Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το γράψιμο κάνει καλό στην υγεία!

Σας αρέσει η μουσική και γράφετε στίχους από χόμπι όταν είστε σπίτι; Κρατάτε καθημερινά ημερολόγιο; Γράφετε ποιήματα για προσωπική σας ευχαρίστηση; Ότι από αυτά κι αν κάνετε, να ξέρετε ότι ωφελούν...την υγεία σας! 

Όσοι πάλι είστε από αυτούς που χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο και το πληκτρολόγιο για να γράψετε, πιάστε χαρτί και μολύβι γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε καλό στην υγεία σας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν κάποιος γράφει αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο.


Οι ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία παρατήρησαν ότι αν κάποιος αποτυπώνει τα συναισθήματά του σε ένα χαρτί, τότε απευθείας βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ότι τον αναστατώνει και τον απασχολεί. Για παράδειγμα μπορεί να επουλωθεί ένα τραυματικό γεγονός. Τα αποτελέσματα της έρευνας όμως ήταν θεαματικά όσον αφορά στους ασθενείς με καρκίνο. Η ενασχόλησή τους με το γράψιμο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους, να βλέπουν δηλαδή με άλλο μάτι τα πράγματα, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Το γράψιμο όμως ενδείκνυται, σύμφωνα με τους ερευνητές και για όσους υποφέρουν από κατάθλιψη! Όταν κάποιος γράφει ότι τον απασχολεί σε ένα χαρτί, στην συνέχεια θα νιώθει πιο ήρεμος. Μην το σκέφτεστε! Πιάστε χαρτί και μολύβι γρήγορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: