Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η επιλογή είναι δική σου!

Οι άνθρωποι πάντα κατηγορούν τις συνθήκες ζωής τους γι’ αυτό που οι ίδιοι είναι. Δεν πιστεύουν στις περιστάσεις και τις συνθήκες.

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν σ’ αυτό τον κόσμο είναι αυτοί που προχωρούν, διαλέγουν τις συνθήκες και τις περιστάσεις που θέλουν κι όταν δεν τις βρίσκουν τις δημιουργούν.

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Ένας κόσμος ανάποδα!

Παρότι δεν μπορούμε να μαντέψουμε πως θα είναι τα επόμενα χρόνια, έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα να ονειρευτούμε πώς θα θέλαμε να είναι.

Το 1948 και το 1976 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διατύπωσε οικουμενικές διακηρύξεις με εκτενείς καταλόγους ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν έχει κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από το δικαίωμα να βλέπει, να ακούει και να σιωπά.

Τι θα γίνει αν αρχίσουμε να ασκούμε το δικαίωμα στο όνειρο που δεν διακηρύχθηκε ποτέ;Τι θα γίνει αν για μια στιγμούλα αφεθούμε στο παραλήρημα; Ας διαπεράσει το βλέμμα μας το όνειδος και ας ονειρευτούμε έναν άλλο κόσμο όπου:

Ο αέρας θα είναι καθαρός, απαλλαγμένος από το μικρόβιο του ανθρώπινου φόβου και από τα ανθρώπινα πάθη.

Στους δρόμους τα σκυλιά θα συνθλίβουν αυτοκίνητα.

Τους ανθρώπους δεν θα τους ελέγχει το αυτοκίνητο, δε θα τους προγραμματίζει ο υπολογιστής, δε θα τους εξαγοράζει το σούπερ μάρκετ, δε θα τους παρακολουθεί η τηλεόραση.

Τα... X-Files της φύσης

Τα καιρικά φαινόμενα ανέκαθεν προκαλούσαν δέος στον άνθρωπο. Ακόμη και αν κατακτήσαμε μια κάποια ασφάλεια απέναντι τους, αφού τα εξηγήσαμε μέσω της επιστήμης, υπάρχουν κάποια πραγματικά περίεργα καιρικά φαινόμενα που μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό.

1. Όταν ο ουρανός βρέχει ψάρια και βατράχους: Από την Καλιφόρνια μέχρι την Ινδία, υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων σε πολλές περιοχές για τους ουρανούς που άνοιξαν βρέχοντας ψάρια και βατράχια.

Τυφώνες που σχηματίζονται πάνω από λίμνες και θάλασσες συχνά σηκώνουν νερό και ό,τι περιέχει αυτό μέσα. Οι άνεμοι κάνουν αυτό το νερό σύννεφα που όταν ψύχονται πέφτουν υπό μορφήν βροχής στο έδαφος. Και μαζί και όλα όσα σήκωσε ο τυφώνας.

2. Οι μπάλες της φωτιάς: Μπάλες φωτός και θερμότητας σε μέγεθος μπάλας του γκολφ έως και μπάλας ποδοσφαίρου που υπερίπταντο στον ουρανό στη διάρκεια καταιγίδων. Συνήθως εξαφανίζονται όταν πέφτουν πάνω σε ο,τιδήποτε λειτουργεί με ηλεκτρισμό, π.χ. μια τηλεόραση. Κάποιες φορές όμως εκρήγνυνται προκαλώντας πυρκαγιές. Οι επιστήμονες ακόμη δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Λες να ζουν ανάμεσά μας;

Είναι ένα από τα παλιότερα και πλέον αγαπημένα χόμπι των σεναριολόγων, συνωμοσιολόγων και κίτρινων εντύπων. Ναι, από τον Elvis Presley μέχρι τον James Dean έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές το επιστημονικής φαντασίας σενάριο "δεν έχουν πεθάνει, απλά σκηνοθέτησαν τον θάνατό τους και ζουν ανάμεσά μας". Βέβαια μην ρωτάς το λόγο που κάποιος διάσημος και με πάρα πολλά λεφτά θα προτιμούσε να το παίζει νεκρός.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι μετά την "live" εμφάνιση του Tupac στο Coachella (χάρη στην τεχνολογία, μην τρελαθούμε), πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως και ο γνωστός ράπερ ανήκει σε αυτή την κατηγορία των νεκρών, αλλά ζωντανών. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε το παλιό αφεντικό της Death Row Records, ο Suge Knight, λέγοντας ότι ο γνωστός ράπερ είναι ζωντανός, αφού "κανείς δεν τον είδε νεκρό"! Και η λίστα αυτών των celebrities είναι τεράστια...

Elvis Presley: Αγαπημένο "παιδί" αυτής της κατηγορίας. Κάποιοι λένε ότι ζει, κάποιοι άλλοι ότι έχει επανέλθει στη ζωή. Το σίγουρο για τους φανατικούς οπαδούς του είναι ότι δεν έχει πεθάνει.

Andy Kaufman: Από τις λίγες φορές που το τρελό σενάριο έχει βάση. Βλέπεις μετά τον θάνατό του το 1984, ο χαρακτήρας που ο Kaufman είχε δημιουργήσει, ο Tony Clifton, άρχισε να κάνει τις εμφανίσεις του. Τελικά αποδείχθηκε πως πίσω από το κόλπο βρισκόταν ο συνεργάτης του γνωστού κωμικού Bob Zmuda.

Οι νόμοι της φύσης στη ζωή μας

Ο Oscar Wild έλεγε: «Όταν θα έχουμε ανακαλύψει πλήρως τους επιστημονικούς νόμους που διέπουν τη ζωή, θα συνειδητοποιήσουμε πως ο μόνος άνθρωπος που έχει περισσότερες αυταπάτες από τον ονειροπόλο είναι ο άνθρωπος της δράσης».

Η σκέψη αυτή περιγράφει τέλεια τη ζωή μας και τους νόμους της. Είναι καλό να σκεφτόμαστε μήλο όταν πεινάμε, είναι όμως ακόμα καλύτερο να μπορούμε να το φάμε. Τα πάντα είναι θέμα αποστάσεων. Όσο πιο περισσότερο χτυπάει η καρδιά μας, φυσικά, για να το πλησιάσουμε πρέπει να κινηθούμε.

Η ιστορία της φιλοσοφίας θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός μεγάλου περιπάτου όπου δύο άνθρωποι περπατούν συζητώντας ζωηρά για διάφορα ζητήματα.

Καθώς σιγά σιγά ανακαλύπτουν διάφορα πράγματα, η κουβέντα τους αλλάζει κατεύθυνση και αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μυστικά ομορφιάς ανά τον κόσμο

Σε κάθε γωνιά του κόσμου υπάρχουν παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς, ας δούμε μερικά:

Ινδία: οι Ινδές έχουν υπέροχα μακριά μαλλιά και το μυστικό τους είναι το οργανικό έλαιο καρύδας. Το χρησιμοποιούν σαν leave in conditioner ή σαν μάσκα για το τριχωτό και τα μαλλιά. Όπως και να έχει οι ιδιότητες του ελαίου καρύδας είναι πολλές για το δέρμα και τα μαλλιά αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το υπέροχο άρωμα του.

Επίσης, στην Ινδία χρησιμοποιούν τον κουρκουμά (turmeric) για την καταπολέμηση της ακμής αφού έχει αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αναλγητική δράση.

Μαρόκο: το μαροκινό έλαιο argan είναι πάρα πολύ γνωστό τα τελευταία χρόνια. Το εκπληκτικό αυτό έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λινολεϊκό οξύ και ωφέλιμα μονό – ακόρεστα και πολύ – ακόρεστα λιπαρά, που ενυδατώνουν σε βάθος, θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα, λειαίνουν τις ρυτίδες και τις ραγάδες καθώς και τις ουλές από ακμή.

Άλλο ένα εκπληκτικό παραδοσιακό συστατικό είναι το Rhassoul – ένας καφέ άργιλος που χρησιμοποιείται για τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Ο συγκεκριμένος άργιλος είναι ξεχωριστός χάρη στα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα που περιέχει σε διοξείδιο του πυριτίου, ασβέστιο και κάλιο, που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα.

Λεμόνι για όλα

Το λεμόνι είναι σίγουρα το μόνο «φρούτο» που δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Ταιριάζει με όλα, με κρέας, με λαχανικά, με σαλάτες, με ψάρια, με όσπρια και όχι άδικα καθώς εκτός από γεύση το λεμόνι χαρίζει στον οργανισμό μας μια πληθώρα ευεργετημάτων.
Το λεµόνι, χάρη στην άφθονη περιεκτικότητά του σε βιταµίνη C, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των χειµωνιάτικων λοιμώξεων.

Το λεµόνι συνιστάται σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και γενικά για την καλύτερη υγεία του κυκλοφορικού συστήµατος.

Το φιλί είναι σαν να πίνεις αλατισμένο νερό

Eνα φιλί είναι μια υπόσχεση, μια σφραγίδα επιβεβαίωσης, ροή συναισθημάτων, σημάδι βαθιάς αγάπης και αφοσίωσης. Ενα φιλί είναι τόσο φλύαρο για την ποιότητα του δεσμού.

Πολλοί οι δρόμοι της αγάπης- μητρότητα, έρωτας φιλία- αλλά όλοι αποζητούν να σφραγίζονται με ένα φιλί, που σχεδόν πάντα αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις, την πραγματική φύση και την ένταση του δεσμού.