Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Orgonion's Art Products

Είναι υψηλή, καλή τέχνη το να πετύχεις τέτοια φαινομενική ομοιομορφία σε προϊόντα χειροποίητα και μοναδικά.

Μόλις βγήκαν, φρέσκα, τραγανά ΚΙ αρωματικά. Συνοδεύονται με Café du Burundi.

Τι είναι όμως στα αλήθεια η καλλιτεχνική χειροποίητη κατασκευή και ποιοί πραγματικά έχουν την άδεια να βαφτίζουν τα έργα τους χειροποίητα και καλλιτεχνήματα; Φαινομενικά είναι «γκρίζα ζώνη»  αλλά στην πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και οι διάφορες ζώνες είναι ή για τους αδαείς ή για τους μπαρουφολόγους.

Ο ορισμός είναι ξεκάθαρος: Χειροποίητο είναι το αντικείμενο που φτιάχτηκε με το χέρι, χωρίς χρήση μηχανημάτων.

Καλλιτεχνία είναι η διαδικασία να σχεδιάσεις ένα αντικείμενο, orgonion’s εν προκειμένω, και να το φτιάξεις με πολλή επιδεξιότητα και καλαισθησία.

Καλαίσθητος αποκαλείται όποιος διαθέτει την ικανότητα να διακρίνει και να εκτιμά ή και να δημιουργεί το αισθητικά καλό, το ωραίο.

Το καλλιτεχνικά χειροποίητο, είναι ένα αντικείμενο τέχνης, που δημιουργήθηκε με πολύ μελέτη, κόπο, χρόνο, προσοχή και με μεράκι από τον καλλιτέχνη, με δυσεύρετα υλικά πρώτης ποιότητας κι όχι με τα εμπορικά του συρμού. Από τον σχεδιασμό μέχρι την τελική του μορφή, η σταδιακή  διαδικασία του είναι περίπλοκη και παράγει ένα μοναδικό έργο τέχνης που δεν μπορεί να αντιγραφεί πλήρως, ούτε να αναπαραχθεί εύκολα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρά μονάχα κατά προσέγγιση.

Οποιοσδήποτε άλλος δεν θεωρείται καλλιτέχνης χειροποίητου αντικειμένου και κακώς χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη λέξη, αλλά απλώς τεχνίτης. Η καλή τέχνη για να δημιουργηθεί η καλλιτεχνία απαιτεί κόπο, μελέτη και τρόπο που οι απλοί τεχνίτες ούτε διαθέτουν ούτε καν γνωρίζουν.

 http://www.orgonodrome.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια: