Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η πτώση

–Ανεβαίνομεν;
 –Τουναντίον· κατεβαίνομεν. Έτι χείρον, πίπτομεν!
Ιούλιος Βερν

Η γλώσσα έπαψε να πατάει στη ζωή, ν’ ακουμπάει στο έδαφος. Πεθαίνει μαζί μας στον αέρα. Χρησιμοποιείται βέβαια. Και αυτή, όπως κι εμείς. Ασύδοτα και κατά κόρον. Αλλά τούτο δεν φτάνει για να την κρατήσει στη ζωή. Ίσα-ίσα, που της κόβει το νήμα και τη σκότωνει κάθε μέρα πιο πολύ.

Κι έγινε η γλώσσα μουσική του ασανσέρ, αδιάφορο νανούρισμα για τους ζωντανούς-νεκρούς, τους είλωτες που χτίζουν τη Βαβέλ με το βούρδουλα –από τότε που γύρισε στη χώρα μας ανάστροφα το καταπέτασμα, και κοιτάζει πλέον προς τα κάτω ο βιβλικός της πύργος, μπας και καταφέρει ν’ αγγίξει τούτη τη φορά τα έγκατα, όχι τον ουρανό.

Ο Ανταγωνιστής είναι ο καλύτερος σύμμαχος!

Ήταν ένας μαθητής που εκνεύριζε τους υπόλοιπους με σχόλια ειρωνείες αμφιβολίες κλπ. Όλοι λέγανε δάσκαλε γιατί τον κρατάς; Ο μαθητής θέλησε τότε να φύγει κι ο Γκουρτζίεφ έτρεξε και τον παρακάλεσε να μείνει, Εκείνος ήταν ανένδοτος κι ο Γκουρτζίεφ του έταξε μια μικρή αμοιβή σε περίπτωση που συνέχιζε. 

Οι μαθητές επαναστάτησαν λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να τον κρατάτε παρακαλώντας και με λεφτά από πάνω. Ο Γκουρτζίεφ χαμογέλασε και τους είπε ότι αυτός χωρίς να το ξέρει σας οδηγεί όλο και πιο ψηλά στο μονοπάτι γιατί σας αποκαλύπτει τον άλλο εαυτό σας.

Η μέθοδος του Γκουρτζίεφ!

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας


Η στιγμή που είμαστε μόνοι μας είναι η μοναδική ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, να διερωτόμαστε για τη ζωή, για το τι στ΄αλήθεια θέλουμε. Είναι η δική μας στιγμή για να δούμε φιλτράρισμα και ξεκαθάρισμα.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ένα τμήμα της μέρας για μας. Να χαλαρώνουμε πραγματικά και να βάζουμε σε τάξη όλα αυτά που μας βαραίνουν. Έχουμε ανάγκη από έναν προσωπικό χώρο για να δραπετεύουμε εκεί από τον θόρυβο και να αδειάζουμε το μυαλό μας απ΄τα καθημερινά προβλήματα.

Χρήσιμες συμβουλές για ένα υγιεινό σπίτι

Όλοι θέλουν να ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον που «ακτινοβολεί» λάμψη και καθαριότητα, προστατεύοντας την υγεία της οικογένειάς τους. Μακριά από νοσήματα και ρύπους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το σπίτι σας σε πιο υγιές και πιο φιλικό χώρο προς το περιβάλλον…

Αλλαγή στο σφουγγάρι καθαρισμού. Είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι ή πανί για να καθαρίσετε από τον πάγκο της κουζίνας μέχρι τα πιάτα και το μπάνιο. Παράλληλα πρέπει να αντικαταστείτε το σφουγγάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθώς τα «παγιδευμένα» σωματίδια τροφίμων και τα υγρά δημιουργούν επικίνδυνα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό..