Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Φυσιοθεραπεία

 Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. 

Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.

Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:

*Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ’ όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.

*Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.

Το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι του κόσμου

Είναι 118 καρατίων, προέρχεται από την Αφρική και έχει το μέγεθος ολόκληρου αυγού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο λευκό (διάφανο) διαμάντι του κόσμου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. 

Ανακαλύφθηκε, εξορύχθηκε και κόπηκε πριν από δύο χρόνια σε μια χώρα της Νότιας Αφρικής, ενώ το αρχικό, ακατέργαστο εύρημα ήταν μια πέτρα των 299 καρατίων.

Η χώρα δεν κατονομάζεται, καθώς ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του-μάλιστα έχει θέσει αυτό τον όρο και ως αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει η πώληση.

Το, αναμφισβήτητα εντυπωσιακό διαμάντι αναμένεται να παρουσιαστεί στο Χονγκ Κονγκ με τιμή εκκίνησης τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής, το υψηλότερο ρεκόρ πώλησης για λευκό διαμάντι είναι τα 26 εκατομμύρια δολάρια.

hanging gardens of Babylon

the seven wonders of the world  hanging gardens of Babylon. The ancient city of Babylon, under King Nebuchadnezzar II, must have been a wonder to the traveller’s eyes. “In addition to its size,” wrote Herodotus, a historian in 450 BC, “Babylon surpasses in splendour any city in the known world.” Herodotus claimed the outer walls were 56 miles in length, 80 feet thick and 320 feet high.

Wide enough, he said, to allow a four-horse chariot to turn. The inner walls were “not so thick as the first, but hardly less strong.”

13 ιστορικές αλήθειες που δεν γνωρίζουμε

Είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξερευνά νέους τομείς γνώσης.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας παρουσιάζαμε μερικά ιστορικά στοιχεία, που ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς να μη γνωρίζατε έως τώρα;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Paul Smith οι παρακάτω πληροφορίες ίσως να σας είναι άγνωστες:

* Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα, ήταν ένας αθεράπευτος... εραστής! Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, σύναψε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

Η θωράκιση του οργανισμού με σωστή διατροφή

Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσεις τον οργανισμό σου, για να είναι δυνατός και να μπορεί να αμυνθεί κατάλληλα στις χειμωνιάτικες ιώσεις και τη γρίπη.

Η θωράκιση του οργανισμού μπορεί να γίνει με τη συστηματική κατανάλωση κάποιων τροφών, που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε, το καροτένιο και τα φλαβονοειδή.

Έτσι θα έχεις διπλή ωφέλεια: από τη μια θα διορθωθούν τα προβλήματα που πιθανόν δημιούργησαν οι καλοκαιρινές διατροφικές ατασθαλίες και από την άλλη θα αυξηθεί η άμυνα του οργανισμού.

Ο δημιουργός των μηχανών αναζήτησης δεν υπάρχει στο Google

Η Google γιορτάζει τα 15 της χρόνια και είναι πια αναμφισβήτητα ο γίγαντας του διαδικτύου. Γιατί; Γιατί μας δίνει πρόσβαση στην πληροφορία: άπειρη πληροφορία, χωρίς τέλος.

Αν όμως κανείς βάλει στη μηχανή αναζήτησης το όνομα "Jonathon Fletcher" θα μάθει ελάχιστα πράγματα.

Και όμως! Χωρίς τον Jonathon Fletcher δεν θα υπήρχε ίσως σήμερα μηχανή αναζήτησης!

Ο απόλυτος σκοπός όλων των υποθέσεων αγάπης

Για τον Σοπενάουερ, η ανθρώπινη επιθυμία, η «βούληση» και η θέληση προκαλούν πόνο και ανέχεια. Ένας προσωρινός τρόπος να απαλλαχθεί κανείς από τον πόνο είναι μέσω της αισθητικής περισυλλογής. Αυτός είναι ο αμέσως καλύτερος τρόπος καταστολής της βούλησης, πέρα από την πλήρη εξάλειψη του θέλειν. 

Η ολική απορρόφηση στον κόσμο νοούμενο ως Παράσταση, μέσω της αναπαραγωγής της πραγματικότητας από το έργο τέχνης, σώζει τον άνθρωπο από τον κόσμο ως Βούληση, που είναι ο καθαυτό κόσμος. Η μουσική κατέχει μείζονα θέση στην αισθητική θεώρηση του Σοπενάουερ καθώς, λόγω της αφαιρετικότητας της, δεν βασίζεται σ’ ένα φαινομενολογικό παραστατικό μέσον. 

Η μουσική αισθητικά αναπαριστά την Βούληση καθαυτήν, αδιαμεσολάβητη, και όχι όπως αυτή παρουσιάζεται υπό του ατομικιστικού πρίσματος. Σύμφωνα με τον Daniel Albright «ο Σοπενάουερ πίστευε ότι η μουσική ήταν η μόνη τέχνη η οποία δεν αντέγραφε απλά ιδέες, αλλά ήταν η ίδια η ενσάρκωση της Βούλησης».

Όταν ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας (Βίντεο)

Όταν ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Πλούτωνας (Βίντεο). Το 1930, ένας αμερικανός αστρονόμος ανακαλύπτει τον πλανήτη Πλούτωνα.

Η ύπαρξη ενός άγνωστου ένατου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος είχε διατυπωθεί ως θεωρία από τον αστρονόμο Percival Lowell που επέμενε πως η παράξενη τροχιά του Ουρανού και του Ποσειδώνα οφειλόταν στην βαρύτητα ενός άγνωστου αστρικού σώματος.

Ο αμερικανός αστρονόμος υπολόγισε τις συντεταγμένες του υποθετικού 9ου πλανήτη και ξεκίνησε τις έρευνες του που για μια ολόκληρη δεκαετία δεν απέδωσαν καρπούς.