Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Sodium Bicarbonate Η Διττανθρακική σόδα θεραπεύει τον καρκίνο

SODIUM BICARBONATE - Διττανθρακική σόδα: Κατάλληλη για θεραπευτικές χρήσεις Χωρίς Αλουμίνιο, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Πρόσθετα.

Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι το βασικό δραστικό συστατικό στην μαγειρική σόδα. Όταν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την μαγειρική σόδα για θεραπευτικό σκοπό καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα προϊόν που θα είναι καλά ελεγμένο, ασφαλές από χημικά πρόσθετα και χωρίς αλουμίνιο το οποίο σε μακροπρόθεσμες χρήσεις μπορεί να γίνει τοξικό.

Τα ρομπότ έχουν το δικό τους διαδύκτιο

Το RoboEarth φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία τα απανταχού ρομπότ θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες

Ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το RoboEarth, που εδώ και τέσσερα χρόνια χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διαδικτύου αποκλειστικά για ρομπότ, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν αυτή την εβδομάδα.

Οι κωμικοί έχουν ψυχωτικά χαρακτηριστικά

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελέτησαν κωμικούς από την Αυστραλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ και βρήκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί παρουσίαζαν σημαντικά υψηλότερο σκορ σε τέσσερις τύπους ψυχωτικών χαρακτηριστικών, συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι δεν είχαν δημιουργικές δουλειές.

Τα χαρακτηριστικά αυτά συμπεριλάμβαναν μια ροπή προς παρορμητική ή ακόμα και αντικοινωνική συμπεριφορά, καθώς και μια κλίση προς αποφυγή της οικειότητας.

«Τα δημιουργικά στοιχεία που απαιτούνται για να παραχθεί χιούμορ είναι εντυπωσιακά όμοια με αυτά που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα των ανθρώπων με ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή», εξηγεί επικεφαλής της έρευνας, Gordon Claridge, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η σχιζοφρένεια ως ψύχωση καταστρέφει το χιούμορ, ωστόσο μικρότερες δόσεις της μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα του ανθρώπου να συνδέει περίεργα ή ασυνήθιστα πράγματα και να σκέφτεται εκτός πλαισίου», συμπληρώνει ο Claridge.

«Εθιστικό» παιχνίδι το Candy Crush

Η αύξηση των online παιχνιδιών μέσω των social media θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένα προβλήματα στην παιδική ηλικία προειδοποιούν οι ειδικοί, μιας και εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών και του τζόγου, ακόμα και αν δεν περιλαμβάνουν χρήματα.

Παιχνίδια, όπως το Candy Crush Saga που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια παίκτες μέσω Facebook έχει την ικανότητα να εθίσει στον κόσμο του όλους του τους χρήστες.

Εν τω μεταξύ, πολλές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ευκαιρίες για να παίξει κανείς online πόκερ με εικονικά χρήματα. Sites τυχερών παιχνιδιών  προσφέρουν επίσης δωρεάν παιχνίδια και επειδή δεν γίνεται με «αληθινά» χρήματα  δεν υπάρχουν και περιορισμοί στην ηλικία των παικτών.

Τα βρώμικα παιδιά είναι τα πιο υγιή

Να και κάτι που οι περισσότεροι από εσάς που είστε γονείς θα το πιστέψετε με δυσκολία: νέα έρευνα έδειξε ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά που είναι πάρα πολύ καθαρά. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό συμβαίνει λόγω όλων αυτών των κρεμοσάπουνων, των απολυμαντικών υγρών για τα χέρια και τα μαντηλάκια τα οποία αποτρέπουν σε ένα βαθμό την έκθεση των παιδιών στα μικρόβια, που όμως είναι αναγκαία για να ισχυροποιηθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η αυξημένη έκθεση στα μικρόβια βοηθάει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται στο μέλλον αλλεργίες και άλλες ασθένειες που συνδέονται με το ανοσοποιητικό, όπως κολίτιδα και άσθμα.

Ερευνητές στο Bringham and Women’s Νοσοκομείο στη Βοστώνη διεξήγαγαν την έρευνα και δημοσίευσαν τα αποτελέσματά της στο τεύχος Μαρτίου στο περιοδικό Science. Εφαρμόζοντας την “υπόθεση της υγιεινής,” η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι η έλλειψη έκθεσης σε μικρόβια κατά τη διάρκεια της μικρής παιδικής ηλικίας αυξάνει την ευαισθησία τους σε ορισμένες ασθένειες, επειδή η μειωμένη έκθεση σε αυτά (μικρόβια) καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός τους.

Τα βιβλία αλλάζουν το μυαλό

Λέμε συχνά ότι ένα καλό βιβλίο ανοίγει το μυαλό. Τώρα οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι μπορεί και να το αλλάξει. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Εμορι ανακάλυψαν ότι η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος προκαλεί βιολογικές μεταβολές στον εγκέφαλο, οι οποίες μάλιστα παραμένουν για διάστημα μερικών ημερών.

Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι τα βιβλία που διαβάζουμε μας επηρεάζουν βαθύτερα από ό,τι ίσως νομίζαμε και ενδεχομένως ενισχύουν τις γνωσιακές μας ικανότητες. Περαιτέρω μελέτες θα δείξουν σε ποιον βαθμό συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως και αν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά ανάλογα με το είδος του αναγνώσματος.

Ιστορίες που μας σημαδεύουν. «Οι ιστορίες διαμορφώνουν τη ζωή μας και σε ορισμένες περιπτώσεις καθορίζουν ένα άτομο» σημειώνει ο νευροεπιστήμονας Γκρέγκορι Μπερνς, διευθυντής του Κέντρου Νευροπολιτικής του Πανεπιστημίου Εμορι στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Brain Connectivity». «Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς οι ιστορίες μπαίνουν στον εγκέφαλό μας και τι κάνουν σε αυτόν».

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια σύμφωνα με στοιχεία του FBI

Το ζώδιο ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με το είδος του εγκλήματος που είναι πιθανό να διαπράξει. Αναλύοντας στοιχεία του FBI σχετικά με το ζώδιο συλληφθέντων κατά συρροή δολοφόνων οι ειδικοί κατέληξαν στο ποια ζώδια είναι τα πιο επικίνδυνα απ άποψη εγκληματικής συμπεριφοράς.

Τα ζώδια χωρίζονται σε 4 διαφορετικές κατηγορίες: Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρας

Τα Ζώδια της Φωτιάς είναι Τοξότης , Κριός και Λέων. Από τα τρία , Τοξότης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εγκληματιών και είναι ο πιο δύσκολος να συλληφθεί, ο Κριός είναι συνήθως ο πιο βαριά οπλισμένος, αλλά στην πραγματικότητα ο πιο επικίνδυνος από τα ζώδια της φωτιάς είναι ο Λέων.

Το χάσμα μεταξύ ελληνικής πολιτείας και χριστιανισμού

Eνας από τους μύθους της νεοελληνικής ιδεολογίας είναι η περιβόητη συνέχεια αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και βυζαντινού χριστιανισμού. Oμως τέτοια συνέχεια δεν υπήρξε, αλλά αντιθέτως μεταξύ των δύο κόσμων υπήρξε ρήγμα, τομή, χάσμα, το οποίο ήλθε ως αποτέλεσμα δύο προηγούμενων ιστορικών πολιτισμικών και πολιτικών αλλαγών.

Η πρώτη ιστορική ρήξη ήταν η ήττα της αθηναϊκής δημοκρατίας από τις μακεδονικές φάλαγγες του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου στη Χαιρώνεια το 338 π.κ.ε. και η τελική κυριαρχία τους το 322 π.κ.ε. Μετά την ήττα αυτή και το τέλος του δημοκρατικού πολιτισμού, μετά την απώλεια της ελευθερίας, της ισότητας, της κυριαρχίας του νόμου και της συμμετοχής του δήμου στη λήψη των αποφάσεων και στην εξουσία, οι ελληνικές πόλεις βυθίζονται σε ανελεύθερα ολιγαρχικά και μοναρχικά καθεστώτα.

Ετσι τελειώνει το μοναδικό φαινόμενο της πόλεως, που έδωσε τις εκπληκτικές δημιουργίες σε όλους τους τομείς: πολιτική, ρητορική, δίκαιο, φιλοσοφία, πολιτικό στοχασμό, τραγωδία, κωμωδία, γλυπτική ... Εν τούτοις και στα ελληνιστικά χρόνια οι Ελληνες παρήγαγαν πολιτισμό (φιλοσοφία, τέχνες, μαθηματικά, επιστήμη) στα κέντρα της αυτοκρατορίας.

Καμία εμπιστοσύνη στο αύριο

Οι Λατίνοι συγγραφείς με τη φράση ‘Memento Mori’ υπενθυμίζουν τη παντοδυναμία και το αναπόφευκτο του θανάτου.

Λέγεται ότι την ώρα της στέψης των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, υπήρχε πάντα κάποιος που επαναλάμβανε στον αυτοκράτορα τη φράση «Memento Mori», που σημαίνει «θυμήσου το θάνατο». Αυτό γινόταν για να του υπενθυμίσει την θνησιμότητά του, ώστε να τον αποτρέψει από το να είναι άδικος και αλαζόνας.

Κατά τον Μεσαίωνα η φράση επανήλθε με ιδιαίτερη έμφαση στην θεία απόφαση και την σωτηρία της ψυχής. Για τον χριστιανισμό, η προοπτική του θανάτου χρησιμεύει για να τονίσει την κενότητα των απολαύσεων, της πολυτέλειας, καθώς και των ανθρώπινων επιτευγμάτων.

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως επανεμφάνιση της φράσης έγινε κατά την Βικτωριανή εποχή, όπου η ανακάλυψη το 1839 της δαγκεροτυπίας (της πρώτης πρακτικής και εμπορικής φωτογραφικής διαδικασίας) μετέτρεψε την προσωπογραφία σε κάτι κοινό και προσιτό, ακόμα και ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το αντίτιμο ενός ζωγραφικού πορτραίτου.