Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Γεμμοθεραπεία

Γεμμοθεραπεία Ώρα για Αποτοξίνωση, Ανάκτηση Ενέργειας και Ξανάνιωμα. Γεμμοθεραπεία: Είναι ένας κλάδος της φυτοθεραπείας με την διαφορά ότι αντί ολόκληρου του ενήλικου φυτού, χρησιμοποιεί μπουμπούκια, φυτικούς ιστούς σε στάδια ανάπτυξης τα οποία περιέχουν ενεργά συστατικά που δεν τα βρίσκουμε σε ολόκληρο το φυτό.

Επιπλέον δε, τα σκευάσματα της Γεμμοθεραπείας χορηγούνται υπό δεκατιαία αραίωση D1. Για αυτό τον λόγο η Γεμμοθεραπεία ευρίσκεται στα όρια της φυτοθεραπείας και της ομοιοπαθητικής. Η ιδιαιτερότητα της Γεμμοθεραπείας είναι ότι στοχεύει σε συγκεκριμένα όργανα του οργανισμού προκαλώντας βαθειά αποτοξίνωση ρυθμίζοντας έτσι την λειτουργία των οργάνων αυτών.

Η Γεμμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί νεαρά βλαστάρια, ριζίδια και σπέρματα (σπόρους) τα οποία περιέχουν ουσίες όπως αυξίνες, γιββεριλίνες, ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες, καθώς επίσης και ένα πλήθος από αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, βιταμίνες, μέταλλα, λιγνάνες, τανίνες που τα καθιστούν μοναδικά και που τα διαφοροποιούν από την παραδοσιακή φυτοθεραπεία. Τα γεμμοθεραπευτικά φάρμακα από άποψη φαρμακοτεχνικής κινούνται στα όρια της φυτοθεραπείας και της ομοιοπαθητικής.

Η Γεμμοθεραπεία είναι η πιο γνωστή (τουλάχιστον σε Αγγλία και Γαλλία) και η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτοξίνωσης η οποία βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει από το κάθε κύτταρο όλες τις τοξίνες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που με τον καιρό έχουν συσσωρευτεί και που προκαλούν πόνους, γενετικές αλλαγές, ασθένεια και τελικά το θάνατο.

Η Γεμμοθεραπεία με τη βαθιά αποτοξίνωση που επιφέρει ανοίγει το δρόμο για καλύτερη απόδοση και χρησιμοποίηση άλλων θεραπευτικών μεθόδων, είτε πρόκειται για ομοιοπαθητική είτε για συμβατική ιατρική, επειδή καθαρίζει τον οργανισμό σε κυτταρικό επίπεδο. 

Καμία θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική αν λαμβάνει χώρα σε ένα τοξικό κυτταρικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τον τοξικό «βομβαρδισμό» που δέχονται καθημερινά τα κύτταρά μας από το περιβάλλον, είναι φανερό πόσο απαραίτητη είναι η εφαρμογή της.

Ο τρόπος επίδρασης της γεμμοθεραπείας είναι ολιστικός, επηρεάζοντας ολόκληρο τον οργανισμό. Έτσι βοηθά στον αυτοκαθαρισμό των κυττάρων, ρυθμίζει την υπόφυση και τα επινεφρίδια, επιτρέποντας την ομαλή ροή ενέργειας μέσα στον οργανισμό, αλλά και την καλή λειτουργία όλων των ορμονών. Επίσης ρυθμίζει την παραγωγή φυσικής κορτιζόνης – ευεργετικής για την υγεία- και την προσαρμογή στο περιβάλλον εντός και εκτός.

Ρυθμίζει το νευρικό, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να ανακτήσει τη χαμένη φρεσκάδα του στο σύνολο των λειτουργιών του, βοηθά τα απεκκριτικά όργανα (συκώτι, νεφρά, παχύ έντερο, δέρμα, λεμφικό σύστημα) ώστε να δουλεύουν σωστά και να καθαρίζουν τον οργανισμό και βοηθά επίσης τον συνδετικό ιστό ο οποίος στηρίζει και συνδέει τα κύτταρα. Ακόμη, εμποδίζει την καταστροφή των γονιδίων και προλαμβάνει τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο.

Μερικές από τις ενδείξεις για την εφαρμογή της γεμμοθεραπείας είναι οι ακόλουθες:

• Άγχος, νευραλγίες, αϋπνίες

• Χρόνιοι ρευματισμοί, ρευματοειδής αρθρίτιδα

• Γενική τόνωση, ενέργεια

• Ψωρίαση, ξηρό δέρμα

• Κεφαλαλγίες, ημικρανία

• Υψηλή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια

• Υπέρταση ή υπόταση, αρτηριοσκλήρυνση

• Διατροφή-παχυσαρκία, βουλιμία, γενική διέγερση και τόνωση του μεταβολισμού

• Ακμή, έκζεμα, κυτταρίτιδα

Η εφαρμογή της Γεμμοθεραπείας είναι ακίνδυνη και ασφαλής αν γίνεται σωστά και τα αποτελέσματα της φθάνουν και αγγίζουν τα όρια του θαυματουργού.

Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία είτε συμβατική είτε συμπληρωματική /εναλλακτική, ενώ η δράση της αναστέλλεται με την ταυτόχρονη λήψη κορτιζόνης. Σε επόμενα τεύχη θα γίνει λεπτομερής παρουσίαση όλων των γεμμοθεραπευτικών φαρμάκων με τις ενδείξεις τους.

Συστατικά των Γεμμοθεραπευτικών φυτών: Πριν την παρουσίαση των γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων ας δούμε τι αποκαλύπτει η χημική ανάλυση για τα φυτά που χρησιμοποιούνται στην γεμμοθεραπεία. Τα φυτά που χρησιμοποιούνται στην γεμμοθεραπεία αποτελούνται από τα ακόλουθα συστατικά στοιχεία:

Ανθρακινόνες, ουσίες που έχουν γενικά υπακτικές ιδιότητες καθώς επίσης και λιποδιαλυτικές ιδιότητες στο σώμα

Μπετουλίνη με ιδιότητες κατά των ιών και αντι – φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κουμαρίνες που δρούν σαν πρόδρομοι μερικών αντιπηκτικών

Ερικοδίνη η οποία είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό και διουρητικό αλκαλοειδές

Φλαβονειδή , γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και για την δράση τους στα αγγεία και κυκλοφορικό , έχουν επίσης διουρητικές ιδιότητες

Γάμμα λινολενικό οξύ το οποίο είναι ένα απαραίτητο ωμέγα 6 λιπαρό οξύ.

Γλυκοσίδια στοιχεία παρόμοια με την γλυκόζη και που συχνά έχουν ένα καταπραυιντικό απότέλεσμα στην καρδιά και τους πνεύμονες

Juglones με ιδιότητες κατά των μυκητών και με αντιβιοτικές ιδιότητες

Λιγνάνες που έχουν ίδιες ιδιότητες με τα οιστρογόνα και δρουν σαν αντιοξειδωτικά.

Mucilages & Gums που είναι προικισμένα με καταπραυιντικές ιδιότητες και βοηθούν την διαδικασία επούλωσης.

Ναφθοκινόνες που έχουν υπακτικές ιδιότητες όπως οι ανθρακινόνες

Σαπονίνες ουσίες που μαλακώνουν το δέρμα όταν έλθουν σε επαφή με το νερό.

Ταννίνες με αντι φλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες

Τερπίνες που είναι συστατικά των απαραίτητων ελαίων των φυτών

Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα φυτά.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ: Κάθε φυτό αποτελείται από μια σειρά στοιχείων. Κάθε φυτό οφείλει τις ιδιότητές του και την μοναδική του ταυτότητα με το τρόπο που αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται και δρουν μεταξύ τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: