Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Πέντε βότανα καθόλου αθώα

Η λήψη ορισμένων βοτάνων ενέχει κινδύνους γι' αυτό πρέπει να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν τα χρησιμοποιήσετε. Φυτικό δεν σημαίνει αυτομάτως και αβλαβές. Υπάρχουν βότανα και προϊόντα της φύσης που ενοχοποιούνται για υπολογίσιμες παρενέργειες, ειδικά αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Η συζήτηση με τον ειδικό βοτανοθεραπευτή πριν καταναλώσετε οτιδήποτε από τα παρακάτω (που ανευρίσκονται συχνά σε συμπληρώματα διατροφής) είναι επιβεβλημένη.

Γλυκόριζα: Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σκόνη της για τη θεραπεία του βήχα (μέσα σε ροφήματα), τα έλκη του στομάχου, τη βρογχίτιδα, τις λοιμώξεις και τον πονόλαιμο. Αλλά μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό, γι ‘αυτό συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας αν έχετε καρδιακά προβλήματα. Υπερβολικές ποσότητες μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια.

Βαλσαμόχορτο: Ο φαρμακοποιός μπορεί να σας το συστήσει για την κατάθλιψη, την αϋπνία και την ανησυχία. Πιθανές παρενέργειες είναι ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η ξηρότητα του στόματος. Προσοχή επίσης θέλει αν παίρνετε φαρμακευτικά σκευάσματα για την κατάθλιψη ή αντισυλληπτικά. Η υπέρβαση της δοσολογίας μπορεί να επιτείνει τα συμπτώματα.