Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζωή είναι ωραία όταν την μοιράζεσαι

Πολλές φορές νιώθει κανείς πράγματα που δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει, να τα ονοματίσει και να τα διαχειριστεί. Συχνά, αντιδρά κανείς αυθόρμητα χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες, άλλες φορές πάλι πνίγει τα συναισθήματα του και αρκεί μια μικρή αφορμή για να ξεσπάσει. Τι συμβαίνει μέσα μας άραγε; 

Υπάρχει επικοινωνία ουσιαστική με τους ανθρώπους γύρω μας ή καθημερινότητα μας κάνει απόμακρους και επιφανειακούς; Τι συμβαίνει όταν περνάει ο καιρός και το μυστικό που κρύβει κανείς μέσα του, έρχεται η ώρα να το μοιραστεί σε κάποιον δικό του και τότε τι συνειδητοποιεί; Ότι το μυστικό του, είναι τελικά και μυστικό του άλλου, απλά βρήκε πρώτος το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσει γι’ αυτό.

Όλοι βιώνουν άγχος, φόβο, απογοήτευση ,μοναξιά, νομίζοντας πολλές φορές πως είναι μόνοι τους ή και να γνωρίζουν την ύπαρξη άλλων, δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν μέχρι την ώρα που θα επικοινωνήσουν μαζί τους, καθρεφτίζοντας ο ένας τα συναισθήματα του άλλου. Καμιά φορά τυχαίνει να ζεις με τους ανθρώπους σου μέσα στο ίδιο σπίτι και νιώθεις παγωνιά και μοναξιά, ότι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν. Προς μεγάλη έκπληξη, όταν καταφέρει κανείς να το επικοινωνήσει, θα δει πως και οι άλλοι νιώθουν το ίδιο. Και τελικά, αυτό που δυσκολεύει τις ανθρώπινες σχέσεις είναι η έλλειψη επικοινωνίας.

Οι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα, να αφήνουν την ζωή να περνά και τις περισσότερες φορές απουσιάζουν. Ακούγεται περίεργο, αλλά αναρωτηθείτε πόσες φορές βλέποντας τα παιδιά σας να παίζουν χαρούμενα στο δωμάτιο τους, έχετε αφήσει τις δουλειές του σπιτιού και έχετε πάει να παίξετε μαζί τους. Ή ακόμα όταν διασκεδάζετε με τους φίλους σας είστε πάντα εκεί ή σκέφτεστε τα προβλήματά σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σκεπτόμενοι το παρελθόν από πόσες στιγμές λείπατε; Τελειώνοντας τη σκέψη σας με την φράση «καλά πως πέρασαν τα χρόνια». Ωστόσο, κάποιες φορές έχετε την ανάγκη να πάρετε το χρόνο σας, για να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που έχετε δεχτεί.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε κάτι για ένα γεγονός, προσπαθήστε να αναγνωρίσετε το συναίσθημα σας, να το ονοματίσετε, και να δείτε πως μπορείτε να το διαχειριστείτε. Μιλήστε ουσιαστικά με τους φίλους σας και με τους δικού σας ανθρώπους για το πώς νιώθετε, τι σκέφτεστε, για πιο πράγμα ανησυχείτε. Η ζωή είναι πιο ωραία όταν την μοιράζεσαι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: