Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Το μαγικό λάδι Argan.

Ο Υγρός χρυσός το δένδρο του Argan είναι αυτοφυές και συναντάται στις δυτικές επαρχίες του Μαρόκου. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ελάχιστα γνωστό στην Ευρώπη. Παράγει καρπούς που είναι όμοιοι με αυτούς της ελιάς, οι οποίοι αρχικά έχουν πράσινο χρώμα και όταν ωριμάσουν γίνονται πορτοκαλί-καφέ.

Από τους καρπούς αυτούς οι τοπικές φυλές εξάγουν ένα πολύτιμο έλαιο, το οποίο επί αιώνες χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική εξ’ αιτίας των μοναδικών στον κόσμο ιδιοτήτων του, που τελευταία κέντρισαν το ενδιαφέρον και της βιομηχανίας καλλυντικών.

Είναι ένα φυσικό μίγμα πλούσιων ενεργών συστατικών και περιέχει βιταμίνες A, E και F, βασικά λιπαρά οξέα, λινελαϊκό οξύ, λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Όλα αυτά το καθιστούν ως ένα πολύτιμο νέκταρ για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Τι προσφέρει σε κάθε τύπο επιδερμίδας ξεχωριστά:

Ξηρή επιδερμίδα: ενυδατική δράση σε βάθος.

Ευαίσθητη επιδερμίδα, επιδερμίδα με κοκκινίλες και με πτώση φολίδων: αναπλαστική και αναζωογονητική δράση των λιπιδίων της επιδερμίδας.

Ώριμη επιδερμίδα, ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης: αντιγηραντική δράση, αντιοξειδωτικό, δράση κατά των ελευθέρων ριζών, άμεση δράση στο κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Μουντή επιδερμίδα, χωρίς φωτεινότητα: ενισχύει την οξυγόνωση και την αναγέννηση των κυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: