Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Καφετέρια με… χρονοχρέωση στη Γερμανία!

Ένα νέο café άνοιξε τις πύλες του στο γερμανικό κοινό και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Βισμπάντεν με το όνομα «Slow Café», παρουσιάζοντας στους επισκέπτες ένα πραγματικά ευρηματικό concept: χρεώνει τον χρόνο που περνά κάποιος στην καφετέρια και όχι τον καφέ που θα πάρει.

Όταν ο πελάτης επισκέπτεται το café, παίρνει ένα βραχιολάκι, όπου αναγράφεται η ώρα που μπήκε στον χώρο και χρεώνεται στη συνέχεια για 2 ευρώ περίπου την πρώτη μισή ώρα που θα παραμείνει εκεί.

Μία ώρα παραμονής κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ, ενώ το λεπτό 0,05. Η 24χρονη ιδιοκτήτρια εμπνεύστηκε το θεματικό café από άλλα αντίστοιχα στη Ρωσία, ενώ βασικός στόχος της είναι να πουλήσει χρόνο χαλάρωσης και ξεκούρασης στους επισκέπτες προσφέροντας βιβλία, επιτραπέζια και καλή παρέα. «Τον καφέ του ή το τσάι του, ακόμα και το φαγητό του μπορεί ο καθένας να τα φέρει από το σπίτι του» υποστηρίζει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βασικό διακοσμητικό στοιχείο στην καφετέρια είναι - τι άλλο; - τα πολλά ρολόγια και μάλιστα σε διαφορετικές ώρες το καθένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: