Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Φτιάξε τον εαυτό σου

Ακούω συχνά την έκφραση. "Αυτός δεν έχει βρει ακόμη τον εαυτό του". Όμως ο εαυτός δεν είναι κάτι που βρίσκεις αλλά κάτι που αναπτύσσεις. Όταν κάποιος λέει ότι "δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με την προσωπική μου ανάπτυξη- βελτίωση" είναι σαν να λέει ότι θα συνεχίσω να οδηγώ γιατί δεν έχω χρόνο να σταματήσω για να βάλω βενζίνη.

Ασε την σιωπή να μιλήσει.

Τα κενά που αφήνουμε στο πρόγραμμα μας θα ανοίξουν τις πόρτες για θαύματα. Να κάνουμε σχέδια για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη όχι για να την αποφύγουμε. Από ένα σημείο και πέρα τα σχέδια δεν διευκολύνουν την ζωή αλλά την εμποδίζουν. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε δραστηριότητες για να αποφύγουμε τη σιωπή ή τις άβολες καταστάσεις. Αντί γι αυτό καλύτερο είναι να εμπιστευόμαστε ότι η εσωτερική γαλήνη είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πηγή για να παίρνουμε έξυπνες αποφάσεις.

Ζώα που θεραπεύουν!

Ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία των παιδιών τα χαριτωμένα κατοικίδια. Η ημίαιμη Κάρλα, η οποία έλαβε μέρος στη μελέτη που έγινε στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα, αποτελεί μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι η ράτσα του σκύλου δεν παίζει ρόλο στην εκπαίδευση. Λίγες ώρες με ένα σκυλάκι, σύμφωνα με μελέτες, αποτελούν βάλσαμο τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία. Με τη θετική του ενέργεια, τη χαρούμενη φύση του και την ανιδιοτελή του αγάπη ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» μπορεί να προσφέρει βοήθεια ακόμα και στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, 

Τι είναι η ανοσοθεραπεία;

Η ανοσοθεραπεία (απευαισθητοποίηση) είναι μια μορφή θεραπείας των αλλεργικών παθήσεων που στοχεύει στην ίαση σε αντίθεση με τη συμπτωματική (φαρμακευτική) θεραπεία που στοχεύει στην αντιμετώπιση των κλινικών συμπτωμάτων. Η θεραπεία αυτή γίνεται με εκχυλίσματα αλλεργιογόνων (δηλαδή των ουσιών που προκαλούν τις αλλεργίες).