Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Όποιος θέλει να καπνίζει ας το κάνει.

Είναι σωστό αυτό που λένε, για την ανθρώπινη βλακεία και το άπειρο. "Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το σύμπανμην είσαι απόλυτα σίγουρος"

Συνέβη λοιπόν στη Γιαννούλη του νομού Έβρου, καθώς το κράτος ξαναθυμήθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ στους καπνιστές και στους καταστηματάρχες εξαντλώντας όλη του την αυστηρότητα ακόμη και στο πιο απόμακρο χωριό!!! Κι αφού τελείωσε τους ελέγχους στις πόλεις και στους χώρους εστίασης, όπου γίνεται κατάφορη παραβίαση του μέτρου, ανηφόρισε και στα πιο απόμακρα χωριά, δείχνοντας υπερβολικό ζήλο ακόμη και στο πιο φουκαρά Έλληνα…θέλοντας να διαπιστώσει αν εφαρμόζεται ή όχι η νομοθεσία για το κάπνισμα.

Τραγικό..! Στη Γιαννούλη, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μια δυο ώρες την ημέρα και μάλλον δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

Διότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο φουκαρά καταστηματάρχη, αγγίζει τα κέρδη σχεδόν όλης της χρονιάς ! Στο καφενείο τη στιγμή της εφόδου, υπήρχε ένας και μοναδικός πελάτης, ο οποίος κάπνιζε. Ποιόν πελάτη ενοχλούσε; Τον εαυτό του; Tι παράνοια είναι αυτή; Δυο άτομα όλο κι όλο στο καφενείο. Ο καφετζής και ο πελάτης.

Eίναι δυνατόν στο πιο απόμακρο χωριό να γίνονται έφοδοι για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος; Σίγουρα οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά ΌΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ και όχι όποιοι και όποτε βολεύουν τους καρτούντες. Επίσης ας γίνουμε πρώτα Ευρώπη στους μισθούς και στην ποιότητα ζωής και μετα ξαναμιλάμε.

Η άποψή μας είναι πως πρέπει να πάψει η απαγόρευση παντού. Η λύση είναι η δημιουργία δύο ειδών καταστημάτων, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα και όποιος θέλει να καπνίζει ας το κάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: