Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τι σημαίνει "εξόφληση λογαριασμών"

Πρέπει να εξοφλούμε τους πνευματικούς λογαριασμούς και να μην αφήνουμε χρέη για το μέλλον. Αναρωτήσου τι να σημαίνει αυτό στην πράξη, διότι η λέξη "πνευματικοί λογαριασμοί"  είναι απλές λέξεις, αυτό όμως που μας εξελίσσει δεν είναι οι λέξεις αλλά τα γεγονότα και η στάση μας απέναντι σε αυτά. Θεωρώ ότι τις διάφορες μεταφυσικές έννοιες πρέπει να τις "γειώνουμε" όσο γίνεται περισσότερο. 


Τίποτα δεν είναι τελεσίδικα κακό. Όλα έχουν και κάποια καλή πλευρά, έστω θαμμένη σε μεγάλα βάθη, υπαρκτή όμως. Εδώ λοιπόν ο υλισμός, σε ομοιοπαθητική δόση, έχει να μας προστατέψει από τα μεταφυσικά ονειροπολήματα και να μας βοηθήσει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Όχι όμως στην ρηχή πραγματικότητα των υλιστών, αλλά στην αληθινή πραγματικότητα που είναι υλική και πνευματική ταυτόχρονα. Δεν αναφέρομαι σε πολιτικές τοποθετήσεις, αυτές μ' αφήνουν παντελώς αδιάφορο, αλλά σε στάσεις ζωής.

Εξέλιξη Όχι Επανάσταση

Το να ακούς μια φράση που σου φαίνεται πολύ σωστή, είναι σαν να βλέπεις την ψυχή σου στον καθρέφτη. Christine Orban, 1954-, Γαλλίδα συγγραφέας

Η προσωπική ανάπτυξη γίνεται με μικρά καθημερινά βήματα που έχουν εσωτερική συνοχή. Κάθε μέρα λίγο καλλίτεροι. Μέρα-μέρα , βήμα-βήμα και ανεβαίνουμε. Μικρά βήματα. Κάθε ένα μικρό βήμα στέλνει ένα μήνυμα εκεί έξω στην πραγματική ζωή: θα αλλάξω, είναι απόφασή μου, θα νικήσω.

Το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό. Μετά από κάθε ένα η αυτοπεποίθηση μεγαλώνει και χωρίς να το καταλαβαίνουμε γινόμαστε πιο μεγάλοι, πιο δυνατοί. Γινόμαστε πιο πολύ το άτομο που μπορούμε να γίνουμε. Όμως προσοχή: όχι βιασύνες, εξέλιξη όχι επανάσταση, μικρά βήματα, ένα τη φορά και κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας.

Ποιοι κατέχουν τα 7 κλειδιά του διαδικτύου;

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν άλλος ένας μύθος από τους πολλούς που κυκλοφορούν σχετικά με τον Παγκόσμιο Ιστό: η ιστορία λέει ότι υπάρχουν επτά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που κατέχουν τα επτά υπερ-κλειδιά, τα οποία ορίζουν τη λειτουργία ή την παύση του Ιστού.

Κι ωστόσο πρόκειται για απόλυτη πραγματικότητα: ολόκληρος ο παγκόσμιος ιστός, η λειτουργία του και η ασφάλειά του, εξαρτάται από επτά κλειδιά στα οποία έχουν πρόσβαση μονάχα επτά άτομα πάνω στον πλανήτη. Τα κλειδιά αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, φυλασσόμενα μέσα σε υψίστης ασφαλείας θυρίδες, τις οποίες δεν μπορεί να ανοίξει ο οποιοδήποτε, αλλά τα συγκεκριμένα επτά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα με ειδική διαπίστευση.