Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι λέξεις αποτελούν το κυριότερο μέσο ελέγχου.

«Οι λέξεις αποτελούν το κυριότερο μέσο ελέγχου. Η υποβολή είναι λέξεις. Η πειθώ είναι λέξεις. Η διαταγή είναι λέξεις. Δεν υπάρχει μηχανή ελέγχου που να μη λειτουργεί με λέξεις(…) Ο λόγος πλέον είναι ιός. Ο λόγος μπορεί κάποτε να ήταν ένα υγιές νευρικό κύτταρο. Τώρα αποτελεί έναν παρασιτικό οργανισμό που εισβάλλει και προκαλεί βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απολέσει τη δυνατότητα επιλογής της σιωπής. Δοκιμάστε να σταματήσετε τον εσωτερικό σας μονόλογο: την εσωτερική, μη αρθρωμένη, αφωνική ομιλία. Προσπαθήστε να πετύχετε έστω και δέκα δευτερόλεπτα εσωτερικής σιωπής. Θα βρείτε μπροστά σας ένα οργανισμός που αντιστέκεται και που σας αναγκάζει να μιλήσετε. Ο οργανισμός αυτός είναι ο λόγος»

«Πιστεύω, με πολύ μεγάλη σιγουριά, πως όλα τα γεγονότα συμβαίνουν επειδή Κάποιος ή Κάτι το θέλει. Με άλλα λόγια, είσαι φτιαγμένος με τα ίδια πάνω-κάτω υλικά που είναι φτιαγμένο κι αυτό το τραπέζι, και όπως το τραπέζι δεν σηκώνεται να περπατήσει μόνο του, έτσι ούτε κι εσύ…»

«Οι άνθρωποι είναι ζωντανοί οργανισμοί υπό μορφή τεχνουργημάτων φτιαγμένων για έναν σκοπό, όχι προϊόν κάποιου κοσμικού ατυχήματος, αλλά τεχνουργήματα σχεδιασμένα για συγκεκριμένο λόγο…»

William Burroughs

Δεν υπάρχουν σχόλια: