Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Μάθε πως να διαλέγεις τους ανθρώπους

Μάθε να ενεργοποιείς και να ερμηνεύεις σωστά τις πληροφορίες. Όλοι μας συσσωρεύουμε «σοφία», δηλαδή εμπειρίες και γνώσεις που υπάρχουν μέσα στην αποθήκη του εγκεφάλου και που αποτελούν τη φαιά ουσία αυτού που ονομάζουμε διαίσθηση. Δεν έχουν, βέβαια, όλοι οι άνθρωποι εξίσου εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Όμως, με λίγη εξάσκηση η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.

Η Αν Τζερς, πνευματίστρια και συγγραφέας του βιβλίου Instant Intuition τονίζει: «Όλοι έχουμε φυσικά ένστικτα, αλλά παρασυρόμενοι από τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής μας, δεν τα βλέπουμε». Η ίδια λοιπόν προτείνει ορισμένα απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε την διαίσθησή μας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες, όσον αφορά το ποιούς ανθρώπους γνωρίζουμε ή συναναστρεφόμαστε.

1. Διαλέξτε πέντε ανθρώπους στη ζωή σας. Επιλέξτε (1) κάποιον που λατρεύετε, (2) ένα πρόσωπο με το οποίο περνάτε καλά, (3) κάποιον βαρετό, (4) ένα άτομο που σας έχει συγχύσει, (5) ένα πρόσωπο που έχει φέρει την ευτυχία ή κάτι καλό στη ζωή σας.

2. Πάρτε το πρώτο πρόσωπο – κάποιον που αγαπάτε πολύ. Φέρτε τον σαν εικόνα στο μυαλό σας. Θα δείτε πως υπάρχουν τόσα πολλά θετικά συναισθήματα που σας γεννά αυτό το άτομο.

3. Τώρα δώστε έμφαση σε αυτόν που σας διασκεδάζει. Χαμογελάστε, αφού σας έρχονται στο νου κάποια σκηνικά που έχετε ζήσει μαζί. Σημειώστε τα συναισθήματα που νιώθετε.

4. Φέρτε στο νου σας ένα άτομο που σας προκαλεί ανία. Ίσως αυτός ο άντρας ή η γυναίκα είναι ένας συνάδελφος ή ένα φλερτ. Σημειώστε πώς αισθάνεστε, πώς στέκεστε ή κάθεστε όταν είστε κοντά τους.

5. Σκεφτείτε ένα άτομο που σας έχει αναστατώσει. Ένα φίλο που σας φέρθηκε άδικα, μία σχέση που έληξε άδοξα. Σημειώστε πως νοιώθετε σήμερα και πως νοιώθατε όταν ήσασταν κοντά τους.

6. Τέλος, φέρτε στη μνήμη σας κάποιον ο οποίος σας βοήθησε. Τώρα ενεργοποιήστε και τη δική σας ψυχική κεραία, κρατώντας στη μνήμη σας τα σήματα που σας δίνει κάθε άνθρωπος. Αφού έχετε ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά σας, και έχετε ξεχωρίσεις τις πληροφορίες, φροντίστε να περνάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που κάνουν τη ζωή σας ομορφότερη. 

Όλη αυτή η διαδικασία με τη σειρά της προκαλεί θετική στάση απέναντι στα πράγματα, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Έπειτα από λίγο καιρό εξάσκησης μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες και την ενέργεια τους οπότε λέον θα γωρίζετε ποιον να πλησιάσετε και ποιον να αποφύγετε, γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, χώρια που δεν είναι καν άνθρωποι.

@OWL 

Δεν υπάρχουν σχόλια: