Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Η ζωή είναι η ζεστή σοκολάτα.

Μερικοί απόφοιτοι, επιτυχημένοι επαγγελματίες πλέον, αναπολούσαν το παρελθόν σε μία «γιορτή σχολικής επανένωσης».  Θυμήθηκαν ένα αγαπημένο τους καθηγητή, συνταξιούχο πλέον που ήταν πάντα για αυτούς πηγή έμπνευσης και στοχασμού.

Αποφάσισαν λοιπόν να τον επισκεφτούν. Ηταν πράγματικά μια όμορφη συνάντηση γεμάτη συγκίνηση και όμορφα συναισθήματα.

Γρήγορα όμως  η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παράπονα τους για τη δουλειά, τη ζωή τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους.

Ο καθηγητής τους έφτιαξε ζεστή σοκολάτα σε μια μεγάλη καράφα, φέρνοντας ταυτόχρονα και πολλές κούπες διαφόρων ειδών και υλικών, ακριβές και φτηνές, όμορφες και άσχημες και άρχισε να τους σερβίρει.Οι πρώτοι διάλεξαν τις πιο ωραίες κούπες, ενώ ο τελευταίος περιορίστηκε αμήχανα σε μία σπασμένη κούπα χωρίς χερούλι.

Όταν όλοι πήραν από μία κούπα ο καθηγητής είπε: Προσέξτε ότι προτιμήσατε όλοι τις όμορφες και ακριβές κούπες, αφήνοντας πίσω τις φτηνές και άσχημες. Ενώ είναι φυσικό για εσάς να θέλετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, αυτό ακριβώς είναι η αιτία των προβλημάτων σας.

Η κούπα δεν προσθέτει τίποτε στην ποιότητα και γέυση της σοκολάτας. Αυτό που πραγματικά θέλατε ήταν ζεστή σοκολάτα. Δεν θέλατε την κούπα ! Αλλά συνειδητά διαλέξατε την πιο καλή κούπα. Και πολύ σύντομα αρχίσατε να κοιτάτε τις κούπες των άλλων. Τώρα σκεφτείτε αυτό…

Η ζωή είναι η ζεστή σοκολάτα.
Η δουλειά, το χρήμα και οι θέσεις εργασίας σας είναι η κούπα.
Είναι απλώς τα εργαλεία για να κρατήσετε την ζωή.
Η κούπα που έχετε δεν χαρακτηρίζει, ούτε αλλάζει την ποιότητα της ζωής σας.

Μερικές φορές με το να επικεντρώνεστε στην κούπα, δεν απολαμβάνετε την ζεστή σοκολάτα που σας έχει δώσει ο η ζωή. Πάντοτε να θυμόσαστε αυτό: Η ζωή σας δίνει την ζεστή σοκολάτα. Δεν διαλέγει την κούπα.

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα. Είναι εκείνοι που φτιάχνουν το καλύτερο με αυτά που έχουν!
Ζήστε απλά . . .
Αγαπάτε γενναιόδωρα . . .
Ενδιαφερθείτε βαθιά . . .
Μιλάτε ευγενικά . . .
Αφήστε τα υπόλοιπα..

Και θυμηθείτε. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που έχουν τα περισσότερα, αλλά εκείνοι που χρειάζονται τα λιγότερα.

Απολαύστε την ζεστή σοκολάτα σας και αγνοήστε την κούπα σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: