Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αν έχεις τύχη... διάβαινε!

Τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου, θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο, από τον οίκο RM Auctions, μια σπάνια Lotus Esprit που συμμετείχε στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του 1977 «The Spy Who Loved Me».

Το αυτοκίνητο ονομάστηκε «Wet Nellie», αφού γινόταν και υποβρύχιο για τις ανάγκες της ταινίας του James Bond, τον οποίο ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία ο ηθοποιός Roger Moore. ‘Ήταν ένα από τα οκτώ που χρησιμοποιήθηκαν και οδήγησε ο διάσημος πράκτορας 007.

Το συγκεκριμένο όμως είχε χαθεί για αρκετά χρόνια, με την ιστορία του να είναι απίστευτη. Ένας κύριος από το Long Island της Νέας Υόρκης, αγόρασε το 1989 ένα κοντέινερ για 100 δολάρια. Όταν το άνοιξε είδε μέσα τη Lotus αλλά επειδή δεν είχε τροχούς νόμιζε ότι η αξία της είναι μηδαμινή.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε μια από τις πιο διάσημες σκηνές του κινηματογράφου. Η τιμή του οχήματος σήμερα αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια, ωστόσο αναμένεται να πιάσει ακόμα περισσότερα στη δημοπρασία.

Τώρα πόσα θα λάβει ο άγνωστος κύριος δεν γνωρίζουμε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα πάρει αρκετά. Αυτό είναι που λέμε, αν έχεις τύχη διάβαινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: