Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ο Καναπές του Έλληνα

Θα σηκωθεί αναγκαστικά (και θυμίζω το τσιτατο μου «ανάγκη είναι αυτό, που χωρίς αυτό πεθαίνεις) όταν του πάρουν τον καναπέ. ΤΟΤΕ θα σηκωθεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Θα κοιτάξει γύρω του και ΤΟΤΕ θα διαπιστώσει ότι του πήραν τα πάντα!!! Κι ο μαλακας θα ξύνει τον σβέρκο του πότε έγινε αυτο και δεν το πήρε χαμπάρι.

Άσε που η τύχη μας δεν συγκρίνεται μ’ αυτήν των Αργεντινών, των Εκουαδορινων και των Ισλανδών, καθότι αυτοί δεν περιβάλλονται από εχθρούς εποφθαλμιούντες τα εδαφη σου και τα πελαγη σου.
Και φυσικά …….»

Μάταια, η Αντισθένης μας συμβούλευε: «Ομονοούντων αδελφών συμβίωσις παντός τείχους ισχυροτέρα».

Για να έχουμε όμορφα και περιποιημένα νύχια.

Η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων (βερνικιών, ξεβαφτικών κ.ά.) μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους προβλήματα. Ωστόσο και ορισμένες ασθένειες μπορούν να έχουν τέτοιο αντίκτυπο στην υφή των νυχιών.

Όλοι έχουμε λίγο ως πολύ σημάδια στα νύχια μας, που με τα χρόνια έχουν την τάση να γίνονται εντονότερα. Γίνονται επίσης εμφανέστερα σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε συχνά, χωρίς γάντια, ισχυρά προϊόντα του νοικοκυριού (απορρυπαντικά, καθαριστικά κ.ά.) ή επαγγελματικά προϊόντα (είδη κομμωτηρίου). Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό.

Αντίθετα, αν δεν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους, και οι γραμμές στα νύχια γίνονται πιο έντονες ή εμφανίζονται απότομα, σημαίνουν, πολλές φορές, αυξημένη κούραση που μπορεί να σχετίζεται ή όχι με κάποια ασθένεια. Ή ακόμα οι γραμμές αυτές σημαίνουν μια έλλειψη ψευδαργύρου. Ένα ή και περισσότερα νύχια φαίνονται σαν να έχουν τρυπούλες, ενώ η επιφάνειά τους γίνεται ανώμαλη, μαλακή και εύθραυστη.

Η επιτυχία της ζωής

Να ξυπνάς κάθε μέρα με την αίσθηση ότι ξυπνάς για πρώτη φορά.
Να έχεις τον ενθουσιασμό, την ταπεινότητα και την αγνότητα να μάθεις εκ νέου τα πάντα.
Να συναντάς τους ανθρώπους σα να τους βλέπεις για πρώτη φορά.
Να περνάς από τη μια κατάσταση ύπαρξης στην άλλη με ευκολία, χωρίς να κρατιέσαι από παρελθοντικές εμπειρίας και αποτυχίες.

Να οδηγείσαι από το πάθος και τη σιγουριά της καρδιάς σου που θέλει να δημιουργεί.
Να σέβεσαι και να εκφράζεις κάθε συναίσθημά σου με καθαρότητα.
Να μπορείς να προσαρμόζεσαι χωρίς να εγκαταλείπεις για κανένα λόγο αυτό που είσαι.

Να είσαι ευγνώμων για την κάθε σου εμπειρία, γνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύτιμο σκαλοπάτι προς το κέντρο του Είναι σου.
Να είσαι πρόθυμος να εγκαταλείψεις ό,τι γνωρίζεις πως δεν λειτουργεί πια και να επιλέγεις με θάρρος να προχωράς προς το άγνωστο.
Να σέβεσαι το φόβο όταν εμφανίζεται γιατί ανοίγει την καρδιά σου αν τον αντιμετωπίσεις.

Να εκτιμάς τις οπτικές σου γιατί αυτές αλλάζουν και σου δείχνουν τον εαυτό σου.
Να συνδέεσαι με το πνεύμα της γης και του ήλιου, σε κάθε ευκαιρία της μέρας σου, πέρα από τις προσταγές του νου σου.
Να εκτελείς με χάρη και προθυμία τα καθήκοντά σου.