Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σημαντικά ανθρώπινα διλήμματα και οι λύσεις τους

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το δώρο του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιά και τη λειτουργία του εγκεφάλου και η πρωινή γυμναστική «ξυπνά» τον μεταβολισμό. Ποια είναι τα καθημερινά διλήμματα που αντιμετωπίζουμε, όταν κάτι από αυτά δε συμβαίνει;


Όταν είμαστε πραγματικά αγχωμένοι για να τα προλάβουμε όλα, κάνουμε πρώτα τις μεγάλες ή τις μικρές δουλειές; Όταν κάποιος είναι αγχωμένος, χρειάζεται μία θετική εμπειρία, μία ώθηση, που θα τον απαλλάξει από το βάρος του άγχους, που σε συχνά οδηγεί σε αρρυθμίες, πονοκέφαλο και κακή λειτουργία του οργανισμού.Η καλύτερη λύση, που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, είναι να ολοκληρώνετε τις μικρές εργασίες που έχετε, τη μία μετά την άλλη, παρά να καταπιάνεστε με χρονοβόρα σχέδια, που θα εντείνουν το άγχος σας.

Αρκεί o καθρέφτης για να τονώσει το ηθικό;


 «Η δυνατή Αυτοεκτίμηση δεν εξαρτάται ούτε από τη φυσιογνωμία, ούτε από τη σωματική διάπλαση. Είναι το αποτέλεσμα μιας σωστά χτισμένης προσωπικότητας»

Εκτεθείτε στον ήλιο με ασφάλεια

Η πρόληψη αποτελεί σημαντική στρατηγική για την αντιμετώπιση του καρκίνου γενικότερα. Ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος έχουν αναγνωρισθεί σήμερα παράγοντες κινδύνου.

Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο και από πηγές τεχνητής υπεριώδους ακτινοβολίας (όπως τα solarium) αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα κινδύνου και στους τρεις τύπους καρκίνου του δέρματος. Έχετε υπόψη σας ότι στα σαλόνια μαυρίσματος (solarium) δέχεστε παρόμοια ακτινοβολία με το αληθινό ηλιακό φως. Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το δέρμα σας;

Μια φυλακή του εαυτού ... για όλους

Ο καθένας μας είναι κλεισμένος μέσα στη φυλακή του εαυτού του. Σε ένα σκοτεινό και κρύο κελί.. Το να καταφέρει ο κάθε άνθρωπος να δει τη φυλακή του, είναι το σημείο εκκίνησης της πραγματικής αλλαγής ..."

Φτιάξτε δικό σας λίπασμα

Δεν θα χρειαστείτε πολλά και θα ανακυκλώνετε ό,τι δεν μπορείτε να ρίξετε στους μπλε κάδους. Το αποτέλεσμα; Καλό λίπασμα για τις γλάστρες σας. Είναι η μέθοδος ανακύκλωσης πολλών  οικιακών οργανικών αποβλήτων που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια λέγεται οικιακή κομποστοποίηση. Μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί πλούσιο λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό υλικό για τον κήπο και τις γλάστρες σας.

Τι θα χρειαστείτε: Έναν κάδο για κομπόστ ή ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό κουτί στον κήπο όπου θα ρίχνετε τα οργανικά απόβλητα. Ο χώρος που χρειάζεται το κομπόστ είναι όσος ο όγκος του κάδου έτσι, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε πολυκατοικία ή μικρή μονοκατοικία.

Τι μπορείτε να ρίξετε: Τα υπολείμματα τροφής όπως τις φλούδες των φρούτων, τα πράσινα απόβλητα του κήπου από τα κλαδέματα και τα καθαρίσματα, τη στάχτη από το τζάκι, τα φίλτρα τσαγιού και καφέ, και τα χαρτιά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα.

Ο Σκύλος είναι πιο έξυπνος ή ...

· Ένας σκύλος μπαίνει σε ένα κρεοπωλείο, πλησιάζει τον χασάπη και του γαυγίζει. Ο χασάπης τον ρωτάει τι θέλει. Ο σκύλος πηγαίνει εκεί που ήταν το χοιρινό και γαυγίζει. Ο χασάπης πάλι με την σειρά του τον ρωτάει πόσες χοιρινές  μπριζόλες θέλει. Ο σκύλος γαυγίζει τέσσερις φορές, και αμέσως πηγαίνει δίπλα στο ταμείο για να πάρει το ανάλογο ποσό ο χασάπης από το πορτοφόλι που είχε στο περιλαίμιο του. Ο χασάπης παίρνει τα χρήματα και φορτώνει το σκύλο με το κρέας.