Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ερωτευμένος με τη ζωή.

Όταν υπάρχει ελευθερία στη Ζωή, υπάρχει τάξη.
Αλλά όταν υπάρχει σκλαβιά, η σύγχυση είναι μεγάλη.

Όσο ήρεμα είναι τα νερά που χαίρονται
το πεντακάθαρο βλέμμα τ’ ουρανού,
έτσι είναι η Ζωή
μέσα στην πληρότητα της ελευθερίας της.
Όσο άγρια είναι τα νερά που ορμάνε,
γεμίζοντας την κοιλάδα με βαθιά ανησυχία,
έτσι είναι και η Ζωή μέσα στη σκλαβιά της σύγχυσής της.

Άσε τη Ζωή να ζωγραφίσει την ομορφιά της
πάνω στον καμβά της ύπαρξης σου.
Μείνε φόντο της αρτιότητας της.
Και μην εμποδίζεις το στρωτό κύλισμά της.

Αυτός που περπατάει ακέραιος μέσα στη σύγχυση
είναι ερωτευμένος με τη Ζωή.

Κρισναμούρτι “Παραβολές και ποιήματα” 

Από που κρατάει η σκούφια της Κοκκινοσκουφίτσας.

Είναι μια από τις αγαπημένες ιστορίες μικρών και μεγάλων, διαδίδεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από γενιά σε γενιά, ενώ έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στο θεατρικό σανίδι και τη μεγάλο οθόνη.

Ωστόσο, Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο έβαλαν στοίχημα να προσδιορίσουν τόσο την ηλικία της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά και από που κατάγεται τελικά.

Επικεντρώθηκαν στην ιστορία «Ο λύκος και τα παιδιά» η οποία εκτιμάται ότι ακούγεται σε διάφορες χώρες εδώ και 2.000 χρόνια με διάφορες παραλλαγές.

Η κοινωνικότητα ενισχύει τον εγκέφαλο

Μια μελέτη έχει δείξει ότι, κομμάτια του εγκεφάλου είναι πιο μεγάλα και καλύτερα συνδεδεμένα με τα υπόλοιπα, σε άτομα που έχουν πολλούς φίλους. Όσο πιο κοινωνικός είναι κανείς, τόσο καλύτερη είναι και η κατάσταση του εγκεφάλου του!

Τα ευρήματα προέρχονται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι ζήτησαν από 18 εθελοντές να δηλώσουν πόσους φίλους έχουν γνωρίσει, έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο ή έχουν επικοινωνήσει μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα στον περασμένο μήνα.

Ο μέσος αριθμός ατόμων που ήρθαν οι εθελοντές σε επαφή ήταν περίπου 20, όμως κάποιοι από αυτούς συνομίλησαν με περισσότερα από 40 άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι μόνο με 10 φίλους.

Τα μέρη του σώματός σας που αμελείτε

Λαιμός, αγκώνες, γόνατα. Η καθημερινή ενυδάτωση του σώματός σας πρέπει να είναι ρουτίνα για εσάς. Όποια και αν είναι η ηλικία σας πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να του χαρίζετε ό,τι χρειάζεται.

Πολλές γυναίκες αμελούν κάποια σημεία του σώματός τους ή δεν τους δίνουν την απαιτούμενη ποσότητα κρέμας ή λαδιού που χρειάζονται. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρία μέρη που οι περισσότερες ξεχνάνε να ενυδατώσουν.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βάζουν την κρέμα του προσώπου τους μέχρι το πιγούνι της. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος. Μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται στο λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ σας, παρά στο πρόσωπο.

Με ανοδικές πορείες πρέπει να ενυδατώνεται εξίσου καλά ίσως και παραπάνω τις δύο συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο λαιμός είναι ένα σημείο που παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης η γυναίκα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πρέπει να τον προσέξετε περισσότερο.

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες

Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό, σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Διαβάστε ποια είναι αυτά τα λάθη και πως να τα αποφύγετε, αφού καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας. 

1. Δεν τρώτε το φαγητό στην ώρα του: Όταν μαγειρέψετε το φαγητό σας και το φάτε μετά από ώρες χάνει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του και κυρίως της C. Το ίδιο ισχύει και με τους χυμούς, Για παράδειγμα η πορτοκαλάδα αν μείνει στο ποτήρι για μια ώρα χάνει περίπου το 80% της βιταμίνης C που περιέχει.

2. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά: Αν έχετε τη συνήθεια να ψιλοκόβετε τα λαχανικά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά οξειδώνονται και χάνουν μέρος των βιταμινών τους. Προτιμήστε να κόβετε τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια και αποφύγετε να τα αφήνετε πολύ ώρα εκτεθειμένα στον αέρα μέχρι να τα καταναλώσετε.

