Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μην εμπιστεύεσαι αυτόν που δεν εμπιστεύεται

Δεν πρέπει να εμπιστεύεστε άνθρωπο που δεν εμπιστεύεται κανέναν: Είναι λοιπόν πανεύκολο να δείτε ποιόν μπορείτε να εμπιστευτείτε και ποιόν όχι.

• Όσο περνάνε τα χρόνια, για τα μόνα πράγματα που θα μετανιώσεις, είναι εκείνα που Δεν έκανες.

• Όλα έρχονται σε αυτόν που είναι σε ετοιμότητα και μπορεί να περιμένει, με επιμονή, υπομονή και εγρήγορση..

• Δεν υπάρχει άλλο μέτρο για την ποιότητα ενός ανθρώπου από το τι κάνει. Όμως δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που να τον χαρακτηρίζει από το τι απλώνεται, τι προσφέρει γύρω του.

• Δεν είναι σοφό, ούτε και έξυπνο, να είναι κανείς πάρα πολύ σίγουρος για τις απόψεις του. Είναι πιο υγιές και έξυπνο να θυμάται ότι και ο πιο δυνατός μπροστά στο Άπειρο είναι αδύνατος και ο σοφότερος μπροστά στην ροή του χρόνου ανόητος.

Πιό δύσκολο απ' τό νά πλέξεις από άμμο ένα σκοινί

wv
Στήν αρχή, τά όνειρά του ήταν ασυνάρτητα λίγο μετά, έγιναν διαλεκτικής φύσης. ο ξένος ονειρευόταν τόν έαυτό του στό κέντρο ενός κυκλικού αμφιθεάτρου πού, κατά κάποιον τρόπο, ήταν ο καμένος ναός. Σύννεφα σιωπηλοί μαθητές βάραιναν τίς κερκίδες. Τά πρόσωπα τών πιό μακρινών άπ' αυτούς κρέμονταν πολλούς αιώνες μακριά, σέ αστρικά ύψη. τά χαρακτηριστικά τους όμως, ξεχώριζαν ολοκάθαρα.

Ό άνθρωπος τούς δίδασκε ανατομία, κοσμογραφία, μαγεία: εκείνοι άκουγαν αχόρταγα καί προσπαθούσαν νά απαντήσουν έξυπνα, σά νά μαντεύαν τή σημασία αυτής τής εξέτασης, πού θά ελευθέρωνε κάποιον  άπ αυτους από τή φύση τού φάσματος, παραβάλλοντάς τον στόν πραγματικό κόσμο.

Ή Ελευθερία, ή ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε.

Ή Ελευθερία, ή ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είσαστε ελεύθεροι, ή θα είσαστε ήσυχοι. Και τα δύο μαζί δε γίνονται.

Θουκυδίδης

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο οργανισμός μας δέχεται καθημερινά επιθέσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς, για να παραμείνουμε όμως υγιείς θα πρέπει να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Σας προτείνουμε μερικά λαχανικά για να προφυλάξετε την υγεία και να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας:

Σεκόγιες: Τα μοναδικά δέντρα που επωφελούνται από τις πυρκαγιές

Καθώς το Γιοσεμιτ Παρκ στην Καλιφόρνια είναι τυλιγμένο στις φλόγες, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, υπάρχει ένα είδος δέντρου το οποίος φαίνεται πώς όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και επωφελείται από την πυρκαγιά.

Πρόκειται για τις γνωστές πανύψηλες Σεκόγιες (Sequoiadendron giganteum) των οποίων ο φλοιός διαφέρει αρκετά από αυτόν ενός συνηθισμένου δέντρου.

"Προερχόμαστε από τον Άρη"

Στίβεν Μπένερ: "Προερχόμαστε από τον Άρη" Μια διαφορετική εκδοχή για την προέλευση της ζωής δίνουν τα νέα επιστημονικά στοιχεία που παραθέτουν ειδικοί του χώρου καταδεικνύουν το γεγονός ότι αυτή προήλθε από την Αρη και όχι από τη Γη.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες στο συνέδριο Goldschmidt που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στην Φλωρεντία της Ιταλίας, οι «σπόροι» της ζωής προήλθαν από τον «κόκκινο πλανήτη» και μεταφέρθηκαν στη Γη από μετεωρίτες και εκρήξεις ηφαιστείων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωχημείας Στίβεν Μπένερ υποστήριξε ότι ένα συγκεκριμένο είδος ύλης που είναι κρίσιμο για τη δημιουργία ζωής ήταν διαθέσιμο μόνο στην επιφάνεια του Αρη.

Πότε Ωριμάζουμε;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η φράση "φέρσου ως ενήλικας" σε μια κοινωνία, που ξοδεύει εκατομμύρια, για να φαίνεται νεώτερη και που τα πρότυπά της σε όλους τους τομείς κερδίζουν προβολή, όταν δρουν ανώριμα, πέρα από στεγανά, συμβατικότητες, κανόνες, ακριβώς σαν τα κακομαθημένα παιδιά, που θα αποποιηθούν κάθε ευθύνης αργότερα.

Από τον συγχωρεμένο αιώνιο έφηβο Σαμαράκη μέχρι τις αγέραστες ηθοποιούς και τους αειθαλείς πολιτικούς η ωριμότητα σπάνια συνδέεται με τη χρονολογική ηλικία, αλλά ούτε και με τη δέσμευση, την αποδοχή των συνεπειών για κάθε πράξη, τη συντροφικότητα και την απόκτηση παιδιών ή περιουσίας.

Όλα αυτά οδηγούν σε καταστάσεις ανελευθερίας, ειδικά αν αποφασίζονται ως κοινωνικά επιθυμητές ιδιότητες κι όχι ως ενσυνείδητες επιλογές μέσα από χίλιες άλλες.

Και ποια η μεγαλύτερη ένδειξη παιδικότητας από το να αποφασίζει κάποιος άλλος για μας, οι θεσμοί, η συνήθεια, οι εξαρτήσεις, οι εχέφρονες, οι κρατούντες. Η ωριμότητα δεν είναι κατάλογος συμπεριφορών, που έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τις υιοθετεί σε όλους τους τομείς.