Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Απόλαυση κι Αποτοξίνωση στο μπάνιο σας

Καθαρίστε το σώμα και το δέρμα σας από τις βλαβερές τοξίνες που συσσωρεύονται καθημερινά και επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό. Το μπάνιο αποτοξίνωσης είναι καλό να γίνεται μια φορά τον μήνα, σε πολύ καθαρή, και απολυμασμένη μπανιέρα και φορώντας οποσδήποτε, το κάτω εσώρουχο σας. Επίσης πριν ξεκινήσετε πρέπει να έχετε κάνει ένα σχολαστικό ντουζ για να είναι το δέρμα σας καθαρό.

*Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό, σε θερμοκρασία που σας αρέσει και νιώθετε άνετα. Μην ρίξετε αφρόλουτρο.

*Ρίξτε στο νερό μια κούπα σόδα μαγειρικής και μια κούπα χοντρό ανθό αλατιού ή χοντρό αλάτι Ιμαλάιων, αλλά όχι άλατα.

Ρίξτε 3-4 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο όπως η λεβάντα που είναι πολύ χαλαρωτική ή τον μάραθο που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να παράγει κολλαγόνο.

Μείνετε στο νερό τουλάχιστον μισή ώρα, προσθέτοντας ζεστό νερό για να διατηρηθεί η θερμοκρασία, χαλαρώστε, ακούστε την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική ή απλώς αδειάστε το μυαλό σας από τις σκέψεις, για να αποβάλετε όλη την αρνητική ενέργεια, την κούραση και το άγχος.

Πριν βγείτε από την μπανιέρα, τρίψτε με το αλάτι και λάδι μασάζ όλο το σώμα, για να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας.

Όταν βγείτε από την μπανιέρα, όσο το δέρμα σας είναι ακόμα βρεγμένο, απλώστε ένα οργανικό λάδι σώματος όπως καρύδας, έλαιο argan, αμυγδαλέλαιο κλπ για να σφραγίσετε την υγρασία στο δέρμα.

Σκουπίστε το δέρμα σας καλά με μια πετσέτα αρωματισμένη με 1-2 σταγόνες από το ίδιο αιθέριο έλαιο. Μην ανακατέψετε πάνω από 2 αρώματα στο μπάνιο σας. Το έλαιο του μάραθου είναι αρκετά δυνατό και αναζωογονεί από μόνο του η λεβάντα θέλει λίγη βοήθεια από την βανίλια πχ.

Μετά το detox bath νιώθετε το δέρμα σας σε όλο το σώμα απαλό σαν μετάξι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: