Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τρελοί φόροι σε τρόφιμα

Αν βρεθείτε στην Καλιφόρνια και παραγγείλετε σούπα ντομάτας, να είστε έτοιμοι για την έκπληξη. Είναι ένα από τα τρόφιμα όπου έχουν επιβληθεί τρελοί φόροι. Θα μείνουμε στην Αμερική καθώς σήμερα σας παρουσιάζουμε ενδιαφέροντα στοιχεία της χώρας και των φόρων που βάζει.

Αυτά βλέπει ο κύριος Στουρνάρας και σκέφτεται να μας χρεώσει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε. Δεν σας κάνω πλάκα, αν συνεχίσουμε έτσι, μάλλον αυτή την κατάληξη θα έχουμε. Ελπίζω ο κύριος υπουργός να μην διαβάζει αυτό το θέμα, διότι είμαι σίγουρη ότι οι τρελοί φόροι στα τρόφιμα θα μπουν σίγουρα.

Οι φόροι είναι παντού σήμερον ημέρα και δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι τρελοί φόροι από το φαγητό. Φόροι εδώ, φόροι εκεί, φόροι παντού ένα πράγμα. Όλα βέβαια πηγάζουν από την ζήτηση. Αν δεν ζητάγαμε το φαγητό, δεν θα έβαζαν φόρους.

Τρελοί φόροι σε τρόφιμα

Μούρα:. Η πολιτεία Μέιν έχει επιβάλει φόρο σε αυτό το φρούτο από το 2012. Κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 680.000 δολάρια με την επιβολή και να βοηθήσει την τοπική οικονομία!

Ζαχαρωτά: Αυτός ο φόρος είναι κάτι σαν κατάρα. Άκου εκεί στα ζαχαρωτά. Να ένας καλός λόγος να τα κόψω. Να σας ενημερώσω πως αν πάτε ένα ταξίδι στην Αμερική, 36 πολιτείες εφαρμόζουν αυτό το φόρο και κάνουν φυσικά χρυσές δουλειές κυρίως από τα παιδιά.

Ζεστό φαγητό: Μην σας πιάσει καμιά λιγούρα στα σινεμά στην Καλιφόρνια διότι την πατήσατε. Εάν ζητήσετε ζεστό φαγητό θα πληρώσετε παραπάνω χρήματα.

Κομμένα κουλούρια:  Εάν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη θα φάτε τα δικά τους κουλούρια τα bagels. Αν ζητήσετε να είναι κομμένα, την πατήσατε. Θα πληρώσετε παραπάνω χρήματα για αυτή την υπηρεσία.

Καρότα σε ιππόδρομο: Εάν αγοράσετε καρότα από το σούπερ μάρκετ, θα πληρώσετε κανονικά. Εάν όμως τα ζητήσετε από τον ιππόδρομο στην Καλιφόρνια θα σας στοιχίσουν χρυσάφι. Το νου σας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

"Όλα βέβαια πηγάζουν από την ζήτηση. Αν δεν ζητάγαμε το φαγητό, δεν θα έβαζαν φόρους."
.
ΜΕΕΕΕΕΓΑ Illusion!!!
Don't Ever say that again!!!