Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η ιστορία της Μαριονέτας

Η τέχνη της Μαριονέτας γεννήθηκε στην Ελλάδα, περίπου τον 5ο αι. π.κ.ε. με την ονομασία Αγάλματα - Νευρόσπαστα (σπαστά νεύρα).

Το 422 π.κ.ε. ο πλούσιος Καλλίας παρέθεσε δείπνο και επειδή αγαπούσε να επιδεικνύει τον πλούτο του, εβεβαιώθη ότι ένα περίτεχνα στρωμένο τραπέζι, το άφθονο κρασί και οι ωραίες γυναίκες δεν θα έλειπαν από το γλέντι.

Αλλά το μεγάλο γεγονός του απογεύματος ήταν η παράσταση άφωνος (παντομίμα) και ενός θεάτρου Νευροσπάστων.

Τα Νευρόσπαστα και οι θεατρικές παραστάσεις ήταν της μόδας μεταξύ των Ελλήνων όπως τουλάχιστον αναφέρεται από τους Έλληνες και Ρωμαίους συγγραφείς. Για πολλούς το θέατρο νευροσπάστων ήταν το σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Επιφανείς κλασικοί συγγραφείς, φιλόσοφοι, θεολόγοι και επιστήμονες, όπως ο Πλάτων, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Κλεμέντιος ο Αλεξανδρινός, ο Ευσέβιος, ο Επίκτητος, ο Φίλωνας και άλλοι κάνουν συχνές περιγραφές για τις μαριονέτες και τον τρόπο που κινούνταν χρησιμοποιώντας τη λέξη "νευρόσπαστον" συνώνυμη της λατινικής λέξης marionette.

Ο φόβος για αλλαγές στη ζωή είναι ασθένεια

Μεταθεσιοφοβία, ονομάζεται ο επίμονος και αδικαιολόγητος φόβος στις αλλαγές και συνήθως συνοδεύεται από ανεξέλεγκτο άγχος. Δημιουργείται από το ασυνείδητο, ως ένας προστατευτικός μηχανισμός για κάποιο τραύμα του παρελθόντος, που συνδέει τις αλλαγές με άσχημα συναισθήματα.

Αυτός ο φόβος μειώνει σταθερά τη θέληση για να ζήσει το άτομο, ενώ κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεται πως δεν έχει κανένα έλεγχο στη ζωή του, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να πάψει να ζει.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, συνεχώς αναπολούν το παρελθόν και εύχονται να μπορούσαν να πάνε πίσω το χρόνο. Αν και κατά βάθος γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, αυθυποβάλλονται και είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να γυρίσουν πίσω, με αποτέλεσμα να γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες και αργότερα να χάνουν την πίστη τους και πάλι στη ζωή.

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό

'Ένα έθιμο με μεγάλη ιστορία, στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, λοιπόν, η παράδοση γύρω από το ξύρισμα του γαμπρού είναι μεγάλη. Το τελετουργικό ξύρισμα αποκτά μαγικό χαρακτήρα.

Ο γαμπρός δέχεται τις φροντίδες του κουρέα, πατώντας σε ταψί, που περιέχει ένα ποτήρι κρασί, ένα ρόδι και κέρματα που βάζουν οι συγγενείς και φίλοι του για να του ευχηθούν.

Πολλές φορές μάλιστα (και όχι μόνο στη Θεσσαλία), ο γαμπρός πατάει πάνω σε μεγάλο ταψί, το λεγόμενο σίνι, πάνω στο οποίο τον ανασηκώνουν οι φίλοι του. Η πράξη του αποκτά ηγεμονικό συμβολισμό.

Η τύχη δεν κρατάει για πολύ καιρό, γιατί δεν εξαρτάται από σένα

Η τύχη δεν κρατάει για πολύ καιρό, γιατί δεν εξαρτάται από σένα. Αντίθετα, η καλή τύχη κρατάει για πάντα, γιατί τη δημιουργεί ο καθένας μόνος του.

Βασικά συστατικά της καλής τύχης είναι η θέληση και η σταθερότητα με λίγη τόλμη.

Οι θριαμβευτές δεν ανήκουν σε διαφορετική φυλή, αυτό που διαφέρει είναι η διάθεσή τους. Το σημαντικό είναι να αναρωτιέσαι: Τι κάνουν αυτοί που δεν κάνω εγώ;

Λιγάκι Παντρεμένοι

Τους αρέσει να συμβιώνουν, αλλά αφήνουν για αργότερα τις σοβαρές αποφάσεις, όπως ο γάμος, που προκαλούν άγχος και δεσμεύσεις. Είναι 20άρηδες και 30άρηδες, έχουν μόνιμη σχέση, μένουν μαζί, κάνουν διακοπές με τα «πεθερικά», και όμως δεν το παίρνουν απόφαση να παντρευτούν.

Στις ΗΠΑ όλο και περισσότεροι νέοι προτιμούν να έχουν σταθερή σχέση και συμβίωση χωρίς τη δέσμευση του γάμου, όπως γράφει στο βιβλίο της «Α Little Βit Μarried» (Λιγάκι Παντρεμένοι) η αμερικανίδα δημοσιογράφος Χάνα Σέλιγκσον. Έτσι μοιράζονται τα οικονομικά βάρη, έχουν χρόνο για την καριέρα τους χωρίς τις υποχρεώσεις της οικογένειας και ζουν μια παρατεταμένη εφηβεία αναβάλλοντας για αργότερα σοβαρές αποφάσεις που προκαλούν άγχος όπως είναι ο γάμος.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί για να μοιραστούν τα έξοδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα άτομα που προτιμούν την ελεύθερη συμβίωση έχουν συνήθως υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι άνθρωποι που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τί θα γίνει όταν ο χρόνος τελειώσει;

Ερευνητές από δύο πανεπιστήμια της Ισπανίας, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί το σύμπαν εμφανίζεται να βρίσκεται σε διαρκή διαστολή και επιτάχυνση, κατέληξαν ότι κάποια στιγμή ο χρόνος θα τελειώσει!

Τα αποτελέσματα της μελέτης των εν λόγω επιστημόνων υποστηρίζουν ότι η θεωρία της «σκοτεινής» ενέργειας ή αντι-βαρύτητας είναι λανθασμένη και ότι στην ουσία το σύμπαν αντί να διαστέλλεται, βρίσκεται σε κατάσταση επιβράδυνσης.

Η Δύναμη σου να είναι μεγαλύτερη

Όταν ο χρόνος σου επιτίθεται καταβρόχθισε το χρόνο,

όταν ο πόνος σου επιτίθεται καταβρόχθισε τον πόνο,

όταν η αμφιβολία σού επιτίθεται καταβρόχθισε την αμφιβολία,

όταν ο φόβος σού επιτίθεται καταβρόχθισε το φόβο.

Η Δύναμη σου να είναι μεγαλύτερη από τις Αδυναμίες σου.

Αποτοξίνωση, Ανανέωση κι Ανάκτηση Ενέργειας

Γεμμοθεραπεία Παροχέτευση και Αποτοξίνωση: Η σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου ποσότητα τοξικών στοιχείων και ενώσεων που  απορροφώνται  και μερικές φορές παγιδεύονται μέσα στο σώμα. 

Το νερό και τρόφιμα είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και τα βιομηχανικά  απόβλητα.

Ο αέρας είναι μολυσμένος  από μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα δηλητηριώδη αέρια. Πολλά φάρμακα είναι τοξικά για τον οργανισμό και οι  μεταβολίτες τους είναι τοξικοί.