Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δεν Μπορώ

Ως συνήθως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο ίδιος σαμποτάρει διαρκώς τον εαυτό του, ο ίδιος τον υποβαθμίζει και τελικά ο ίδιος τον οδηγεί σε παράλυση και αδράνεια. 

Δεν αμφιβάλλω ότι και οι εξωτερικές επιρροές κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θα τους επιτρέψεις να σε αγγίζουν. Αυτές οι δυο μικρές λέξεις μπορούν να κάνουν -και κάνουν-μεγαλύτερη ζημιά από όλες τις κρίσεις της γης.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όταν πραγματικά πιστεύεις ότι κάτι δεν το μπορείς, δηλαδή δεν έχεις την ικανότητα ή την δυνατότητα να το κάνεις, τότε καλώς κάνεις και λες "δεν μπορώ". Το να χρησιμοποιείς όμως τη φράση "δεν μπορώ" για να μην πεις "δεν θέλω" είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι άνθρωποι, από υποτιθέμενη ευγένεια, δεν λένε πια "δεν θέλω να έρθω" ή "δεν θέλω να το κάνω" αλλά λένε διαρκώς δεν μπορώ το ένα και δεν μπορώ το άλλο.

Κάθε φορά που λες λοιπόν για παράδειγμα οτι δεν μπορείς να παρευρεθείς κάπου, δηλώνεις στο υποσυνείδητό σου ότι έχεις κάποια ανικανότητα η οποία σε εμποδίζει από το να πας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Φυσικά και μπορείς να πας! Απλώς επιλέγεις για τον οποιονδήποτε λόγο να μην πας, είτε γιατί προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο, είτε γιατί απλά βαριέσαι. Γιατί λοιπόν να κάνεις μια ψευδή δήλωση;

Σιγά - σιγά, καθώς θα επαναλαμβάνεις τη φράση δεν μπορώ κάθε φορά που θα χρειάζεται να πας σε κάποιο μέρος, το σώμα σου θα ανταποκριθεί και θα αρχίσει να εμφανίζει πόνους ή διάφορα άλλα προβλήματα τα οποία θα σε κάνουν πραγματικά να μην μπορείς να πας εκεί ή οπουδήποτε αλλού. Είναι πολύ καλύτερο να μιλήσεις κυριολεκτικά.

Και είμαι σίγουρη ότι θα το έκανες αν συνειδητοποιούσες ότι κάθε λέξη γίνεται αντιληπτή από το υποσυνείδητό σου το οποίο θέτει σε λειτουργία περίπλοκους μηχανισμούς για να υλοποιήσει την πραγματικότητα που του θέτεις.

Όταν πιστεύεις πως κάτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις... έχεις δίκιο.

Φωτογραφία Eos Aurora
terra papers

Δεν υπάρχουν σχόλια: