Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Παγωτό αβοκάντο σε ξυλάκι

Για να απολαύσει κανείς τα οφέλη, αλλά και τη γεύση των αβοκάντο, πρέπει να τα καταναλώνει αρκετά ώριμα. Τα άγουρα αβοκάντο μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε 2 έως 3 ημέρες εάν τοποθετηθούν μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο και αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Πώς θα καταλάβει κανείς εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο; Θα έχει σκουρύνει το χρώμα του, ενώ θα είναι μαλακό όταν το πιέζει.

Τα πολύ ώριμα αβοκάντο ΔΕΝ μπορούν να καθαριστούν και να αποθηκευθούν, καταναλώνονται αμέσως, γι αυτό προσέχετε την ποσότητα που αγοράζετε. Για να καθαρίσετε τα αβοκάντο, πλύνετε τα πρώτα και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κουκούτσι και έπειτα τον καρπό από τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Ή καθαρίστε τα όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι.


Τα αβοκάντο είναι μια πλήρης και πολύ υγιεινή τροφή, ότι πρέπει για σαλάτες, σάλτσες και σούπες, αλλά και σε φέτες στο σάντουιτς αντί για τυρί. Στις σαλάτες μπορεί να μπει σκέτο, ενώ για σάλτσες και σούπες καλό είναι να το πολτοποιήσετε στο μπλέντερ και να του προσθέσετε χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του με το πέρασμα του χρόνου (χρειάζεται μισό κουταλάκι χυμός λεμονιού για κάθε μισό πολτοποιημένο αβοκάντο).

Τι θα λέγατε σήμερα για ένα παγωτό ξυλάκι αβοκάντο; Αν και είναι αρκετά ιδιαίτερο σαν γεύση σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος γιατί έχει καλά λιπαρά που συμβάλουν στην υγεία του οργανισμού και την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

Παγωτό ξυλάκι με αβοκάντο και lime

Υλικά:
3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο λιωμένα σε πουρέ
1 ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή (ή μέλι ή αγαύη)
τον χυμό από 1 Lime
2 σφηνάκια τεκίλα ή όποιο λικέρ θελετε.

Για το γλάσο   
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
50 γρ. λάδι καρύδας
50 γρ. φιστίκια αιγίνης (σπασμένα)

Εκτέλεση: Σ’ ένα μπλέντερ προσθέστε τον πουρέ αβοκάντο το νερό, την ζάχαρη, το χυμό lime και την τεκίλα. Χτυπήστε όλα τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα σε δοχεία για παγωτό ξυλάκι ή πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης και βυθίστε ένα ξυλάκι στο κέντρο. Αφήστε τα στη κατάψυξη να παγώσουν καλά, περίπου τρείς ώρες.

Κι άλλη επιλογή

Υλικά:
2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
6 κουτ. της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι αρωματικό.
3/4 φλ. παχύ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Γεμίστε τα καλούπια και βάλτε τα στην κατάψυξη να παγώσουν.

Μπορείτε και στις δυο επιλογές να λιώστε μαύρη ή λευκή σοκολάτα και περιχύστε ή βουτήξτε μέσα το παγωτό σας.

Για το γλάσο
Λιώνεις σε μπεν μαρί, την σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Μόλις είναι έτοιμα τα ξυλάκια παγωτό, τα ξεφορμάρεις, περιχύνεις με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζεις με τα φιστίκια.

Καλή και δροσερή απόλαυση

@Aliki Alisa / miastala.com 2009


*δείτε το γλυκό: Μους κακάο με αβοκάντο

Δεν υπάρχουν σχόλια: