Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο μυστικός δεσμός επιτυχίας και διατροφής

Όταν αναζητάτε την επιτυχία, η καλύτερη λύση για να φτάσετε σε αυτή, είναι να κάνετε ένα βήμα κάθε φορά. Με αυτή την τεχνική μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι μια από τις πιο ευεργετικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, βρίσκεται στη διατροφή σας!

Το είδος των φαγητών που τρώμε, έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και στο πώς αισθανόμαστε συνολικά. Για παράδειγμα, στην εταιρεία Google, τρώνε σούσι για μεσημεριανό και έχουν πάντα καινοτόμες ιδέες που διευκολύνουν τη ζωή μας! Ας δούμε λοιπόν πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Τι πρέπει να τρώμε: Το μυστικό βρίσκεται στα ωμά, άψητα και φυσικά τρόφιμα. Τα άψητα τρόφιμα επιτρέπουν στο σώμα μας να απορροφά καλύτερα όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που έχει να προσφέρει η τροφή.

Οι ωμές τροφές περιέχουν επίσης ένζυμα που είναι πολύ σημαντικά για τη φυσιολογική σωματική λειτουργία. Χωρίς αυτά τα ένζυμα, ένα άτομο μπορεί να νιώθει πνευματική, αλλά και σωματική κόπωση. Πολύ απλά δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σωστά αν δεν έχετε ακολουθήσει τη σωστή διατροφή.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να καταλήξετε σε καινοτόμες ιδέες, ικανές για την επιτυχία σε όλους τους τομείς, όταν το σώμα και το μυαλό σας στερούνται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η απλούστατη λύση είναι να δώσετε στο σώμα σας ό,τι χρειάζεται. Μερικά από τα πιο σημαντικά είδη ωμών τροφίμων που έχουν τις παραπάνω ιδιότητες, είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Όλα διαθέτουν από μόνα τους ακριβώς ό,τι αναζητά το σώμα σας.

Τα οφέλη που θα λάβετε από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών περιλαμβάνουν:

• Εγρήγορση

• Καθαρή σκέψη

• Δυνατή συγκέντρωση

• Φαντασία

• Ικανότητα για δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πολλά κοινά και ένα από αυτά είναι ότι τρέφουν τον εγκέφαλό τους εξίσου καλά με το σώμα τους.

Αλλάζοντας τη διατροφή σας: Σε περίπτωση που η διατροφή που ακολουθείτε, σας αφήνει κάποια επιθυμία ανεκπλήρωτη, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές έτσι ώστε να επωφεληθείτε από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μια επιτυχημένη διατροφή. Δείτε μερικές συμβουλές…

1. Κάντε σταδιακές αλλαγές: Οι σταδιακές αλλαγές καθιστούν ευκολότερο για το σώμα και το μυαλό να ενσωματώσουν νέες συνήθειες και νέες επιλογές. Καθώς κάνετε αυτές τις αλλαγές θα παρατηρήσετε ότι σκέφτεστε διαφορετικά, το μυαλό σας μένει στο στόχο του, χωρίς να παρεκκλίνει ιδιαίτερα και ο χρόνος απόκρισης είναι πιο γρήγορος σε σχέση με πριν.

2. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα για το σώμα και το μυαλό σας.

3. Αυξήστε την πρόσληψη λιπαρών οξέων ωμέγα 3: Καταναλώστε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα 3, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Θα τα βρείτε σε ορισμένα είδη ψαριών όπως ο σολομός, στο λιναρόσπορο και σε άλλα τρόφιμα στα οποία έχουν προστεθεί εκ των υστέρων για να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες από αυτά στη διατροφή μας.

Ξεκινήστε λοιπόν με φρούτα και λαχανικά και αν δεν είστε σίγουροι ποια σας ταιριάζουν, αγοράστε τα όλα σταδιακά και δοκιμάστε τα. Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την όσφρησή τους για να δουν αν τους αρέσει κάτι, αλλά προς έκπληξή τους καταλήγουν να διαπιστώνουν ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Η καλύτερη έκπληξη λοιπόν θα έρθει όταν παρατηρήσετε τη διαφορά στο πώς σκέφτεστε και πώς αισθάνεστε, όταν αρχίσετε να απολαμβάνετε την επιτυχία.

 clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: