Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Sequoia το μεγαλύτερο δέντρο στον πλανήτη.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δέντρο στον πλανήτη μας. Χρειάστηκε 126 λήψεις για να φωτογραφηθεί ολόκληρο. Είναι γνωστό ότι οι σεκόγιες είναι τα μεγαλύτερα δέντρα στον πλανήτη μας. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος του είδους πραγματικά ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Ο επονομαζόμενος «Πρόεδρος» βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο της Νεβάδα, έχει ηλικία 3.200 ετών και ύψος 74 μέτρα, ενώ πάνω του βρίσκονται περίπου 2 δισεκατομμύρια φύλλα. Οι φωτογράφοι του National Geographic χρειάστηκε να τραβήξουν 126 διαφορετικές λήψεις για να το φωτογραφίσουν ολόκληρο και στη συνέχεια τις συνέθεσαν, σε ένα αφιέρωμα που χρειάστηκε πέντε σελίδες του περιοδικού, για να φιλοξενηθεί.


Το συγκεκριμένο δέντρο δεν είναι το υψηλότερο στον κόσμο, αφού τα πρωτεία κατέχει ένα ερυθρόδεντρο στην Καλιφόρνια με ύψος 116 μέτρα -ωστόσο είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και γηραιότερα που υπάρχουν.

Όπως εξηγεί ο Στιβ Σίλετ από το Πανεπιστήμιο του Χάμπολτ Στέιτ: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δέντρα με μεγαλύτερους κορμούς, όμως, όταν κανείς συνυπολογίσει όλο τον όγκο ξύλου -πέρα από τον κορμό- όλα τα κλαδιά, τα φύλλα και τη βιομάζα που υπάρχουν σε αυτό, τότε αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο».Δεν υπάρχουν σχόλια: