματα» Δημόκριτος

Να κυνηγάς πάντα το λευκό σου

Είναι δύσκολο να αφήνεις πίσω το παρελθόν σου 
Αν η ζωή ήταν χρώμα θα ήταν γκρί, όλοι έχουμε παρελθόν, κάτι μαύρο που θέλουμε να ξεχάσουμε 
ή κάτι λευκό που αναπολούμε.
Αλλά η μαγκιά είναι αλλού,να κυνηγάμε πάντα το λευκο που μας επιφυλάσσει το μέλλον, 
γιατί εμείς φτιάχνουμε το μέλλον μας
Η ζωή είναι γκρί.
Να κυνηγάς πάντα το λευκό σου.
Αν δεν κυνηγήσεις εσύ το λευκό που σου ανήκει, στο μέλλον όλα μαύρα θα είναι.

Η βεντάλια σύμβολο της γυναικείας κομψότητας

Λέγεται και “ριπίδιον”, το υποκοριστικών της λέξεως ριπίς (εν ριπή οφθαλμού). Είναι το γνωστότατο μικρό πτυχωτό αξεσουάρ της γυναικείας φιλαρέσκειας, κομψότητας αλλά και χρησιμότητας, η οποία ανάγεται στους αρχαιότατους χρόνους. Στην αρχή χρησιμοποιούσαν τα πλατιά φύλλα του φοίνικα, του λωτού και της στρουθοκαμήλου ή άλλων πτηνών, αργότερα του χαρτιού ή χονδρού υφάσματος.

Κατά τον Μεσαίωνα οι βεντάλιες είχαν σχήμα σημαίας αποτελούμενο από τεμάχιο υφάσματος ή μεμβράνης, ορθογώνιου οχήματος με διάφορες παραστάσεις.