Ναι ή Όχι;

*Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.  
*Η πείρα είναι μια χτένα που την αποχτάς όταν είσαι πια φαλακρός ! 
* Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε !

* Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.
* Αν ο πατέρας σου είναι φτωχός φταίει η μοίρα σου. Αν ο πεθερός σου είναι φτωχός φταίει η βλακεία σου!
* Ακόμα και μία κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος. 

* Ειρωνεία είναι να είσαι ναυαγός σ' έναν απέραντο ωκεανό και να πεθαίνεις από δίψα. 
* Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή. 
* Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν

* Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από τους κινδύνους του ποτού και του τσιγάρου, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
* H φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας. 
* Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όταν αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται έρευνα.

Πώς σώζουμε τα ζώα από φόλα

Εκατοντάδες σκύλοι και γάτες χάνουν τη ζωή τους άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα, επειδή κάποιοι «συνάνθρωποί μας» θεωρούν ότι τους ενοχλούν και αποφασίζουν να σκορπίσουν το θάνατο, μοιράζοντας φόλες.

Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα.

Πολλές φορές, βέβαια, οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σκορπίζουν γύρω από δένδρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν. Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι:

Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα), προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο.

Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα!

* Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: "θα χαλάσετε το γκαζόν!". Κι εκείνος της απαντούσε: "Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!" - Harmon Killebrew

* Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα:
Πρώτο στάδιο: να πιστεύει στον Αη-Βασίλη.
Δεύτερο στάδιο: να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη.
Τρίτο στάδιο: να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης.

* Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι ν´ αγαπάει τη μάνα τους.  -Theodore M. Hesburgh

* Όταν έλθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος ένα γιο που τον θεωρεί λάθος! - Charles Wadsworth

* Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει "μπαμπάς"

*  Όταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα τα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια! - Μαρκ Τουαίν

An Orange for US$35 million

The 'Orange,' a 14.82-carat pear-shaped diamond was sold for US$35.50 million at a Christie's auction in Geneva, Switzerland, on November 12, 2013.

Tίποτα δεν τόσο δικό μας, όσο τα όνειρα μας...

Δεν κοστίζουν τίποτα, όνειρα είναι.

Ο Ουίλλιαμ Φοκνέρ έλεγε πως «οι σοφοί έχουν όνειρα αρκετά μεγάλα για να μην τα χάνουν απ΄το βλέμμα τους όταν τα κυνηγάνε». 

Σας προβληματίζει καθόλου αυτό; Είναι γεγονός πως ότι καταφέρνει κανείς στη ζωή του, το έχει από πριν φανταστεί. Πρώτα ονειρεύεται κάποιος κάτι, και μετά αναζητά τα μέσα για να το πραγματοποιήσει. Τα επιτεύγματα έχουν θέση στην αντίθετη πλευρά της φαντασίας, αλλά από αυτήν προήλθαν.

Το πεπρωμένο ενός ανθρώπου εξαρτάται από το μεγαλείο των ονείρων του, ανεξάρτητα αν θα προσπαθήσει να τα εκπληρώσει. Μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα ή φοβάσαι; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πάψει να ονειρεύονται.

Νύχια 12 άγνωστες πληροφορίες

Τα νύχια είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε. Μερικοί τα περιποιούνται (μανικιούρ) άλλοι πάλι τα «τρώνε» (ονυχοφαγία), όλοι όμως τα θεωρούμε δεδομένα.  Η επιφάνεια του νυχιού (το σκληρό μέρος του νυχιού) αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα (τη ρίζα), σε ένα σχήμα σχεδόν καμπυλωτό. Το λευκό μέρος του νυχιού στη βάση (πιο εύκολα ορατό στους αντίχειρες) ονομάζεται «φεγγαράκι» και υποδεικνύει το τέλος της μήτρας. Τι άλλο δε γνωρίζετε, σύμφωνα με τη huffington post, για τα νύχια;

1. Τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3,5 χιλιοστά ανά μήνα. Μάλιστα τα νύχια που βρίσκονται στο «καλό» σας χέρι (το δεξί για τους δεξιόχειρες και το αριστερό για τους αριστερόχειρες, αντίστοιχα) μεγαλώνουν γρηγορότερα. Τα νύχια των ποδιών, από την άλλη, μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1,6 χιλιοστά το μήνα.

2. Οι λευκές κηλίδες δεν υποδεικνύουν ανεπάρκεια ασβεστίου. «Η ανεπάρκεια του ασβεστίου προκαλεί λευκές κηλίδες στα νύχια, μία κατάσταση που ακολουθείται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου». Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς μύθους.

Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά σημεία είναι συνηθισμένα, αβλαβή και δεν δείχνουν καμία συγκεκριμένη ανεπάρκεια βιταμίνης. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για σημάδια κάποιου παλαιότερου τραύματος στην επιφάνεια του νυχιού ή της μήτρας του νυχιού, που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και κάτω από το δέρμα.