Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σας διδάσκω τον Υπεράνθρωπο

Όταν ο Ζαρατούστρα έφτασε στην πιο κοντινή πόλη που συνόρευε με το δάσος, βρήκε πολλούς ανθρώπους μαζεμένους στην αγορά, επειδή είχε ανακοινωθεί ότι ένας σχοινοβάτης θα έκανε επίδειξη και ο Ζαρατούστρα μίλησε έτσι στους ανθρώπους:

Σας διδάσκω τον Υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρόκειται να ξεπεραστεί. Τι έχετε κάνει για να ξεπεράσετε τον άνθρωπο? Όλα τα όντα μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει κάτι πέρα από τον εαυτό τους: κι εσείς θέλετε να είστε η άμπωτη αυτής της μεγάλης παλίρροιας, και θα προτιμούσαμε να ξαναγυρίσετε στο κτήνος παρά να ξεπεράσετε τον άνθρωπο? Τι είναι ο πίθηκος προς τον άνθρωπο? Ένα περιγέλασμα, ένα επόνειδο πράμα. Και το ίδιο ακριβώς θα είναι ο άνθρωπος προς τον Υπεράνθρωπο: ένα περιγέλασμα, ένα πράμα της ντροπής.

Έχετε προχωρήσει από το σκουλήκι στον άνθρωπο, και πολύ ακόμα μέσα σας είναι του σκουληκιού. Κάποτε ήσασταν πίθηκοι, κι όμως ακόμα ο άνθρωπος είναι περισσότερο πίθηκος από οποιονδήποτε πίθηκο. Ακόμα κι οι πιο σοφοί ανάμεσά σας είναι μόνο μια δυσαρμονία και μείγμα φυτού και φαντάσματος. Σας ζητάω όμως να γίνεται φυτά και φαντάσματα; Σταθείτε, σας διδάσκω τον Υπεράνθρωπο! Ο Υπεράνθρωπος είναι το νόημα της γης. Αφήστε τη βούλησή σας να πει: Ο Υπεράνθρωπος είναι το νόημα της γης!

Η Επιστήμη του Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστήμες που μπορεί να σώσει τον πλανήτη μας από τη γενική καταστροφή και να τον μετατρέψει σε έναν τόπο ομορφιάς, που μέσω αυτού ο άνθρωπος να μπορεί να έλθει σε επαφή με το κάλλος του Κόσμου. Είναι η επιστήμη του χειρισμού της ενέργειας σύμφωνα με τη Θέληση της Κοσμικής Ζωής. Οι πραγματικές σκέψεις είναι δημιουργήματα αυτής της Θέλησης μέσα στον άνθρωπο, στον πλανήτη, στο ηλιακό σύστημα και πέραν αυτού… Είναι ηλεκτρικές στη φύση τους και έχουν ένα τρομερό αποτέλεσμα πάνω στα στοιχεία και στα βασίλεια της σφαίρας μας.

Μόνο μέσω της ορθής χρήσης των δυναμικών ενεργειών του νου θα μπορέσουμε να αποσοβήσουμε τη γενική καταστροφή και να μπούμε στην πύλη της Νέας Εποχής. Ο διαλογισμός στη Νέα Εποχή θα είναι μια εργασία για την αποκάλυψη των νόμων της επιβίωσης για όλη την ανθρωπότητα και για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου ο άνθρωπος θα αναπτύξει τις ύψιστες δυνατότητές του. Στο παρελθόν ο διαλογισμός γινόταν για προσωπική ικανοποίηση. Στην Νέα Εποχή θα γίνεται για όλη την ανθρωπότητα και για όλα τα βασίλεια της φύσης.

Ο Λόγος κατά τον Σωκράτη

Ο Σωκράτης αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα του σώματος δεν απέρριψε τις ηδονές που συνδέονται με την ικανοποίηση των βασικών του αναγκών. Απαιτούσε όμως πάντα να εξουσιάζεται το σώμα από την ψυχή, γιατί τότε μόνο η επιδίωξη της ηδονής διέπεται από το πνεύμα της εγκράτειας και δεν αποβαίνει ολέθρια για το άτομο και την κοινότητα.

Από όσα έως τώρα έχουν εκτεθεί έγινε φανερό ότι ο Σωκράτης διαφοροποιείται από τους Σοφιστές με τη θέση που προβάλλει, όσον αφορά το ερώτημα για τον άνθρωπο, και η διαφοροποίησή του αυτή, όπως βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε, υπήρξε συνειδητή.

Με τη δυϊστική και αυστηρά νοησιαρχική του ανθρωπολογία ο Σωκράτης επιχείρησε να ενισχύσει το λόγο, ο οποίος, όπως ήδη αναφέρθηκε, είχε περιέλθει σε κρίση εξαι-τίας των γενικότερων ιστορικών συγκυριών των τελευταίων δεκαετιών του 5ου αιώνα π.κ.ε. αλλά και εξαιτίας της διδασκαλίας των Σοφιστών, αφού είχε μεταβληθεί σε όργανο για την ικανοποίηση των ανθρώπινων επιθυμιών και ιδιαίτερα της επιθυμίας για ισχύ και εξουσία και είχε τεθεί στην υπηρεσία του εγωκεντρισμού και της αλαζονείας του ατόμου.

Yαλουρονικό οξύ:Το μυστικό της νεότητας

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; Πρόκειται για µια ουσία που βρίσκεται φυσικά στο σώµα µας και έχει κύρια λειτουργία την ενυδάτωση των ιστών και τη συγκράτηση του νερού σε αυτούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα µόλις γραµµάριο υαλουρονικού οξέος µπορεί να κατακρατήσει περίπου έξι λίτρα νερό.

Με το πέρασµα του χρόνου όµως τα ποσοστά του φθίνουν µε αποτέλεσµα την αφυδάτωση και επακόλουθη γήρανση των ιστών και επομένως και του δέρµατος. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται µετά την ηλικία των 35-40 και επιβαρύνεται από επιπρόσθετους παράγοντες όπως το στρες, η περιβαλλοντική ρύπανση κ.λπ.

Πώς ωφελεί την οµορφιά µας; Είναι αποφασιστικής σηµασίας για την ενυδάτωση της επιδερµίδας, ενώ λειτουργεί και ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο του δέρµατος. Σε συνδυασµό µε το τελευταίο, το υαλουρονικό οξύ µπορεί να χαρίσει νεανική όψη, λείανση των λεπτών ρυτίδων και γραµµών, ζωντάνια και λάµψη στην επιδερµίδα.

Πόσο σίγουρος είσαι για τα μάτια σου;

Πόσο σίγουρος είσαι για τα μάτια σου; Κάνε αυτές τις απλοϊκές ασκήσεις: Σκέψου πόσο ανόητος φαίνεσαι, όταν λες -αν δεν το δω μα τα μάτια μου δεν το πιστεύω- και άλλες ανάλογες μεγαλοστομίες. Τα μάτια σου σε κοροϊδεύουν, ειδικά αν δεν έχεις καλλιεργήσεις τον εγκέφαλο σου, γιατί με τον εγκέφαλο βλέπεις και όχι με τα μάτια. Λένε οι μεγάλοι επιστήμονες (χα τρις) πως αν δεν παρατηρήσεις κάτι αυτό δεν υπάρχει! 

Υπάρχει από την στιγμή που ο παρατηρητής, παρατηρεί το παρατηρούμενο. Ναι αλλά αν δεν το παρατηρήσει αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει, απλά δεν υπάρχει ΜΟΝΟ για τον συγκεκριμένο παρατηρητή. Επομένως πρόσεχε τι παρατηρείς αν δεν θέλεις να του δώσεις υπόσταση. Αν κοιτάς την Άβυσσο, σε λίγο θα σε κοιτάξει κι αυτή κι αν δεν είσαι ικανός να την αντιμετωπίσεις… φίδι κολοβό που σε περιμένει… μεγάλε μου κοσμικέ διδάσκαλε ! και το θέμα δεν είναι να την κοιτάς – παρατηρείς εσύ, δεν τρέχει και τίποτα, το μεγάλο παιχνίδι αρχίζει όταν σε πάρει πρέφα αυτή… Βαράτε βιολιτζήδες τότε !!!

Τότε οι αρτηρίες φωνάζουν πως έφραξαν

4 παράδοξα σημάδια που… φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες: Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος.

Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν άποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.

Στυτική δυσλειτουργία: Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.

Στη ματιά της Εξέλιξης κανείς δεν είναι τέλειος

Ακόμα κι αν πρόκειται για βακτήρια που πολλαπλασιάζονται για χρόνια μέσα σε ένα δοχείο εργαστηρίου, η εξέλιξη δεν φτάνει ποτέ στην τελειότητα - πάντα υπάρχει χώρος για μικρές βελτιώσεις, επιβεβαιώνει ένα μοναδικό πείραμα που διαρκεί εδώ και τρεις δεκαετίες.

Από το 1988 ως σήμερα, ο εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Λένσκι του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν καλλιεργεί το ίδιο στέλεχος του κολοβακτηρίου Escherichia coli μέσα σε 12 φλασκιά με θρεπτικό υλικό, τα οποία διατηρούνται σε όσο γίνεται πιο σταθερές συνθήκες.

Μέχρι σήμερα, ο Λένσκι έχει συλλέξει γύρω στις 50.000 γενιές του βακτηρίου. Κάθε περίπου 500 γενιές, συλλέγει δείγματα των καλλιεργειών και τα καταψύχει, δημιουργώντας έτσι κατεψυγμένα «απολιθώματα» για τη σύγκριση των παλιών και των νεότερων γενεών.

Ο Κατακλυσμός και η ζωή πριν από αυτόν

Δύο κατακλυσμοί έχουν καταγραφεί έστω και μέσα από τις μυθολογίες των λαών που τις γράψανε. Ένας είναι στην αρχαία Ελλάδα, αυτός του Δευκαλίωνα και ένας του Νώε που περιγράφεται στην Αγία Γραφή. Αυτή που στέκεται με περισσότερες αξιώσεις είναι φυσικά του Νώε, καθώς είναι δημιούργημα της Χριστιανικής θρησκείας, της μετέπειτα χριστιανικής θρησκείας, αλλά και επειδή είχε χαρακτηριστεί και οικουμενικός κατακλυσμός.

Σήμερα, τόσο οι επιστήμονες, όσο και η εκκλησία παραδέχονται πως δεν υπήρξε ποτέ παγκόσμιος κατακλυσμός. Τα σκεπασμένα όμως με το ίζημα χιλιετιών, ευρήματα είναι σκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Παντού ερχότανε στο φως της επιφάνειας γιγαντιαίοι σκελετοί μαστόδοντων, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη Κίνα. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γεωλόγους στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνανε διαδοχικοί κατακλυσμοί σε διάφορα μέρη της γης καλύπτοντας μεγάλη χρονική περίοδο. Την πεποίθηση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει η ανακάλυψη των διαφορετικών στρωμάτων στους ιζηματογενείς βράχους. Κάθε στρώμα ήταν αποτέλεσμα και διαφορετικού κατακλυσμού.

Το νοητικό σώμα και οι σκεπτομορφές

Το νοητικό σώμα και οι σκεπτομορφές: Πιστεύουμε πως κάθε άνθρωπος σκέφτεται. Αυτό δεν είναι αληθινό στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Στοχαστές είναι εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν υψώσει την εστία της συνείδησής τους στο επίπεδο του Ηλιακού Αγγέλου και είναι σε θέση να συλλαμβάνουν τις εκφράσεις του Ηλιακού Αγγέλου, να τις απορροφούν και έπειτα να σχηματίζουν νέες σκεπτομορφές για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.

Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν σιγά-σιγά να εισέλθουν στο φως του Ηλιακού Αγγέλου, να μεταδώσουν και να συνεισφέρουν τη σκέψη τους,