Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Υγεία της Καρδιάς με Γεμμοθεραπεία

Η υγεία της καρδιάς πρέπει να είναι από τις πιο άμεσες προτεραιότητές μας αφού αυτή δουλεύει ασταμάτητα και περισσότερο από κάθε άλλο όργανο του σώματος.

Η καρδιά μέσω του αίματος μεταφέρει με το δίκτυο των αγγείων θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος και καθαρίζει το αίμα από τις άχρηστες και βλαβερές ουσίες που παράγονται από τον οργανισμό.

Όπως η καρδιά λοιπόν φροντίζει τον οργανισμό μας έτσι και εμείς πρέπει να την φροντίζουμε και να την προστατεύουμε από σοβαρές ασθένειες.


H στεφανιαία νόσος είναι η πιο κοινή μορφή της καρδιαγγειακής νόσου όπου υπάρχει μερική ή ολική απόφραξη των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά. Οι άλλες δύο είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο και η περιφερική αγγειοπάθεια. H στεφανιαία νόσος μπορεί να προκαλέσει στηθάγχη, έμφραγμα του μυοκαρδίου και αιφνίδιο θάνατο, αποτελεί δε μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου μεταξύ των κατοίκων της Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Οι παράγοντες κινδύνου για τις παθήσεις της καρδιάς χωρίζονται σε αυτούς που ελέγχονται όπως για παράδειγμα η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, το σάκχαρο και το άγχος και σε εκείνους που δεν ελέγχονται όπως το φύλλο, η κληρονομικότητα και η ηλικία. Εκτός από την διατροφή και τον τρόπο ζωής που συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, η Γεμμοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο για μια υγιή καρδιά αλλά και υγιή αγγεία.

Παρακάτω αναφέρω μερικά από τα Γεμμοθεραπευτικά ιάματα που συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και γενικότερα του καρδιαγγειακού /κυκλοφορικού συστήματος και τα οποία προτείνονται ανάλογα με την παθολογία του κάθε ασθενή.

Αlnus Glutinosa Είναι ένα απαραίτητο αντιφλεγμονώδες και από τα καλύτερα γεμμοθεραπευτικά για τις καρδιακές παθήσεις. Είναι χρήσιμο και ενδείκνυται ιδιαίτερα για μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, για τα εγκεφαλικά, αρτηρίτιδα (φλεγμονή αρτηριακών τοιχωμάτων), φλεβική θρόμβωση, φλεβίτιδα ( φλεγμονή των φλεβών). Είναι ένα από τα καλύτερα ιάματα για την προστασία των αγγείων της καρδιάς. Το ίαμα αυτό αυξάνει την αγγειακή κυκλοφορία καρδιάς, ενώ καλυτερεύει την εγκεφαλική κυκλοφορία καθιστώντας το πολύ χρήσιμο για τα εγκεφαλικά και για προβλήματα όπως η γεροντική άνοια και η απώλειας μνήμης. Είναι δε πολύ χρήσιμο ίαμα για τις ημικρανίες.

Grategus Oxycantha. Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο γεμμοθεραπευτικό ίαμα όπου στοχεύει στο καρδιαγγειακό σύστημα. Θεωρείται ως «τροφή της καρδιάς» και συστήνεται σε στηθάγχη, αρρυθμίες, ταχυκαρδία, Υπέρταση - Υπόταση (ρυθμιστής πίεσης του αίματος), καρδιακή ανεπάρκεια, αρτηριοσκλήρωση, δυσκολία στην αναπνοή. Είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά της καρδιάς Επιπλέον έχει και αγχολυτικές ιδιότητες

Syringa Bulgaris. Το ίαμα αυτό δρα στις στεφανιαίες αρτηρίες και είναι ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό της καρδιάς. Μειώνει την αθηροσκλήρωση, ξεμπλοκάροντας τις στεφανιαίες αρτηρίες από τις πλάκες που είναι ασβεστοποιημένες με τη χοληστερόλη. Οι παθήσεις που ενδείκνυται είναι στηθάγχη, υπέρταση, ταχυκαρδία. Μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα και χορηγείται μετά από έμφραγμα.

Cornus sanguinea Άλλο ένα σημαντικό ίαμα που αποτοξινώνει την καρδιά και τις αρτηρίες. Είναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ίαμα για την θρόμβωση και το έμφραγμα οπουδήποτε αυτό συμβεί. Χρησιμοποιείται για την βελτίωση των λειτουργιών της καρδιάς, και την τόνωση της συσταλτικότητάς της. Δρα για την πρόληψη επικείμενου εμφράγματος και έχει αντιθρομβωτική και αντιπηκτική δράση.

Χρησιμοποιείται σε μετα-χειρουργική επέμβαση στεντ (stent), για την διατήρηση της στεφανιαίας κυκλοφορίας. Citrus Lemonium Είναι ένας Ισχυρός αντι-φλεγμονώδης παράγων. Ρευστοποιεί το αίμα και ρυθμίζει τον μηχανισμό πήξης και αποτελεί έτσι μια πραγματική εναλλακτική λύση για την ασπιρίνη χωρίς να θέτει τον κίνδυνο σχηματισμού έλκους.

Χρησιμοποιείται για την προστασία μετά από εγκεφαλικά, σε θρομβοφλεβίτιδες σε συνδυασμό με άλλα γεμμοθεραπευτικά ιάματα. Άλλες ενδείξεις είναι υπερλιπιδαιμίες, ημικρανίες, πονοκέφαλοι νευρικής φύσεως και νευραλγίες.

 Βιβλιογραφία: 
1..Dr J. Rosencwajg, Organotherapy Drainage and Detoxification, Emryss Publishers First edition, 2010

2. Dr Marcus Greaves, Gemmotherapy and Oligotherapy: Regenerators of Dying Intoxicated Cells,


3.Αnthony Speroni, ND, Gemmotherapy and Oligotherapy for Natural Health Practitioners, edition 1 , 2009 4. Br J Pharmacol. 2003 July; 139(6): 1095–1102.

Δημ. Καββάδα 4 (Λαΐκή αγορά) Κέρκυρα 49100 Greece
+302661036480
+306932537262
email:balisdiet@yahoo.gr
Skype: SPYROS BALIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: