Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Φορολογείστε την Ομορφιά!

Φορολογείστε την Ομορφιά! Ο Gonzalo Otalora είναι ένας σπυριάρης έφηβος που έγραψε το Feoseuax, ένα ειρωνικό βιβλίο σχετικά με την απόφαση του να αγνοήσει τις απόψεις των άλλων σχετικά με το πώς φαίνεται. 

Στη γενέτειρά του την Αργεντινή –μια χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο– το βιβλίο του έγινε αμέσως Best seller. Μια από τις ιδέες που εκφράζονται στο βιβλίο του και η οποία προκάλεσε πολλά σχόλια, είναι η πρόταση του «να επιβληθεί φόρος στην ομορφιά». 

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ευπαρουσίαστοι άνθρωποι έχουν ένα άδικο πλεονέκτημα σχετικά με τους υπόλοιπους: βρίσκουν πιο εύκολα εργασία, συνεργάτες και συνεταίρους, ενώ δεν ξοδεύουν και πολύ χρόνο προκειμένου να βρουν ταίρι και να συνάψουν σχέσεις μαζί του.

«Σε μια αληθινή δημοκρατία οι όμορφοι και οι άσχημοι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Γι΄ αυτό πιστεύω πως πρέπει να φορολογούνται περισσότεροι οι όμορφοι, ως ένα είδος αποζημίωσης προς τα ασχημόπαπα…», υποστηρίζει ο έφηβος συγγραφέας. 

Καλή ιδέα αλλά όμως, στις καταναλωτικές κοινωνίες που ζούμε, οι όμορφοι πληρώνουν ήδη ακριβά το τίμημα της διατήρησης της ομορφιάς τους: πανάκριβες δίαιτες, γυμναστήρια, πλαστικές εγχειρίσεις, αντι-ρυτιδικές κρέμες κ.α. 

Τελικά συμφέρει περισσότερο να είσαι άσχημος, αρκεί να έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου και να μη σε ενοχλεί το πώς φαίνεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: