Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τα τρία εμπόδια στην Ευτυχία σου

Ο φόβος της απόρριψης,η αντιπάθεια και οι ενοχές είναι τρεις λόγοι για να αρρωστήσεις, να αποτύχεις, να πάθεις κατάθλιψη, να πολεμάς τον εαυτό σου, να γίνεις ο χειρότερος εχθρός σου και να θυμάσαι να ζεις για όλους εκτός από τον εαυτό σου.

Τα κύτταρα έχουν υποδοχείς για τα συναισθήματα. Οι υποδοχείς έχουν εξάρτηση από ένα συναίσθημα είτε είναι χαρά, φόβος, ενοχές ή οτιδήποτε άλλο και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να προσελκύσουν περισσότερο από αυτό το συναίσθημα.

Επομένως αν οι υποδοχείς είναι εθισμένοι στο φόβο ή άλλο βαρύ συναίσθημα πρέπει να επανεκπαιδευτούν για να απεξαρτηθούν έτσι ώστε να δέχονται χαρά, ευτυχία και ευθύνη ζωής.

Αν έχεις κατάθλιψη τόσο περισσότερο θα την δημιουργείς. Αν νιώθεις ενοχές τόσο περισσότερους λόγους θα επινοείς για να βιώνεις αυτό το συναίσθημα όλο και περισσότερο.

Φόβος απόρριψης. Από τους κυριότερους λόγους για να μη βρεις αγάπη, να μη ρισκάρεις να μη μπορείς να αποφασίσεις για να κάνεις κάτι και να αποτύχεις. Βρίσκεις εσύ πρώτος δικαιολογίες για να απορρίψεις εσύ πρώτος τον εαυτό σου .

Αντιπάθεια. Προτιμάς να μνησικακείς, να κρατάς την καρδιά σου κλειστή, να μη συγχωρείς για να μη ξαναπληγωθείς. Προτιμάς να είσαι ασφαλής στα τραυματά σου γιατι φοβάσαι πως θα ξαναβιώσεις τις ίδιες καταστάσεις.

Ενοχές. Καταδικάζεις τον εαυτό σου, αυτοτιμωρείσαι και θεωρείς τον εαυτό σου ανάξιο της αγάπης Έχεις αποφασίσει ότι δεν έχεις  δικαίωμα στην χαρά, στην αγάπη και σε μια ολοκληρωμένη ζωή.

Τα παραπάνω μπορούν να σε ακινητοποιήσουν, να σε εμποδίσουν να εξελιχθείς και να δημιουργήσεις αλλαγές στην ζωή σου. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου, δυνάμωσε την αξία σου, συγχώρεσε τον εαυτό σου και τους άλλους και προχώρα η επιτυχία της ζωής σου βρίσκεται στα δικά σου χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: