Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Η ζωή είναι ωραία μέσα στην καθημερινότητα.

Ειλικρινά ποιος βλέπει τη ζωή μαγική μέσα στην καθημερινότητα; Ποιος προλαβαίνει να δει τη μαγεία; Μάλλον κανείς.

Κι όμως, η μαγεία υπάρχει ακόμη και τις μέρες που τα βλέπουμε όλα γκρίζα. Θα αναρωτιέστε το πού και δικαίως. Μαγεία λοιπόν υπάρχει εκεί που συμβαίνει το απροσδόκητο, μια έκπληξη. Από το πολύ απλό του να δούμε κάποιον γνωστό στον δρόμο που είχαμε να συναντήσουμε καιρό και να νιώσουμε χαρά, μέχρι το να ακούσουμε μια φράση από ένα ραδιόφωνο και να εμπνευστούμε για κάτι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι αφεθούμε σ΄αυτό για να νιώσουμε τη μαγεία. Να ανοίξουμε την καρδιά μας, την ψυχή και το μυαλό μας. Να είμαστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και νέες σκέψεις. Είναι ωραίο να σπάμε την ρουτίνα που και που. Να νιώθουμε πώς είμαστε μέσα στο παιχνίδι της ζωής και όχι μαριονέτες αυτής.

Να μην φοβόμαστε να γελάσουμε ή και να κλάψουμε, να είμαστε χαρούμενοι ή και θλιμμένοι, να είμαστε μόνοι ή με παρέα, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Να το πάρουμε απόφαση ότι όλα είναι μες στο παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και η ζωή θα μας ανταμείψει με λίγη από την μαγεία της.

Ας αρχίσουμε να ονειρευόμαστε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και η ζωή θα μας χαρίσει τόλμη, μαγεία και δύναμη για να το πραγματοποιήσουμε. Όσο φιλοσοφικά, ουτοπικά ή θεωρητικά κι αν σας φαίνονται είναι πραγματικότητα. Ναι, ακόμα κι όταν γυρνάς στο σπίτι σου από μια άσχημη μέρα, το βρίσκεις την οικογένειά σου είναι μαγεία. Το να ακούς την κόρη σου να σου λέει «Ήρθες μαμά»; ή το να κοιμάσαι στον καναπέ απ΄την κούραση και ο σύντροφος σου να σε κρατά αγκαλιά ή το να υποφέρεις από κάτι σοβαρό και οι φίλοι σου να προσπαθούν να σε κάνουν να γελάσεις κρύβοντας τον δικό τους φόβο και αγωνία.

 Σ΄όλα αυτά λοιπόν υπάρχει μαγεία. Αυτή που βλέπουν κάποιοι ονειροπόλοι και προσπαθούν να σε κάνουν να την δεις κι εσύ. Για το δικό σου καλό! Γιατί ναι η ζωή είναι ωραία όταν την μοιράζεσαι αλλά και όταν την γεύεσαι. Πάντα υπάρχει κάτι στο οποίο μπορείς να στηριχθείς και σηκωθείς για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Αρκεί να το δεις έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: