Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ο μεγάλος επιστήμονας Wilhelm Reich

«Σε φωνάζουν Ανθρωπάκο, Κοινό Άνθρωπο.
Λένε πως χάραξε η εποχή σου, η «Εποχή του Κοινού Ανθρώπου».
Πόσο σε λυπάμαι Κοινέ Ανθρωπάκο»

«Μα δεν είσαι συ που το λες, ανθρωπάκο. Το λένε εκείνοι, οι αντιπρόεδροι των μεγάλων εθνών, οι εργατοπατέρες, οι μετανιωμένοι γιοι των αστών, οι πολιτικοί και οι φιλόσοφοι. Σου προσφέρουν το μέλλον, μα δε ρωτούν για το παρελθόν σου. ..κι όμως, είσαι κληρονόμος ενός τρομερού παρελθόντος. Τούτη η κληρονομιά καίει στη χούφτα σου σα διαμάντι φλεγόμενο. Εγώ αυτό έχω να σου πω.

Ο γιατρός, ο τσαγκάρης, ο μηχανικός ή ο εκπαιδευτικός, για να προκόψουν στη δουλειά τους και να κερδίσουν το ψωμί τους, πρέπει να γνωρίζουν τις ελλείψεις τους. Εδώ και κάμποσες δεκαετίες παίρνεις παγκοσμίως τα ηνία στα χέρια σου. Το μέλλον της ανθρωπότητας θα εξαρτηθεί από τις σκέψεις και τις πράξεις σου. Όμως, οι δάσκαλοι κι οι αφέντες σου δε σου μιλάνε για τον τρόπο που σκέφτεσαι πραγματικά.

Δε σου λένε ποιος είσαι στα αλήθεια. Κανένας δεν τολμά να σε φέρει αντιμέτωπο με τη μοναδική πραγματικότητα που έχει τη δύναμη να σε καταστήσει κύριο του πεπρωμένου σου. Είσαι «ελεύθερος» από μια άποψη μονάχα: ελεύθερος από την αυτοκριτική, που μπορεί να σε βοηθήσει να κουμαντάρεις τη ζωή σου.

Δε σ’ άκουσα να παραπονιέσαι ποτέ: «Με εκθειάζετε σαν το μελλοντικό αφέντη του εαυτού μου και του κόσμου μου. Αλλά δε μου λέτε πώς γίνεται κανείς αφέντης του εαυτού του. Δε μου λέτε ποια είναι τα λάθη και τα ελαττώματά μου, πού σφάλλω στον τρόπο που σκέφτομαι και πράττω».

Επιτρέπεις στους ισχυρούς να απαιτούν τη δύναμη εν ονόματι «του ανθρωπάκου». Όμως, εσύ ο ίδιος παραμένεις βουβός. Ενισχύεις τους ισχυρούς με περισσότερη δύναμη. Επιλέγεις για εκπροσώπους ανθρώπους αδύναμους και κακοήθεις. Τελικά διαπιστώνεις πάντα, πολύ αργά, πως σ’ έπιασαν κορόιδο.» Ακου ανθρωπάκο του Wilhelm Reich.

Ο Βίλχελμ Ράιχ (Wilhelm Reich, 24 Μαρτίου 1897 – 3 Νοεμβρίου 1957) ήταν Αυστριακός ψυχαναλυτής, μέλος της δεύτερης γενιάς ψυχαναλυτών μετά τον Σίγκμουντ Φρόυντ και μία από τις πιο ριζοσπαστικές προσωπικότητες στην ιστορία της ψυχιατρικής.

Σε νεαρή ηλικία υπήρξε διακεκριμένος ψυχαναλυτής, μαθητής του Σίγκμουντ Φρόυντ και δραστήριο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Εντούτοις, στις αρχές της δεκαετίας του 1930 οι νεωτερικές ψυχολογικές θεωρίες και οι πολιτικές απόψεις που διατύπωνε τον έφεραν σε ρήξη τόσο με το ψυχαναλυτικό κίνημα όσο και με τους κομμουνιστές. Μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 μετανάστευσε στη Σκανδιναβία, όπου τα αποτελέσματα της έρευνάς του στον χώρο, της βιολογίας, πλέον, τον απομάκρυναν ακόμη περισσότερο από τις επικρατούσες επιστημονικές απόψεις. Από το 1940 μέχρι την δολοφονία του το 1957 έζησε στις ΗΠΑ.

[...]
Ο Wilhelm Reich κατάλαβε την συνομωσία εναντίον του, από το συμπέρασμα και τον παραλογισμό του Albert Einstein και έκτοτε συντονισμένα και με μεθοδικότητα το ιερατείο προσπαθεί να τον οδηγήσει στην τρέλα και την παράνοια, κατηγορώντας τονως τσαρλατάνο, διωκόμενος από το FBI την FDA και αποκηρυγμένος από τους ιθύνοντες της ψυχαναλυτικής αμερικανικής σχολής, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αλήθεια γιατί ένας τσαρλατάνος που λέει ανοησίες είναι τόσο επικίνδυνος; Αν αυτή η Ενέργεια ΟΡΓΟΝΗ που επικαλείται ο  μεγάλος επιστήμονας Wilhelm Reich. δεν αποδεικνύεται πως υπάρχει … προς τι τόσος πόλεμος και τόσο μένος ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ; Για ποιόν λόγο να δολοφονηθεί ένας τσαρλατάνος και να καούν τα βιβλία του; Δεν σου θυμίζει τον γνωστό σύγχρονο πόλεμο του ιερατείου εναντίον του Dr Ryke Geerd Hamer που θεραπεύει δωρεάν χωρίς φάρμακα-φαρμάκια τον καρκίνο και δεκαδες ασθένειες -μάστιγες; Τον κυνηγάνε οι παρανοϊκοί και τον διώχνουν απ’ όλες τις «σύγχρονες» χώρες … !!!

Οι ταυτίσεις είναι προφανείς για να περάσουν απαρατήρητες και το έργο της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ανακυκλώνεται αιώνες τώρα: Κομβικό σημείο -και πρόσωπο- κλειδί όπως βλέπουμε είναι ο γνωστός κρετίνος ο Αϊνστάιν !!!! Η τύχη του μεγάλου επιστήμονα και ανθρωπιστή Wilhelm Reich καθορίστηκε όταν πέρασε το κατώφλι του απόλυτα ηλίθιου και εγκάθετου του ιερατείου, Αϊνστάιν. Ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάντοτε ως φάρσα.

Παλιά -ή όχι και τόσο παλιά σε Fractal πραγματικότητα- ο Ηράκλειτος, ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων και ο λιγότερο κατανοητός από τον πεπερασμένο νου τον ανθρώπων, αναζητώντας  την ιδέα που κυβερνά τα πάντα, τον άνθρωπο, την φύση, τον κόσμο και τα σύμπαντα απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους και τις πολιτείες τους στην ερημιά και την σιωπή, αυτή την ΣΙΩΠΗ,  που μιλά περισσότερο για όλα τα μεγάλα πνεύματα.

Αφού έγραψε τα συμπεράσματα του, σε ένα ογκώδες βιβλίο με τον τίτλο «Περί Φύσεως» κατέβηκε από το βουνό σαν άλλος Ζαρατούστρας και πήγε και κατέθεσε το σύγγραμμα του στον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Αυτό δεν δηλώνει κανέναν σεβασμό για την όποια θεά ή τους ιερείς της, όπως φαιδρά υποστηρίζουν, αλλά εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε αλλού βιβλιοθήκη και δεν είχε συναναστροφές με άλλους ανθρώπους ο Μέγας φιλόσοφος. Το βιβλίο αυτό περιείχε την απόλυτη αλήθεια για τον άνθρωπο και τα Σύμπαντα που τον περιβάλλουν τα λίγα αποσπάσματα που έχουν διασωθεί ελάχιστα είναι κατανοητά από τους ανθρώπους και γι αυτό του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό «σκοτεινός» μόνο που δεν περιγράφει αυτός ο χαρακτηρισμός τον Ηράκλειτο αλλά την ασημαντότητα των ανθρώπων. Ο Μαζάνθρωπος, Σκοτεινός και ηλίθιος από πάντα, ο Ηράκλειτος αποκαλεί την ανθρωπόμαζα ένα τεράστιο κτήνος, ηλίθιο και αμετανόητα υποκριτικό,  σκληρό και αδυσώπητο ένα επικίνδυνο βλακώδες κτήνος στο οποίο δεν αξίζει κανείς να διδάξει το οτιδήποτε.

Ο Εμπεδοκλής (495-435 π.κ.ε.) έλεγε πικραμένος: «Από τέτοια ύψη, από τέτοια δόξα, ξέπεσα σ’ αυτή την δυστυχισμένη γη και συμφύρομαι μ’ αυτά τα χυδαία δίποδα»

Τι έγινε το εν λόγο βιβλίο, το αφήνω στην φαντασία σου !!!! ότι έγινε και η μελέτη του Reich του Tesla του Dr Royal Raymond Rife, της Ruth Drown, του Lakhovsky, του Πυθαγόρη κλπ κλπ κλπ από τα ιερατεία των Μ.Ε.

Ήταν λάθος του Ηράκλειτου, όπως ήταν λάθος και του Wilhelm Reich –και των υπολοίπων- να καταθέσει τις γνώσεις του στο ιερατείο της εποχής, σε αυτά τα σιχαμερά δίποδα (κι όχι μόνο δίποδα) που σκοπό έχουν όχι την αναζήτηση της Αλήθειας αλλά την εξαφάνιση της, όχι την υγεία του ανθρώπου μα την ασθένεια του, όχι την ανεξαρτησία του μα την σκλαβιά του, όχι την αθανασία του μα τον θάνατο του.

"Σκοπός των ιερατείων είναι να παγώσουν την δημιουργική σκέψη του ανθρώπου και να κάνουν την αθάνατη ψυχή του κοπριά. Και μέχρι σήμερα το καταφέρνουν μια χαρά, αλλά μόνο στον μαζάνθρωπο."

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο Ο μεγάλος επιστήμονας Wilhelm Reich   στο terrapapers

Δεν υπάρχουν σχόλια: