Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η Παιδεία των νέων

«Αναμφισβήτητα, καθήκον του νομοθέτη είναι να ασχοληθεί σχολαστικά με την παιδεία των νέων. Γιατί αυτό, αν δεν γίνεται στις πόλεις, φθείρει τα πολιτεύματα. Πράγματι, επιβάλλεται οι νέοι να εκπαιδεύονται σύμφωνα με το πολίτευμα, διότι η νοοτροπία που καλλιεργεί κάθε πολίτευμα, αποτελεί συνήθως παράγοντα και διατήρησης του, αλλά και αρχικής εγκαθίδρυσης του, όπως για παράδειγμα η δημοκρατική νοοτροπία εγκαθιστά το δημοκρατικό πολίτευμα και η ολιγαρχική την ολιγαρχία. Πάντοτε δε, η ποιοτικά ανώτερη νοοτροπία είναι αίτιο ανώτερου πολιτεύματος.

Επιπλέον, όπως σε όλες τις ικανότητες και τις δεξιότητες υπάρχουν τρόποι να προπαιδεύεται και να εξασκείται κανείς εκ των προτέρων στις αντίστοιχες εργασίες, γίνεται φανερό συνεπώς ότι ανάλογα πρέπει να ισχύουν και και για τις πράξεις τις αρετής.

Τι αλλάζει όταν τελειώσεις το πανεπιστήμιο

6.00 π.μ. είναι η ώρα που σηκώνεσαι, όχι που πηγαίνεις για ύπνο.

Το να κάνεις σεξ σε μονό κρεβάτι είναι παράλογο.

Έχεις περισσότερα τρόφιμα από μπίρες στο ψυγείο.

Οι φαντασιώσεις να κάνεις σεξ με τρεις γυναίκες αντικαθίστανται από τις φαντασιώσεις να κάνεις σεξ με οποιαδήποτε!

Δεν προσφέρεσαι εθελοντικά για τις κλινικές δοκιμές στο τοπικό νοσοκομείο.

Ξέρεις όλους τους ανθρώπους που κοιμούνται στο σπίτι σου.

Ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι στο ασανσέρ στη δουλειά.

Δεν περνάς πλέον 2 εβδομάδες με 10 ευρώ μέχρι να τελειώσει ο μήνας και να στείλουν τα λεφτά.

Γιατί οι Ιαπωνέζες έχουν άψογη σιλουέτα;

Τρώνε με ξυλάκια: Τρώγοντας πιο αργά από ότι έχεις συνηθίσει να τρως επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να καταλαβαίνει πότε έχεις χορτάσει. Οι γυναίκες στην Ιαπωνία συνειδητοποιούν πιο εύκολα πότε έχουν χορτάσει καθώς χρησιμοποιούν ξυλάκια αντί για πηρούνια για να τρώνε.

Κάνουν το λίγο να φαίνεται πολύ: Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι παρουσιασμένα τα πιάτα των Ιαπωνέζων δίνουν την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερα από ότι είναι. Τουλάχιστον ένα από τα πιάτα τους θα είναι οπωσδήποτε μία χαμηλή σε θερμίδες σούπα. Αρκεί να σημειωθεί πως μία τυπική μερίδα σούσι στην Ιαπωνία έχει 300 θερμίδες ενώ ένα μέσο πιάτο στην Ελλάδα έχει περίπου 500 θερμίδες περισσότερες.

Χρησιμοποιούν ένα μυστικό συστατικό: Το σούσι για τους Ιάπωνες είναι "ξυδάτο ρύζι". Το ξύδι και άλλες τροφές τέτοιου είδους που έχουν όξινη γεύση περιέχονται στα περισσότερα ιαπωνικά πιάτα. Αυτά βοηθούν στο να διαλύεται το λίπος όταν καταναλώνονται ως μέρος ενός γεύματος. Ιαπωνικές έρευνες που έγιναν πρόσφατα δείχνουν πως το οξικό οξύ (περιέχεται και στο ξύδι) μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους.

Παραμείνετε λεπτοί χωρίς δίαιτα

Παραμείνετε λεπτοί χωρίς δίαιτα μὀνο τρώγοντας σωστά: Το να τρεφόμαστε σωστά και να διατηρούμε το ιδανικό βάρος δεν είναι κατά κανένα τρόπο εύκολη υπόθεση. Είναι αντίθετα ένα από τα πράγματα τα οποία οι άνθρωποι στο σύνολό τους παλεύουν να επιτύχουν περισσότερο σε όλη τους τη ζωή, ειδικά οι άνθρωποι των πόλεων.
Η σωστή διατροφή δεν αποτελεί κανένα μεγάλο μυστήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση, να έχετε επιμονή και να εκπαιδεύσετε από την αρχή τον εαυτό σας ώστε να μάθετε πώς να ζείτε πιο υγιεινά. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές για το πώς να διατρέφεστε σωστά για να παραμείνετε υγιείς και λεπτοί

Ακούστε το στομάχι σας και την λογική σας: Κάποιες φορές, όταν έχουμε μπροστά μας ένα τέλειο φαγητό, τείνουμε «να τρώμε με τα μάτια» και όχι με το στομάχι. Το μυαλό λέει να τρώμε περισσότερο και περισσότερο επειδή το φαγητό έχει τέλεια γεύση, ενώ το στομάχι, προσπαθεί να τραβήξει το χαλινάρι. Όταν αισθάνεστε χορτάτοι, τότε είστε χορτάτοι-μην αφήνετε το μυαλό σας να σας πείσει για το αντίθετο. Σταματήστε πριν νοιώσετε χορτάτοι και μην τρέφεστε με πολύπλοκα φαγητά. Η απλότητα εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Απίστευτα γεγονότα

Γνωρίζετε ότι ο βράχος όπου ο Παρθενώνας χτίστηκε έπρεπε να καθαριστεί από τις εκατοντάδες των οστών γιγάντων, πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν την κατασκευή;

Ο Gustave Eiffel, σχεδιαστής του Πύργου του Άιφελ, θεωρείτο ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας στην εποχή του παρά το ότι είχε δυσλεξία και ενώ ο μεγαλύτερος του φόβος ήταν τα ύψη.

Ένα μικρό κορίτσι από τον Καναδά μετά από λάθος κλειδώθηκε έξω από το σπίτι της για τέσσερις ώρες, στους -22 βαθμούς Κελσίου ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την ζεστάνουν και να την επαναφέρουν στην ζωή.

Γι’ αυτό οι ηλίθιοι ευημερούν

«…όμως δούλοι είναι για μένα και υποζύγια, κι ας λάμπουνε μαλαματένια τα χάμουρά τους.»

Στην Ρωμαϊκή εποχή ο κόσμος διασκέδαζε με τους μονομάχους. Η διασκέδαση ήταν φτηνή, γιατί ο μονομάχος ήταν δούλος, που είχε υποκύψει στην βία των κυρίαρχων τάξεων. Τώρα ο «μονομάχος» είναι ακριβός, γιατί πρέπει να υποκύψει στην βία του πλούτου. Είναι οι αθλητές, οι καλλιτέχνες, οι πολιτικοί, που γίνονται δούλοι της κοινωνίας υποκύπτωντας στο χρήμα και την δόξα.

Για κάθε δημόσιο πρόσωπο ισχύει, ότι είναι: «Ένας αδηφάγος νάρκισσος της εφήμερης δόξας (χειροκροτούμενος απαντούσε άπληστα «Κι άλλο! Κι άλλο») η σφοδρότερη πολεμική επί σκηνής μηχανή του μιούζικ-χωλ, ο Μπεκώ αγαπήθηκε όσο κανείς από τα πλήθη, όχι όμως και από την διανόηση, που τον ονόμασε «έμπορο χαράς» ή από τη γαλλική δημοσιογραφία, η οποία του επιφύλαξε αρκετά περιορισμένη στήριξη τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς και ένα μάλλον χλιαρό κατευόδιο, πλην του Paris-Match.»

«Αγαπήθηκε από τα πλήθη» σημαίνει, ότι έγινε θύμα του πλήθους, ότι το πλήθος διασκέδαζε μαζί του. Έγινε ο Μιμηθός ο παλαβός της κοινωνίας. Γενικά, οι δημόσιοι άνδρες και γυναίκες, οι επώνυμοι, είναι τα άτομα της κοινωνίας, που δεν μπορούν να αντισταθούν στην κολακεία και την σαγήνεια της «δαιμονικής» βίας.