Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αδυσώπητα τρέχει ο χρόνος! (video)

Φαίνεται να μας χαμογελά, μα κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει! Εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή, του διαθέσιμου χρόνου σας, γιατί είναι μοναδική!

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, είναι ο Χρόνος Δύναμης, που ο κάθε δημιουργικός  άνθρωπος είναι πιο δημιουργικός.

Αυτή είναι η ύψιστη ΑΙΤΙΑ και τοποθετεί τον Άνθρωπο-Δημιουργό στην θέση του Δημιουργού-θεού.
.
Ο δημιουργός του παρακάτω βίντεο χρησιμοποιεί τις καραμέλες για να μας δείξει πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που έχουμε στη ζωή μας αυτήν ακριβώς την στιγμή. Αλλωστε είναι ο μοναδικός χρόνος που έχουμε.

Οι 28835 καραμέλες αντιπροσωπεύουν τη διάρκεια ζωής του μέσου Αμερικανού  - μία καραμέλα για κάθε ημέρα.

Υπάρχουν καλοί τρόποι στα social media;

Kαθημερινά εκφραζόμαστε μέσω των προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα. Μιλάμε πολύ και σχεδόν για τα πάντα. Η καθημερινή ροή ειδήσεων και πληροφοριών οδηγεί σε status, σχόλια και συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων.

Πολλάκις τα αίματα ανάβουν και τα πράγματα εκτροχιάζονται, ακόμα και μέσα από τα πληκτρολόγια μας. Έχουμε δει “επώνυμους” να μιλάνε με απαράδεκτες εκφράσεις ο ένας για τον άλλο, πολιτικούς να κάνουν ατυχή σχόλια και θανάτους αναγνωρίσιμων ανθρώπων να κανιβαλίζονται.

Καλό είναι στις συνομιλίες μας να τηρούμε μερικούς κανόνες και να μη ξεχνάμε πως έστω και πίσω από τις οθόνες διαγράφεται μέρος του χαρακτήρα μας.

Περί ανδρικών τριχών ξύρισμα και μούσια

*Στην ύστερη Ρωμαϊκή εποχή μούσια είχαν μονάχα οι σκλάβοι. Οι Ρωμαίοι – και όσοι είχαν σκοπό να πολιτογραφηθούν Ρωμαίοι-  ξυρίζονταν.

*Οι μονομάχοι υψηλών προδιαγραφών όχι μόνο ξυρίζονταν αλλά και έκαναν αποτρίχωση σε ολόκληρο το σώμα τους και είχαν πολύ κοντοκουρεμμένα μαλλιά, φρόντιζαν δε να μην υπάρχει τρίχα επάνω τους, για να μην έχει ο αντίπαλος πλεονέκτημα.

*Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν πάντα φρεσκοξυρισμένοι. Η ύπαρξη μαλλιών ή γενιών υποδήλωνε πως ο άνδρας αυτός πενθεί τον χαμό κάποιου δικού του.

*Για τους Έλληνες και τους Ρωμαίους τα γένια συμβόλιζαν αρχικά σοφία, ωριμότητα, ανδρισμό και υγεία. Σε περίοδο μάχης όμως ξύριζαν τα γένια τους για να μην έχουν οι εχθροί από που να τους πιάσουν, σαν τους μονομάχους δηλ.

*Με το πέρασμα των αιώνων, το ξυρισμένο πρόσωπο γίνεται «σύμβολο πολιτισμού», ενώ τα γένια διακριτικό των σκλάβων και των βαρβάρων.

Ανακτήστε τη χαμένη σας ενέργεια

Μπορεί το καλοκαίρι να μοσχοβολάει θάλασσα και παιχνίδια στην παραλία, αλλά για όσους δεν είχαν την τύχη να πάνε διακοπές (τουλάχιστον ακόμα) η ατονία είναι σύνηθες φαινόμενο. Ποιος «κλέβει» την ενέργειά μας;

Μα πόσοι υδατάνθρακες πια; Μπορεί το junk food να είναι ένας «επίγειος παράδεισος» της γεύσης, όμως γνωρίζετε ότι σε αυτό οφείλεται η κούραση που νιώθετε πολλές φορές; Το σώμα σας καταναλώνει πολλή ενέργεια για να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες, που περιέχουν οι έτοιμες τροφές, πράγμα που σημαίνει, ότι αφού τους καταναλώσετε, νιώθετε κούραση, η οποία συνήθως συνοδεύεται από τάση υπνηλίας.

Γιατί το ότι «ξέρω ότι ξέρω» είναι καλό;

Γιατί το ότι «ξέρω ότι ξέρω» είναι καλό; Η ικανότητα της αυτεπίγνωσης δίνει στους ανθρώπους «υπερσυνείδηση» και φαίνεται να είναι αυτή που μας ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα. 

Το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται τις αισθητηριακές πληροφορίες που λαμβάνουν είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ικανούς να αξιολογούν τα συναισθήματα και τις κρίσεις τους.

Η ανθρώπινη νοημοσύνη διαφέρει με πολλούς τρόπους από τη νοημοσύνη των ζώων, ένας όμως από τους πιο προφανείς είναι η αυτεπίγνωσή μας. Ενας σκύλος, για παράδειγμα, έχει πιθανώς αντίληψη πολλών αισθημάτων σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή: ότι πεινάει, ότι έχει κουραστεί ύστερα από μια μεγάλη βόλτα, ίσως, ή ότι μια γαργαλιστική μυρωδιά έρχεται από την κουζίνα.

Ο ιδιόκτητης του όμως θα έχει αντίληψη όλων αυτών των αισθημάτων αλλά παράλληλα θα έχει ένα επιπλέον επίπεδο διαδικασιών σκέψης επάνω από αυτά. Ως άνθρωποι μπορούμε να έχουμε αντίληψη του ότι αντιλαμβανόμαστε τις βασικές αισθητηριακές πληροφορίες που λαμβάνουμε και αυτό μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε σχετικά με την ακρίβεια ή την αξιοπιστία των συναισθημάτων και των κρίσεών μας