Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Το CrossFit αποχώρησε από το Facebook

Η εταιρία γυμναστικής CrossFit αποχωρεί από το Facebook, καταγγέλλει λογοκρισία. Μέχρι στιγμής οι διαμαρτυρίες εναντίον του Facebook για λογοκρισία και αυθαιρέτους όρους για το τι επιτρέπεται και το τι όχι, προέρχονταν από πολιτικές ομάδες και ιστοσελίδες.

Για πρώτη ίσως φορά όμως μία μεγάλη εταιρία, φαινομενικά άσχετη με κάθε φαινόμενο το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο , καταγγέλλει τις πολιτικές του διαδικτυακού κολοσσού και αποχωρεί, κατηγορώντας τον για προκατάληψη εναντίον της.

Η CrossFit είναι γνωστή εταιρία που προωθεί προγράμματα γυμναστικής, με εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο. Η εταιρία κατηγορεί το Facebook πως προωθεί συγκεκριμένες απόψεις γύρω από τη διατροφή και την υγεία, σε διαπλοκή με το ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κατεστημένο, και προσπαθεί να λογοκρίνει αντίθετες απόψεις. Συγκεκριμένα, το Facebook είχε προσωρινά (με 1,6 εκατομμύρια μέλη) φίλα προσκείμενη στην CrossFit. Η ομάδα αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα αλλά για την εταιρία ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».