Διατροφικές συμβουλές για υγεία και δυναμη: Μην λέτε όχι στο μπαγιάτικο ψωμί. Το μπαγιάτικο ψωμί
διατηρεί σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά και την φρεσκότητά του αν διατηρηθεί
στο ψυγείο τυλιγμένο με το ειδικό νάιλον που χρησιμοποιείται για την διατήρηση
των φαγητών.
Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τόπος συντήρησης εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ψωμί για περισσότερο από μία ημέρα. Το σκούρο ρύζι περιέχει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες από το «άσπρο», αλλά μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσπεπτο σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.
Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τόπος συντήρησης εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ψωμί για περισσότερο από μία ημέρα. Το σκούρο ρύζι περιέχει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες από το «άσπρο», αλλά μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσπεπτο σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.
Τα μακαρόνια για «διαβητικούς» περιέχουν περισσότερες πρωτεΐνες
και φυτικές ίνες και λιγότερους υδατάνθρακες, αλλά έχουν σχεδόν την ίδια
θερμιδική αξία με τα “κοινά” μακαρόνια και η τιμή τους είναι ακριβότερη. Αν σας
αρέσουν, μην τα αποφεύγετε.
Η μαρμελάδα για διαβητικούς, έχει αντί για ζάχαρη την ίδια
ποσότητα φρουκτόζης και τελικά τις ίδιες θερμίδες με την κοινή μαρμελάδα που
περιέχει ζάχαρη. Αν σας αρέσουν τα δημητριακά πρωινού, προτιμήστε αυτά που
περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες και μην παρασύρεστε από τις διαφημίσεις
τους για πρόσθετες βιταμίνες.