Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους

Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους. Κι εμείς διαφημιστικές πινακίδες που λένε διαρκώς ψέματα. Μεγάλα, φανταχτερά κόκκινα ψέματα που φωτίζουν μέσα στη νύχτα. Κι όταν κάποιος μας πιστεύει, χαιρόμαστε, γιατί "Δεν πειράζει να λες και κανένα ψέμα που και που, αρκεί να είναι για καλό". Μ’ αυτό το ιδανικό μεγάλωσα κι εγώ, όπως κι εσύ. Και δεν ήταν μόνο αυτό.


Μεγάλωσα επίσης με υποσχέσεις για μία κανονική, ήσυχη ζωή με δουλειά, αυτοκίνητο, σπίτι, παιδιά και σκύλο. Έπρεπε όμως να κάνω θυσίες γι’ αυτό και πρώτα απ’ όλα έπρεπε να ξεχάσω πως οι άνθρωποι είμαστε γεννημένοι ίσοι και για να ζούμε ελεύθεροι. "Δεν πειράζει όμως, γιατί κι η υπερβολική ελευθερία είναι κάτι κακό", "Οι άνθρωποι ελεύθεροι, θα κατασπαράζαμε ο ένας τον άλλον". Κι έτσι μεγάλωσα πιστεύοντας πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να ακούω τον δάσκαλό μου, τον παπά της ενορίας, τον λοχαγό μου, το αφεντικό μου, τον άντρα μου…

Η ιστορία των αυτόματων πωλητών.

Όλα τα προϊόντα έχουν περάσει από τα ράφια τους. Οι αυτόματοι πωλητές δεν προσέφεραν πάντα καφέ και αναψυκτικά, όπως οι σημερινοί. Οι πρώτες μηχανές αυτού του είδους κατασκευάστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και πουλούσαν καρτ-ποστάλ.

Τα εν λόγω μηχανήματα έκαναν το ντεμπούτο τους στο Λονδίνο, ενώ το 1888 ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου πουλούσαν τσίχλες στον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Από τότε, η ανθρωπότητα έχει δει σχεδόν τα πάντα στους αυτόματους πωλητές, όπως ουίσκι, ζεστά γεύματα, φρούτα ή... ασφάλειες ταξιδιού!

Ας δούμε όμως ποιοι αυτόματοι πωλητές έχουν ξεχωρίσει με τις λειτουργίες τους.