Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τι συμβαίνει όταν παίρνεις LSD;

Το 'ταξίδι' (trip) του LSD ξεκινά μετά από μια ώρα περίπου από τη λήψη της ουσίας και φτάνει στο απόγειό του μετά από 2-3 ώρες, με διάρκεια ως και 12 με 15 ώρες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν μιας και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα του χρήστη, από την εμπειρία του, από τις προσδοκίες του και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η χρήση.

Αξίες που είναι σημαντικές και κάποιες άλλες όχι τόσο

Οι γονείς πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους σε θέματα αξιών. Ειδικά, όταν τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, τότε οι συγκρούσεις αυξάνονται. Πρώτα απ΄όλα τι είναι αξία;

Η νοητική μας εξυγνίαση..

H απόκτηση εμπιστοσύνης στη δημιουργικότητα μας αποτελεί για πολλούς από εμας ένα είδος συμπεριφοράς,και μπορεί να θεωρηθεί αρχικά ως απειλή όχι μόνο για εμάς ,αλλά και για τους οικείους μας. Ίσως να νιώθουμε ότι παραπατάμε κι ίσως έτσι να δείχνουμε. Αυτή η αστάθεια είναι δικαιολογημένη σαν κανονικό μέρος της διαδικασίας της αποκκόλησης μας,της απελευθέρωσης μας από τον βόρβορο που μας έχει μπλοκάρει. Είναι σημαντικό να έχουμε στον νου μας ότι όταν ανακτούμε τη νοητική μας υγεία, νιώθουμε το ίδιο όπως όταν αρχίζουμε να τρελαινόμαστε.