Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Όχι Δεν Είμαστε Όλοι Ίδιοι


Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ζούμε όλοι την ίδια ζωή.

Δεν ζούμε στην ίδια πραγματικότητα, στον ίδιο κόσμο.

Άλλοι γουστάρουν τον βούρκο, το παρανορμάλ, την μιζέρια, την ασφάλεια.

Σε άλλους αρέσει ο ουρανός, η ομορφιά, τ' αρώματα, η καλοσύνη, η μουσική.

Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Απλά είμαστε όλοι μέσα στην ίδια φυλακή.

Μικρά Μυστικά Στην Κουζίνα

Χυμό από λεμόνι: Για να πάρετε περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι, το ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, ώστε να κυλά πιο εύκολα στην επιφάνεια εργασίας σας και στη συνέχεια πιέστε.

Για να δουλέψουμε πιο εύκολα την σοκολάτα: Ξεπλύνετε τα χέρια σας συχνά σε πολύ κρύο νερό, όταν κατασκευάζεται τρούφες σοκολάτας ή γενικά με σοκολάτα.

Πώς να μην λασπώνουν τα ζυμαρικά: Για να μη λασπώνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε στο νερό που βράζει 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στην σχάρα: Για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα πριν τα ψήσουμε.

Είναι το κεικ έτοιμο: Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε ένα μαχαιράκι και το βυθίζουμε στο κέικ. Αν το μαχαίρι είναι καθαρό όταν το βγάλουμε τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όμως έχει πάνω ζύμη τότε το κέικ χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.

Για τέλεια ελιοπιτα: Στην ελιοπιτα μας βάζουμε εκτός από ελιές και φρέσκο κρεμμύδι. Καλό είναι να βάζουμε και φρέσκο δυόσμο και κολιανδρο. Την κάνει πιο νόστιμη.

12 τρόποι να πετύχεις ό,τι θέλεις

1.Κάθισε μόνος-μόνη, Ηρέμησε, αποκρυστάλλωσε την σκέψη σου!
.
2.Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα! 

3. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου και ας είναι μακροχρόνιοι! 

4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου, κάνε τον προγραμματισμό για την εκπλήρωσή τους και Δώσε προτεραιότητες! 

5. Ξύπνησε τον Μικρό Γίγαντα και την Σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά την αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου! 

6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά μηνύματα και ρητά. Επικαλέσου την βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για να αναπτερωθεί το ηθικό σου !

Που είναι ο Παράδεισος και που η Κόλαση;

Μία συννεφιασμένη ημέρα, ένας άντρας με το άλογο και το σκύλο του, περπατούσαν ανέμελοι στο δάσος. Καθώς περνούσαν κάτω από ένα ψηλό δέντρο, ένας κεραυνός τους χτύπησε και τους σκότωσε ακαριαία. Ο άντρας δεν  συνειδητοποίησε ότι είναι πια  νεκρός, (καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει πεθάνει) και συνέχισε να περπατάει με το άλογο και το σκύλο του στο δάσος. Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς, και αυτοί εξαντλημένοι διψούσαν αφόρητα !

Κόσμος το απόλυτο μυστήριο

Ο κόσμος είναι όλα όσα περικλείονται εδώ, η ζωή, ο θάνατος, οι άνθρωποι και όλα τα υπόλοιπα που μας περιβάλλουν. Ο κόσμος είναι ακατανόητος.

Ποτέ δεν πρόκειται να τον καταλάβουμε, δεν έχουμε τα προσόντα για να τον κατανοήσουμε, ούτε και μας χρειάζεται. Ποτέ δε θα ρίξουμε φως στα μυστικά του.

Έτσι, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο όπως είναι πραγματικά, ένα απόλυτο μυστήριο.

Τα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι δεν μπορούν, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις, να είναι πιο σημαντικά από τον κόσμο.

Έτσι, λοιπόν, ο πολεμιστής θεωρεί τον κόσμο ένα απέραντο μυστήριο και τα έργα των ανθρώπων μια απέραντη αφροσύνη, όπως πραγματικά είναι, δεν τα εκλαϊκεύει ούτε τα ωραιοποιεί.

Ο κόσμος είναι μια Πρόκληση, ένα Προκλητικό Μυστήριο και ως τέτοιο είναι ένα τέλειο πεδίο εκγύμνασης, ακόνισης, του πολεμιστή.