Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμα και οι Θεοί...

Άκουσε Ντούα, της είπε. Κάθε φορά που λιώνουμε, κάθε φορά που λιώνει η τριάδα, γινόμαστε ένας Σκληρός. Ο Σκληρός είναι τρεις μέσα σε έναν και γι αυτό ακριβώς είναι Σκληρός. Όταν χάνουμε τις αισθήσεις μας στη διάρκεια του λιωσίματος έχουμε μεταμορφωθεί σε Σκληρό. 

Πρόκειται όμως για μια προσωρινή κατάσταση που δεν την θυμόμαστε μετά. Δεν έχουμε περιθώρια να παραμείνουμε σαν σκληροί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε.

Υπήρξε μια εποχή, πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια όταν το λιώσιμο δεν ήταν πάρα μια τοποθέτηση των ατόμων του σώματος στη σωστή θέση. Η εξέλιξη όμως δημιούργησε με τον καιρό και τον νου.
Στην διάρκεια του λιωσίματος συναρμολογούνται στη θέση τους και τα μυαλά, πράγμα που είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί πολύ μεγάλη ευαισθησία. Για να συναρμολογηθεί σωστά το μυαλό και σε μόνιμη βάση, ο Ορθολογιστής πρέπει να έχει φτάσει κάποιο συγκεκριμένο στάδιο ωριμότητας στην ανάπτυξη του. Σ αυτό το στάδιο φτάνει όταν ανακαλύψει μόνος του τι συμβαίνει.

 Όταν δηλαδή το μυαλό του έχει γίνει αρκετά κοφτερό για να θυμάται τι συμβαίνει στην διάρκεια όλων εκείνων των προσωρινών ενώσεων που προκαλεί το λιώσιμο. Αν αυτό το έλεγαν στον Ορθολογιστή θα διέκοπταν την ανάπτυξη του και δεν θα υπήρχε τρόπος να προσδιοριστεί η στιγμή του τέλειου λιωσίματος. Ο Σκληρός θα έβγαινε ατελής...

 Ισαάκ Ασίμωφ

(Η τριάδα αποτελείται από τον Γονιό, την Συναισθηματική και τον Ορθολογιστή...μετά το λιώσιμο αυτοί οι τρεις μαλακοί γίνονται ένας...πολύ Σκληρός για να πεθάνει!!)

Άλαν Φεύγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: