Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εκμετάλλευση: Το βασικό στοιχείο της ζωής στη Γη.

«Ο μόνος ορισμός του σοσιαλισμού που αποδεχόμαστε είναι η απουσία εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», (Τσε Γκεβάρα). Κι αυτή η ιδέα ανήκει ουσιαστικά στη θεωρία του Μαρξ. Αν όλοι οι αριστερο-αναρχικοί σύντροφοι (και όχι μόνον αυτοί) είχαν την απλή ιδέα να εξετάσουν τον άνθρωπο σε συνδυασμό με το συνολικό γήινο βιοσύστημα στο οποίο εντάσσεται, θα διαπίστωναν γιατί αυτό τους το όνειρο είναι θερινής νυκτός.

Η ενεργειακή εκμετάλλευση είναι το βασικό στοιχείο της ζωής στη Γη. Τα φυτά εκμεταλλεύονται το χώμα, το νερό, και τον ήλιο για να παράξουν την απαραίτητη ενέργεια, και είναι τα μόνα που… κερδίζουν (σχετικά) τίμια τη ζωή τους, δίχως σκοτωμούς κι αίματα! Από εκεί και μετά υπάρχει ένα άθλιο κι αιματηρό πυραμιδικό σύστημα κλοπής κι εκμετάλλευσης της απαραίτητης, για την επιβίωση όλων των όντων, ενέργειας.

Τα φυτοφάγα κλέβουν κι εκμεταλλεύονται την ενέργεια των φυτών, τα σαρκοφάγα εκείνη των φυτοφάγων (και άλλων σαρκοφάγων), τα παμφάγα την ενέργεια φυτών και ζώων. Και στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας βρίσκεται (μάλλον) ο παμφάγος πίθηκος, ο άνθρωπος, που εκμεταλλεύεται ολόκληρο το ορυκτό, φυτικό, και ζωικό βασίλειο της Γης καθώς και τους ομοίους του.

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: “Αυτά είναι τα ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις”

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…

30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:


Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος: τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια .Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .

15 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τα μωρά

Νομίζετε ότι είναι απλό να είσαι μωρό; Μάθετε μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά και συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του και… αναθεωρήστε!

1. Μέχρι την ηλικία των 7 μηνών τα μωρά μπορούν να αναπνέουν και να καταπίνουν ταυτόχρονα.

2. Τα βρέφη διαθέτουν περισσότερους γευστικούς κάλυκες, σε σχέση με τους ενήλικες. Μάλιστα, δεν εντοπίζονται μόνο στη γλώσσα αλλά και στο πλαϊνό, το επάνω και το πίσω μέρος του στόματος.

3. Ωστόσο, τα μωρά δεν μπορούν να γευτούν το αλάτι έως την ηλικία των 4 μηνών. Οι επιστήμονες συνδέουν τη διαπίστωση αυτή με το γεγονός ότι περίπου τόσο χρόνο χρειάζεται ώστε να αναπτυχθούν αρκετά τα νεφρά για να επεξεργάζονται το νάτριο.

4. Τα μάτια ενός νεογνού έχουν περίπου το 75% του μεγέθους που θα έχουν και όταν ενηλικιωθεί, όμως η ικανότητα όρασης είναι περίπου το 5% της κανονικής –την οποία θα αποκτήσει στην ηλικία των 6 μηνών.

Όλοι οι λαοί με δύο αρετές, οι Έλληνες με τρεις…

Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι, έκανε τους Αμερικανούς τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς και υπομονετικούς, και ούτω καθεξής.

Για τους Έλληνες είπε, θα είναι έξυπνοι και τίμιοι. Τους έδωσε μάλιστα ένα χάρισμα… μπόνους. Επειδή εκεί, στην Ελλάδα δηλαδή, γεννήθηκε η Δημοκρατία, θα έχουν το χάρισμα να ασχολούνται όλοι με την πολιτική!

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου, τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:

Η τεμπελιά είναι στη φύση μας;

Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν το φαινόμενο της τεμπελιάς και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως γι' αυτό ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό γενετικά χαρακτηριστικά που δεν απαντούν σε όλους, αλλά σε ορισμένους μόνο ανθρώπους.

Με βάση τα τελευταία, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο ράτσες αρουραίων. Τα μέλη της πρώτης ήταν εξαιρετικά δραστήρια, ενώ της άλλης πολύ οκνηρά. Έπειτα μελέτησαν τα μιτοχόνδρια (πρόκειται για τα «εργαστήρια» παραγωγής ενέργειας του οργανισμού), συνέκριναν τη σύσταση του σώματος και ανέλυσαν το DNA τους. Η μόνη περίπτωση στην οποία παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις ήταν σε ό,τι είχε να κάνει με το γενετικό τους υλικό (συγκεκριμένα 36 γονίδια). Στις υπόλοιπες οι διαφορές ήταν αμελητέες.

Οι φτωχοί έχουν "πλούσια" αισθήματα

Ικανότεροι στο να καταλαβαίνουν τον ψυχικό κόσμο των άλλων είναι οι φτωχοί, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Το στοιχείο που τους διαφοροποιεί από τους ανθρώπους των ανώτερων τάξεων.

Οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης είναι πιο μορφωμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερες δουλειές και ζουν μια πιο άνετη ζωή, όμως φαίνεται πως δεν υπερτερούν σε όλα. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους πλούσιους.

Ένα φάντασμα πλανάται…

Στον κόσμο των Μπάφετ και των Σόρος, στον κόσμο δηλαδή όπου εντός του 2011 από τα κοντά 5 δισεκατομμύρια του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών το 60% δε διέθετε προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής, το 1/3 ζούσε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και το 1/4 κατοικούσε σε παραπήγματα.

Στον κόσμο των «Ροκφέλερ» και των «Ζήμενς», στον κόσμο δηλαδή όπου σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, των αυξήσεων των τιμών στα είδη διατροφής,επιπλέον 70 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο 2011 σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

Στον κόσμο των Goldman Sachs, των ΔΝΤ και των Κομισιόν, στον κόσμο δηλαδή όπου το 2011 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονταν.

Ο φόβος νικάει...

«Ο φόβος νικάει πολύ περισσότερους ανθρώπους από οτιδήποτε άλλο»

Ραλφ Γουώλντο Έμερσον

H. G. Wells ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον


 Ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (H. G. Wells 1866 – 1946) θεωρείται –καθόλου άδικα– ο πατέρας της μοντέρνας Επιστημονικής Φαντασίας, μαζί με τον Ιούλιο Βερν.  Γεννήθηκε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1866, στο Bromley του Kent της Μεγάλης Βρετανίας. Σε μικρή ηλικία είχε την ατυχία να σπάσει το πόδι του. Στη διάρκεια της ίασης, καθώς δεν μπορούσε να κουνηθεί, ανακάλυψε το διάβασμα και σύντομα διάβαζε οποιοδήποτε βιβλίο περνούσε από τα χέρια του. Αρχικά, οι φτωχοί γονείς του τον προόριζαν να γίνει τεχνίτης κουρτινών. Ο Γουέλς ανέπτυξε, όμως, μεγάλη αγάπη για τις επιστήμες και κατάφερε να κερδίσει μια υποτροφία στο Κολέγιο των Επιστημών του Λονδίνου.

Εκεί, μελέτησε Βιολογία και την Εξελικτική Θεωρία κοντά στο μεγάλο βιολόγο και φιλόσοφο Τόμας Χάξλεϋ. Γρήγορα όμως, η συντηρητική προσέγγιση των Άγγλων ακαδημαϊκών τον κούρασε τόσο που παράτησε τις σπουδές του και αφιερώθηκε στη συγγραφή φανταστικών ιστοριών. Αντίθετα με τον Ιούλιο Βερν, δεν έδινε τόσο μεγάλη προσοχή στο αν οι ιδέες του ήταν σύμφωνες με την επιστημονική γνώση της εποχής του, γιατί πίστευε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας σύντομα θα ξεπερνούσε κάθε φυσικό περιορισμό και θα έσπαγε ακόμη και τα φράγματα του χώρου και του χρόνου. Το μέλλον της ανθρωπότητας τον ενδιέφερε τόσο πολύ που κυριολεκτικά εφηύρε μια μηχανή για να ταξιδέψει εκεί.