Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μυστικά ομορφιάς για να κερδίσετε την «αιώνια νεότητα».

Η γήρανση του δέρματος δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί σε μια μέρα. Μπορεί όμως να προβλεφθεί και σε κάποιες περιπτώσεις να αποφευχθεί.

Η μείωση του κολλαγόνου του δέρματος που ευθύνεται και για τη γήρανση, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως για παράδειγμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο το κάπνισμα και το χρόνιο στρες

Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτές τις κακές συνήθειες θα κερδίσουμε την «αιώνια νεότητα». Επιπλέον μερικά μυστικά ομορφιάς θα ενισχύσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η καθαριότητα είναι η μισή… ομορφιά! Προσπαθήστε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Πολλές γυναίκες λόγω κούρασης ή και τεμπελιάς ορισμένες φορές παραβλέπουν αυτό το τόσο σημαντικό βήμα για ένα όμορφο δέρμα και πρόσωπο. Αν θέλετε μια τέλεια και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, θα πρέπει να καθαρίζουν πρόσωπο τους πρωί και βράδυ.

Με μια απαλή κίνηση μπορούν πια να αφαιρέσουν ο πρόσωπό τους ρύπους και μακιγιάζ -ακόμα και το αδιάβροχο- από το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη, να ενυδατώσουν και να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα τους, να καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς και να της προσφέρουν «τροφή», λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία.

Αντηλιακό αυτός ο φίλος μας. Οι περισσότερες γυναίκες σταματάνε να χρησιμοποιούν το αντηλιακό τους το φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Να θυμάστε να βάζετε αντηλιακό και τις ηλιόλουστες μέρες του φθινοπώρου/χειμώνα, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου καταστρέφουν το δέρμα σας.

Θετική σκέψη για να διώξουμε το άγχος. Είναι δύσκολο να είμαστε ήρεμες με όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας αλλά είναι γνωστό ότι το άγχος μας γερνάει και κάνει κακό μεγάλο κακό και στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Το συνεχές άγχος αυξάνει την ορμόνη του στρες την κορτιζόλη η οποία διασπά το κολλαγόνο, απαραίτητη ουσία για την ελαστικότητα του δέρματος..

Διατροφή για εσωτερική..ανάπλαση. Η ομορφιά του δέρματος δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι εσωτερική υπόθεση. Η καλή διατροφή είναι πολύ σημαντική και τα αποτελέσματα της αντανακλούνται κατευθείαν στο δέρμα μας. Τα φρούτα και οι χυμοί, τα λαχανικά, βοηθούν σημαντικά, καθώς θα συμβάλλουν στην ενυδάτωση και θα σας παρέχουν δόσεις ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: